Шеф Андре Токев излиза от затвора след окончателно решение на съда

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Любен
  Любен
  Рейтинг: 1098 Весело

  от тоз съд на йо-йо го направиха клетия Андре Токев

 2. 2 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Пародия на правосъдие. Осъждат го на 7 месеца лишаване от свобода, въпреки че се предвиждат от 1 до 5 години, от тях лежи 4 месеца,включително и трите месеца от условната му присъда.

 3. 3 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 700 Разстроено

  Без да коментирам конкретния казус, но какво ще стане ако в подобна /или тази/ ситуация излезлия и както се оказва - имащ право да шофира рецидивист пак се нареже и блъсне и убие някой?
  Съда ли, разпоредил това, прокуратурата ли, съгласила се с решението ще са виновни?
  Въпроса ми е реторичен, никой няма да каже дори - Оп, грешка!

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 4. 4 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  Шеф Андре Токев излиза от затвора след окончателно решение на съда
  **********************************************

  Уестихте ли вълната на облекчение, заляла родината ни след тази толкова дълго чакана новина?
  Едноклетъчното пак ще е на пътя. Има Господ!

  Мараба, С-ДС доносници!
 5. 5 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1089 Гневно

  Аре бе какво го дъвчите Токев, щото е почти безпмощен и без чадъри.
  Аре заемете се с престъпниците, убийците, дилърите...!
  Напил се шоу-звездата с двойно гражданство Токев, повъртял гуми и сега го мачкате за пример на кого?
  На мутрите, че него може, ама те са недосегаеми ли?
  Жалка история...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 6. 6 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 700 Разстроено

  Аре бе какво го дъвчите Токев, щото е почти безпмощен и без чадъри.Аре заемете се с престъпниците, убийците, дилърите...!Напил се шоу-звездата с двойно гражданство Токев, повъртял гуми и сега го мачкате за пример на кого?На мутрите, че него може, ама те са недосегаеми ли?Жалка история...
  —цитат от коментар 5 на pariah


  Точно така, докато не осъдят мутра нямат право да съдят никой. Аре да ходим да пиянстваме и да караме, нямат моралното право, разбираш ли...Жалка история...

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 7. 7 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#3] от "Daniboy":

  Сега да ти обясня нещо - В производството по предсрочно освобождаване, съгласието или несъгласието на прокуратурата няма никакво значение. Значение има само Съдът!
  Той решава дали да пусне Токев или не, а затвора и прокуратурата си казват становището, което съдът приема само за сведение!
  Това означава, че отговорността е изцяло в Съда.
  Същото е и със споразуменията - прокурора може да го внесе в съда, но Съдът решава дали да го одобри или да не го одобри.
  Това означава, че когато има одобрено споразумение, наказанието в него е дадено от Съдът, защото ако Съдът не беше съгласен с наказанието, нямаше да одобри споразумението.
  Разбра ли сега!

 8. 8 Профил на yeoman41
  yeoman41
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Нямаше да е лошо да не може да шофира известно време, ама то нашето "правосъдие"...

 9. 9 Профил на qqv391093118
  qqv391093118
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Нямаше да е лошо да не може да шофира известно време, ама то нашето "правосъдие"...
  —цитат от коментар 8 на yeoman41


  Забраната за шофиране му е година и половина, не знам от кога се брои. Надявам се след излизане от затвора. Ако не - има поне още няколко месеца.

 10. 10 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 700 Весело

  До коментар [#7] от "oliverstone":

  Разбрах другарко!
  Хайде сега аз да ти обясня нещо - дори и да се приема само за сведение, явно има възможност да се изрази несъгласие, ей така просто, от кумова срама. Така и така си тръгнал/а/о да обясняваш за производството по предсрочно освобождаване, разшири малко темата за "отговорността е изцяло в Съда", в какво се изразява, носи ли я някой пряко и т.нт, виждам че си многословен/а/о.

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 11. 11 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 424 Любопитно

  Пародия на правосъдие. Осъждат го на 7 месеца лишаване от свобода, въпреки че се предвиждат от 1 до 5 години, от тях лежи 4 месеца,включително и трите месеца от условната му присъда.
  —цитат от коментар 2 на Мусаши


  Нямаш базови правни познания по наказателно право и затова си фрустриран!
  Първо - Токев сключи споразумение с Прокуратурата, като се призна за виновен и при това положение законът НПК, а не Прокуратурата, дава възможност да се наложи по-ниско наказание от предвидения в Наказателния кодекс минимум от 1 година. Затова наказанието на Токев е по-ниско наказание, иначе защо той ще иска да сключва споразумение. Освен това, това споразумение няма никаква правна сила ако не бъде одобрено от съд, което означава, че щом Съдът го е одобрил, значи е приел, че определеното в споразумението наказание е законосъобразно. Иначе, нямаше да одобри споразумението и щеше да върне делото в прокуратурата.
  Второ, не разбираш, че в българския НК има чл.70, който казва, че ако е изтърпял фактически повече от половината от наложеното му наказание има право на предсрочно освобождаване, ако е дал доказателства, че се е поправил. Това пак го решава съдът, а не прокуратурата и то на две инстанции.
  Така че, се оплачи на арменския поп, че имаме такива закони или такъв съд.

 12. 12 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Забраната за шофиране му е година и половина,
  —цитат от коментар 9 на qqv391093118


  Това си е направо нищо - Семерджиев е без права да шофира от 10+ години, ето ТОВА е наказание, вече е доказано, че поради тежкото си наказание почти не е шофирал, почти не е убил и съвсем е бил отвлечен, дорде почти не е шофирал и убил!

  Мараба, С-ДС доносници!
 13. 13 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  И умната, шеф!

 14. 14 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#2] от "Мусаши":

  Правосъдието ни е универсално средства за разкешване на платежоспособни господа.

 15. 15 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Разрешение да убива.Това е решението на съда.Като искаш да го пуснеш-пусни го-няма какво точно да прави в затвора.Но книжката трябва да е на трупчета поне 5 години.Веднъж е съден-не си е взел поука -втори път кара без да знае откъде е минал е какво трябва да убие човек и тогава ли да кажем защо го пуснахме.Дайте имената на съдиите да им пиша мейл в близките 2-3 години като утрепе някой.Съдиите са хора с опит ,те не могат да се излъжат.Такова добро решение струва сигурно доста финикийски знаци.

 16. 16 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#7] от "oliverstone":Разбрах другарко!Хайде сега аз да ти обясня нещо - дори и да се приема само за сведение, явно има възможност да се изрази несъгласие, ей така просто, от кумова срама. Така и така си тръгнал/а/о да обясняваш за производството по предсрочно освобождаване, разшири малко темата за "отговорността е изцяло в Съда", в какво се изразява, носи ли я някой пряко и т.нт, виждам че си многословен/а/о.
  —цитат от коментар 10 на Daniboy


  А защо прокурорът трябва да изразява несъгласие ако затворническата администрация е представила доказателства, че Токев се е поправил и е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание, т.е. 4 месеца?
  Нали искате прокурорите да са обективни и да се водят само от доказателствата, а не само да обвиняват, има няма доказателства?!
  Според твоята "логика" кумовата срама е по-важна от доказателствата!
  Евала, другарко! Впрочем, не съм изненадан, т.нар. градско десни имате много перверзна представа за това що е правосъдие.

  Отговорността на съда се реализира от по-горната инстанция, която контролира законосъобразността на прознасянето на по-долната.
  Ако няма очевидни доказателства за извършено престъпление във връзка с произнасянето /а такива очевидно няма/ съдът, а и прокурорите, не носят и не трябва да носят отговорност за начина си на произнасяне. Това се нарича функционален имунитет и е гаранция за независимост, за която вие лилавите често ревете, но не защото истински я искате, а защото ви служи като параван на нечистите щения за овладяване на съда и прокуратурата.
  А сега, у лево, че нямам време да се занимавам повече с лаици като теб. Другарко.

 17. 17 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Искали са да им поготви още малко в затвора, завалийките. Сега пак трябва да прехвърлят на боб.

 18. 18 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 700 Любопитно

  А защо прокурорът трябва да изразява несъгласие ако затворническата администрация е представила доказателства, че Токев се е поправил и е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание, т.е. 4 месеца?
  [quote#16:"oliverstone"][/quote]

  Доста говориш, но малко мислиш, или направо си лъжеш.
  Зачете ли статията?

  "От администрацията на затвора обаче обжалваха определението с мотив, че Токев още не се е поправил, но нито градските, нито апелативните съдии се съгласиха с този извод. Според тях с поведението си затворникът е осъзнал вината си и е дал доказателства за коригиране."

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 19. 19 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 424 Неутрално

  А защо прокурорът трябва да изразява несъгласие ако затворническата администрация е представила доказателства, че Токев се е поправил и е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание, т.е. 4 месеца? [quote#16:"oliverstone"]
  —цитат от коментар 18 на Daniboy
  Доста говориш, но малко мислиш, или направо си лъжеш.Зачете ли статията?"От администрацията на затвора обаче обжалваха определението с мотив, че Токев още не се е поправил, но нито градските, нито апелативните съдии се съгласиха с този извод. Според тях с поведението си затворникът е осъзнал вината си и е дал доказателства за коригиране."[/quote]

  Не, ти не четеш - "Според тях с поведението си затворникът е осъзнал вината си идал доказателства за коригиране". Съдът чете затворническото досие, където са отразени всички награди и наказания на затворника, както и становището на психолозите. Това, че юрисконсулта на затвора на първа инстанция е казал, че са налице основания за предсрочно освобождаване на Токев, а после под натиска на общественото мнение е пуснал жалба говори само колко политически зависима и юридически неграмотна е позицията на затворническата администрация. Съдът, както и прокурора обаче се водят от доказателствата в затворническото досие, а не от субективното мнение на представителя на затвора.
  Твоето мнение говори само, че според теб затворниците трябва да бъдат пускани предсрочно от директора на затвора, а не от съда, защото мнението на затворническата администрация е по-важно от преценката на съда.

 20. 20 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 700 Любопитно

  [quote#19:"oliverstone"][/quote]

  Мда, как намери време да говориш с лаици като мен.

  Хайде и аз за последно и прекратявам:

  1.Изказваш мнение по тема, с която явно не си запозната.
  2.Като основа за разсъжденията ти стои погрешно или лъжливо твърдение - ком.16 - "А защо прокурорът трябва да изразява несъгласие ако затворническата администрация е представила доказателства, че Токев се е поправил и е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание, т.е. 4 месеца? ".
  3.Когато ти посочих грешката - шизофренично се оплете.

  Сигурно имаш юридически опит, но малко се съмнявам, че е в наказателно право, струваш ми се подходяща за семейния кодекс. Имаше една Памела, вероятно пак си ти, потвърждава ми идеята за начална или напреднала шизофрения.

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 21. 21 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  [quote#11:"oliverstone"][/quote]

  Хахаха-само дето от 21 години се занимавам с наказателно право. Така че спести ми високопарните си думи. Токев е сключил споразумение ама първо-законът не задължава прокурорът да сключи споразумение с обвиняемия.Това се прави от прокурорите, щото ги мързи да пишат обвинителни актове и да се явяват в съдебни заседания.Второ-размерът на присъдата в случая лишаване от свобода се постига със съгласието на двете страни прокуратурата от една страна и обвиняемият и защитникът му.Така че ако прокурорът не е съгласен с присъда от 7 месеца лишаване от свобода няма да има споразумение. Друг въпрос е,че същото се отнася и до съдиите-и за тях е по-лесно да одобрят споразумението,вместо да водят съдебно заседание.
  Колкото до предсрочното освобождаване наистина в случаят съдът се произнася, но прокурорът участва в заседанието и може да е против предсрочното освобождаване ако от затвора дадат данни, че лишеният от свобода не се е поправил. А точно такива данни има. Защо ли?Прокурорът не само не е бил против предсрочното освобождаване,но не е и протестирал пред по-горна инстанция. Защо ли?
  Така че пародия на правосъдие и от прокуратурата, и от съда.

 22. 22 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мусаши":

  добре казано.
  чудно само как си издържал 21 години в тая пародия на правосъдие...

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 23. 23 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Искали са да им поготви още малко в затвора, завалийките. Сега пак трябва да прехвърлят на боб.
  —цитат от коментар 17 на Активист


  Че какво лошо има в боба?
  Създава неповторима атмосфера, особено в онези ми ти тесни помещения.

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6009 Весело

  В този случай затворническата управа май са харесали яденетата му и са осъзнали, че ще им липсва като готвач :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#22] от "Suicyco":

  Да не отговарям вместо човека, ама то кое в България не е пародия на нещо си?

 26. 26 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 478 Неутрално

  То има ли вече значение дали са му взели книжката и му е забранено да кара?
  Онзи 'дет уби двете момичета миналият месец беше без книжка. В България брат тези забрани не важат, влизаш си в колата и караш без значение дали имаш книжка или не.

 27. 27 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 700 Любопитно

  До коментар [#22] от "Suicyco":Да не отговарям вместо човека, ама то кое в България не е пародия на нещо си?
  —цитат от коментар 25 на Paolo Di Canio


  Футбола?

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 28. 28 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5445 Неутрално

  По-важно е отношението на Токев към алкохола и автомобила в бъдеще

 29. 29 Профил на rabazanella
  rabazanella
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Дали ще пие после?

 30. 30 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 704 Любопитно

  Дали някой ще папка безплатно в ресторант "Андре"?

 31. 31 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 1339 Весело

  Преди да влезе в затвора: ШЕФ АНДРЕ
  В затвора: ГОТВАЧА АНДРЕЙ
  След като излезе от затвора: ШЕФ АНДРЕ

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7208 Неутрално

  Всеки ден ще четем за Токев. Оставете го човека на мира.

 33. 33 Профил на duciel
  duciel
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Интересно , дали ще си налее едно питие за да отпразнува предсрочното ….Ъ?

  "It's better to be on the dock, wishing you were on the lake, than to be on the lake, wishing you were on the dock"
 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5445 Любопитно

  До коментар [#7] от "oliverstone":

  Как само Съдът?
  Гешев и Буци не са ли виновни?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на lcl571110744
  lcl571110744
  Рейтинг: 98 Неутрално

  Еххеее, супер! Айде, Черни връх е твой!

 36. 36 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Дали важи и за простосмъртните, хммм? :)

  Аполитичен тъпак... (っ╥╯﹏╰╥c)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK