Стратегически съветник на президента: Сигурен съм, че мисли за служебен кабинет

Стратегически съветник на президента: Сигурен съм, че мисли за служебен кабинет

© Велко АнгеловРумен Радев вече мисли за служебен кабинет. Това се разбра от изказване на председателя на Стратегическия съвет при президента Александър Маринов пред БНТ. Той уточни, че "списъкът с имената, който стои в джоба на сакото му" не е най-важното, а по-ключово е какви политики трябва да се предприемат, тъй като предстоят тежки икономически месеци.


Според Маринов след предсрочни избори, каквито рано или късно щяло да има, категорично нямало да се появи ново устойчиво мнозинство. Той посочи "Възраждане" като партията, която най-вероятно единствено ще подобри чувствително резултата си. Анализаторът обаче не одобри опитите за съставяне на кабинет чрез търсенето на подкрепа отделно от всеки депутат.


"Дори да мине този кабинет, ще има много трудности за него, както и последици за електоралното представяне на всяка една партия в него", предрече Маринов, като заяви, че единственият шанс за по-дълъг живот на ново правителство в рамките на този парламент е да се приемат и спазят всички антикризисни мерки.


"Много хора възприехме появата на "Продължаваме промяната" с надежда, че се появява нещо ново, което ще промени нещата. За съжаление думите и намеренията не бяха подкрепени с действия. За 6 месеца не се постигна нищо", отбеляза Маринов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK