Едно наум: Първи юли 2022 г. по часове през погледа на Лена Бориславова

Едно наум: Първи юли 2022 г. по часове през погледа на Лена Бориславова

© Юлия Лазарова"Едно наум" е рубрика, в която "Дневник" публикува прессъобщения, откъси от текстове, изказвания и фото и видеоматериали, които трябва да се четат или гледат с едно наум.


Вечерта на 1 юли - денят, в който президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание на вицепремиера в оставка Асен Василев, началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков - Лена Бориславова, публикува във "Фейсбук" своя поглед върху събитията.


Нов кандидат за премиер, отхвърлен руски ултиматум и задаващи се тежки преговори за ново правителство - това е равносметката от напрегнатия 1 юли за най-голямата партия в управляващата коалиция "Продължаваме промяната". Хронология на събитията четете тук.
В публикацията Бориславова е разделила деня си по часове, а накрая е публикувала карикатура на Чавдар Николов с Кирил Петков от 1 юли 2021 г. Ето какво написа тя:


05:52 Изгрев. July morning. Очакване за по-добро бъдеще. Празнуваме свободния дух.


09:00 Азерски газ тече в пълен обем към България. По тръба, която винаги е била там, само че ГЕРБ не я "виждаха", а диверсификацията не я искаха.
Газохранилището в Чирен е пълно над една трета - 34,5 на сто и в него има нагнетени 190 млн. куб. м газ.


9:10 Повярвал си чуждоплатен политически клакьор с прозвище на чужда валута държи реч за национално предателство в българския парламент. Пак ще вее чуждо знаме на национален протест - няма право на избор.


11:20 Лукойл Нефтохим ще плаща данък печалба за първи път от 15 г. (или мой половин живот) насам. Декларира 75 млн. печалба.


12:00 Ултиматум. Строга, но справедлива господарка от чужда държава заплашва правителството на суверенна България! #закривай


12:01 Ултиматумът изтича. Слънцето още грее?! Война няма.


12:30 Трибунка за електората на миналото.


14:10 На вододел. Газова връзка в Нова Загора. Истинска Диверсификация. Политикът на новото време.
Постът не е по-важен от каузата! #немеестрах #КирилПетков
Програма за бъдещето. 8 цели. 121 независими. Нормалност.


15:45 Слънцето още грее. България още е свободна независима държава. НАТО и ЕС официално застават зад България. #NATO #EU


17:00 Мандат. Политик от миналото подава папка. Отговорност. Бъдеще.


19:05 Глътка въздух.


П.С. 2021 Чехия гони 70 руски дипломати.


Бъдеще. Смисъл. Кауза.
До утре!


Карикатура: Чавдар Николов

Карикатура: Чавдар Николов


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK