Нери Терзиева е обявена за почетен гражданин на Пловдив

Нери Терзиева

© Надежда Чипева, Капитал

Нери ТерзиеваОбщинският съвет на Пловдив прие с пълно единодушие Нери Терзиева да бъде обявена за почетен граждани на Пловдив за изключителния ѝ принос към издигането авторитета и престижа на града в национален и международен мащаб, съобщи БТА.


Известната телевизионна журналистка почина в началото на миналия месец на 70-годишна възраст. Общинските съветници почетоха с минута мълчание паметта ѝ.


Нери Терзиева остави след себе си една от най-ярките следи в историята на модерната българска журналистика, посочиха в мотивите си общинските съветници. Със своя изключителен професионализъм и отдаденост в работата тя не само показа нагледно какво означава свобода на словото в началото на демократичните промени, но и обучи няколко поколения журналисти.


Заедно с Терзиева за почетен гражданин на Пловдив беше обявен и нейният съпруг и също журналист Евгений Тодоров, който е "жива енциклопедия за историята, културата и живота на Пловдив и неговите граждани". Той е автор на книги, допринесли значително за националния и международния престиж на града, един от крепителите на честната, критична, последователна и задълбочена журналистика, се казва в решението на общинските съветници.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK