Ремонт затваря част от околовръстното на Пловдив от днес, ще се минава през града

Снимката е архивна

© Надежда Чипева, Капитал

Снимката е архивнаОколовръстният път на Пловдив между "Пещерско" и "Коматевско шосе" се затваря за ремонт от днес до 11 септември, като трафикът ще се пренасочва през града, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". При обновяването на 4.7-километровата отсечка ще се подобри отводняването, ще се направи усилване на пътната конструкция, ще се положат нови основни и износващи асфалтови пластове, ще се санират мостови съоръжения и жп надлез и т.н.


Дейностите са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между "Коматевско" и "Асеновградско шосе".


Общата стойност на ремонта на 14-километровата отсечка е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. До момента изпълнените строително-монтажни работи между "Асеновградско шосе" и "Коматевско шосе" са за около 11 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK