Божанов се похвали с напредък в електронизирането на трудовите книжки

Божидар Божанов

© Надежда Чипева, Капитал

Божидар БожановМинистърът на електронното управление Божидар Божанов обяви, че той и администрацията му са свършили "основополагаща задача" за създаването на електронна трудова книжка.


В профила си във "Фейсбук" Божанов уточни, че Министерството на електронното управление предстои да изготви план за реализация на електронната трудова книжка, който включвал законодателни изменения и изграждане, надграждане и интегриране на информационни системи.


"Получих първа версия на доклад за електронизирането на трудовите книжки във връзка с работна група, която бях създал. Докладът описва в детайли какви данни се събират и обработват, за какви цели, от кои органи, в какви сценарии. На практика имаме пълната картина, събрана от различни членове и алинеи на седем нормативни акта, за всички аспекти на трудовата книжка", допълва министърът, който е от квотата на "Демократична България" в правителството.
Министър Божанов изтъква, че и по този казус правителството в оставка вече било по-напред в сравнение с предишното управление на ГЕРБ, което за цял мандат "опита (но не успя) да промени дизайна на корицата на трудовата книжка".


Отпадането на всички хартиени документи, в това число трудови книжки, стикери и талони, беше едно от обещанията на "Демократична България" по време на преговорите за съставянето на коалиционния кабинет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK