От "Продължаваме промяната" към Слави Трифонов: #Кой ви каза, че сте прав?

Иван Христанов

© Георги Кожухаров

Иван ХристановЗаместник-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов публикува във "Фейсбук" остра позиция в отговор на вчерашната атака на лидера на "Има такъв народ" срещу премиера и финансовия министър в оставка Кирил Петков и Асен Василев, в която им пожела да се "задавят с власт", възмущавайки се, че Петков и Василев звънели на всички депутати от "Има такъв народ" с цел да ги убедят да гласуват за новото предложение за правителство в рамките на 47-ото Народно събрание с премиер Асен Василев.


"Питам се, дали не научавате само това, което близките вам благоволят да Ви кажат? Възможно ли е Вашето мнение да се формира от една шепа хора, чиито поведенчески мотиви никой не разбира? Кое Ви кара да съдите като първа, последна и единствена инстанция, и да поставяте интересите на цялата държава на картата на издадена от Вас присъда? #КОЙ Ви каза, че сте прав", задава реторични въпроси Христанов, който също е член на "Продължаваме промяната".


Той изтъква, че "докато всички се борим да намерим решение на създадената от Вас криза, Вие си позволявате от прекомерната за един политически лидер дистанция да обяснявате кой ламти за власт".
По думите на Христанов борбата с "мафията и нейните парламентарни покровители" ставала "все по-ожесточена", за което той щял да напомни на Трифонов след няколко дни. "Хора от плът и кръв, нормални български граждани, са под постоянен тормоз, защото заради Вас правителството, което дръзна да поведе битка с тази мафия, в момента е с несигурен хоризонт. Да, г-н Трифонов, заради Вас", посочва още заместник-министърът на земеделието.


По думите му преди няколко дни парламентът е гласувал "бюджет на ДПС, взривен в разходната част, малко след като си внушихте, че нашето правителство не води добра фискална политика. Добре, че е министър Василев, та макар и трудно, все пак да е изпълним".


Според Христанов "инсталираните през последното десетилетие калинки в държавната администрация саботират всички усилия на правителството да работи".


"На този фон държавата с ново управление постига чудеса. Един бегъл поглед ще Ви затвърди това, стига да искате да прогледнете", настоява той и допълва, че 30 млрд. лева зависели от навременното приемане на 30 закона, вероятно имайки предвид средствата от Плана за възстановяване и устойчивост.


"И последно, г-н Трифонов, Капъкуле е в Турция. Тук е Капитан Андреево", отговаря още Иван Христанов на Слави Трифонов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK