Радев към кабинета: Основното ви предизвикателство е сигурността

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5146 Разстроено

  От Демерджиев и Минеков - още щети за Краснъй радев. Който му ги пробутва никак не му мисли доброто.

 2. 2 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  колко лъжи наведнъж наговори Радев, изведнъж вече няма пътища, няма газ, няма живот, няма нищо - за каква сигурност говори, онази, която ще я повика от Кремъл? хора, тоя резидент може да струва на България прескъпо, ако не и всичко

 3. 3 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  Няма нищо несигурно пред България. Стига да не се лашнем към евразийската кочинка и Газпром. Там е несигурността, войните и мизерията.

 4. 4 Профил на jack90
  jack90
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дааа сигурността. Ще набуташ по службите руски агенти.
  Не случайно Гешев искаше да влезе в пРезидентството.
  Пародия на президент. Сричащ зелен чорап.

 5. 5 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5146 Разстроено

  Тя сигурността вече е толкова пробита, че не е предизвикателство и празни приказки, а моментални действия първо за разчистване на всякакви престъпници доредили се до държавен пост и после - съд.

  "Проби ли Бойко Рашков в КПКОНПИ през задния вход?

  На 19 юли 2022 г. обявих публично: КПКОНПИ разследва Бойко Рашков по подозрение за недекларирани имоти в чужбина - това разкритие беше публикувано в няколко популярни медийни сайтове и предизвика огромен обществен интерес. Отбелязах, че на 27 януари 2022 г.,председателят в оставка Сотир Цацаров, заяви в парламента: “Да, срещу вътрешния министър Бойко Рашков има проверка в комисията заради недекларирани имоти и средства по влогове.”
  Неофициално, от достоверни източници научих, че от 7 месеца, от екипи на КПКОНПИ се води раследване за имоти и банкови сметки на Бойко Рашков в чужбина, които той не е обявил в задължителните по закон декларации пред комисията “Антикорупция”.
  На 19 юли 2022 г. отправих официално запитване до КПКОНПИ по Закона за достъп до обществена информация за резултатите от проверката, на 1 август получих отказ със следния отговор: “Счита заявлението за достъп до обществена информация за неоснователно по следните съображения:
  поставеният въпрос не отговаря на определението за знание, свързано с “обществения живот в страната”, а касае лична информация за физическо лице. Съгласно разпоредбата на чл.2, ал.5 от Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ): “Този закон не се прилага за достъп до лични данни”. Поисканата със заявлението за достъп информация съдържа множество и специфични лични данни по смисъла на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни…
  Степента на отказания достъп до обществена информация е пълен. “
  Отговорът е подписан от Пламен Йоцов - член на КПКОНПИ; според официалната информация в сайта на комисията, той е роден на 16 юни 1970 г. в Свищов; завършил е техникум по хладилна техника в София; магистър е по изчислителна техника от Висшето военно училище “Панайот Волов”-Шумен, дълги години е работил в системата на МВР - през 1994 г. започва като оперативен работник към НСС-МВР, после е оперативен работник към ГДБОП-МВР, израства до началник отдел в ГДБОП и ДАНС.
  На 22 март 2018 г. сайтът Mediapool пише: “Кадър на бившата Национална служба за борба с организираната престъпност (НСБОП), разработван от несъществуващата вече Национална служба за сигурност (НСС) по съмнения, че е покровителствал наркотрафикант, е предложен за член на новосформираната Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ)”.
  В публикацията се обяснява, че през 1999 г. и 2000 г. службата разработва Станимир Флоров, Васил Василев и Пламен Йоцов по разработката “Мавър”… Журналистът Борис Митов заключава: “макар че оперативните данни, сочещи към подозрения за покровителстване на предполагаем наркотрафикант, изобщо не представляват годни доказателства, едва ли точно кадър на службите с подобно минало е най-удачният вариант за член на натоварената с толкова очаквания в България и Европа комисия.”
  Моите възражения към пълния отказ за достъп до информация са следните:
  ⁃ от 12 май 2021 г. физическото лице Бойко Рашков е министър на вътрешните работи; най-напред в служебните кабинети на президента Радев и после - в редовния кабинет с премиер Кирил Петков.
  ⁃ като министър на вътрешните работи Бойко Рашков назначи за свой началник-кабинет съучредител на партията на Васил Божков-Черепа.
  ⁃ като министър на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов на 17 март 2022 г., обявени от съда за незаконни.
  ⁃ като министър на вътрешните работи, в Народното събрание, Бойко Рашков говори за арести на бивши министри;
  ⁃ като министър на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди ареста на кмета от ГЕРБ на с.Бата, задържан с 13 патрулки и 30 маскирани тежковъоръжени бойци; заради списък с гости за сватбата на дъщеря му, обявен за списък за купуване на гласове;
  ⁃ като министър на вътрешните работи Бойко Рашков нареди задържането на активисти на ГЕРБ в Кирково преди изборите през юли 2021 г.;
  ⁃ като министър на вътрешните работи Бойко Рашков говори публично, съобщава имена и обстоятелства, без да се съобразява с правата на граждани на Република България; обвинява в грехове бизнесмени и политици по скандалите “Хемус”, т.н. “канибалски случай”, “къщата в Барселона”…
  ⁃ ДПС зададе в парламента 64 въпроса към вътрешния министър Бойко Рашков с доказателства за тормоз на службите на МВР над симпатизанти и членове на Движението преди изборите през юли 2021 г.;
  ⁃ като вътрешен министър Бойко Рашков допусна възраждането на отвличанията и битовите престъпления от времето на групировките. Заради всичките тези и още много други показни акции и гръмовни словесни абра-кадабри на гръмовержеца от ул.”Шести септември”, Бойко Рашков беше наречен от свой колега-министър: “анимационен герой”.
  През юли 2022 г. в България избухна политическа криза. И кой беше в епицентъра на кризата?! Бойко Рашков. Защото Корнелия Нинова и Кирил Петков заключиха опциите за съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат до една единствена - Бойко Рашков да бъде незабавно избран от 47-я парламент за председател на КПКОНПИ. Това се превърна в задължително условие!
  Защо бяха всичките брутални напъни? За да може Бойко Рашков да изпере себе си и новите си господари: Кирил Петков, Асен Василев и Виолета/Даниел Лорер, които ще трябва да отговарят за аферата “Божурище”, недекларираната къща на ул.”Чаталджа”; за неплащания 10 години наем на лабораторията за проВиотика…, както и да служи за чадър на съучастниците в управлението на България от 13 декември 2021 г. до 2 август 2022 г., чиито схеми и прегрешения вече започнаха да излизат, а и разкритията тепърва предстоят: за меморандума с Gemcorp за милиард и половина долара; за врътките с посредниците за доставки на природен газ; за пътя на български оръжия от София през Букурещ до Киев….
  Знам какво говорят на администрацията и бизнеса емисарите на ПП “Пълен провал”: ние ще се върнем, пак ние ще управляваме след предсрочния вот на 2 октомври.
  Е, да попитам директно - проби ли Бойко Рашков в КПКОНПИ през задния вход?! Кой се страхува от Бойко Рашков? Кой му прави (не)оценими услуги?
  Защото, аз не питам в кой от апартаментите си физическото лице Бойко Рашков се буди сутрин и си тегли една контра пред огледалото в някоя от 12-те си бани; в кой от имотите си нощува, по избор, от понеделник до неделя; в кое мазе на къщите си държи дамаджаните; какви суми си тегли от банковите сметки; с кого си беседва по кръчмите…
  Питам: какви са резултатите от проверката на КПКОНПИ по декларацията за имуществото и конфликта на интереси на публичната фигура - министър на вътрешните работи Бойко Рашков? Просто и ясно.
  Кой не желае да ми отговори? Кой се крие зад закона, за да брани този, който използва закона за лична употреба?

  Соня Колтуклиева - фейсбук

 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6009 Неутрално

  Радев ще иска да върне Крим на Русия, "на кого другиго", за да не "бъде въвлечен във войната"...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Гумен Гадев, заешкото сърце, мечтае за руский мир и сигурност. Както и видния евроатлантик Бойко с лодките и платноходките. И онзи доган-сарайчо, с визията му за фашистка русия дето била алтернатива и гарант за мира в света. Всичките - тъпи ченгета и мимикрия на ДС.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 8. 8 Профил на Много Прост Еднокнижник
  Много Прост Еднокнижник
  Рейтинг: 945 Неутрално

  До коментар [#5] от "Галя Станчева":

  Сончето е мисирка.

  "Maгаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат." "Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!" "….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к... се набива!"
 9. 9 Профил на zakintos
  zakintos
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Ми не, основното предизвикателство е да не осерат напредъка, който им остави първото почти нормално правителство, след Костов. Пиша "почти", защото се наложиха много компромиси с Курнела - за Украйна, за газ-а от рашистан и т.н.

  При третия избор на Боко бях стегнал куфарите, но баща ми се разболя и останах да го гледам. Този път, ако стане някаква подобна тъпотия, няма сила, която да ме задържи в тая дупка.

  ПП Все пак някакъв оптимизъм ми дава това, че покрай няколкото доброволчески проекта, в които участвах, младите хора с кауза се увеличават. Но ако не достигнат критична маса, ще е попиляване на време и талант, та ще видим.

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2012/12/24/1975054_da_se_publikuva_pod_post_nomer_3nastroenieto_-/
 10. 10 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Мръсен, комунистически боклук! Позор за България! Импийчмънт!

 11. 11 Профил на ors411078161
  ors411078161
  Рейтинг: 527 Весело

  Браво на Радев - плете си кошничката

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7208 Неутрално

  Сигурността ще я чакаме от нашите съюзници, защото ГЕРБ толкова години не направи нищо за нея. И Радев ,също.

 13. 13 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 567 Гневно

  Ближете задника на рашистите! - повелята на руската подлога.

 14. 14 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  Каква сигурност бре слуга кремльовски ?
  Никой не ни застрашава , заплашва и изнудва освен господаря ти ?

 15. 15 Профил на oka00919299
  oka00919299
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Мунчо е руско прокси !

 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  колко лъжи наведнъж наговори Радев, изведнъж вече няма пътища, няма газ, няма живот, няма нищо - за каква сигурност говори, онази, която ще я повика от Кремъл? хора, тоя резидент може да струва на България прескъпо, ако не и всичко
  —цитат от коментар 2 на alg57373608


  Това ВАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ли го е казАл?

 17. 17 Профил на qdq271113337
  qdq271113337
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Мръсно кремълско лайненце

 18. 18 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Вместо да им каже - смело предайте щафетата от започнатото последните няколко месеца до избор на ново правителство, че да не загубим темпото на промените, той - сигурност. Ми те лошите от запада те пазят Господин Президент с тяхните лоши оръжия. Пък и газ ще ти докарат като разсърдиш царя. Това е някаква странна форма на поданство.

 19. 19 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Бъдещата партия на Гълъб Донев ще се казва "Български орел".

 20. 20 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#19] от "plynii": Мисля , че такава вече има и председателката й напълно покрива наименованието 😜. " Червена въртиопашка" е подходящо ....

 21. 21 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#8] от "dvk": Дърта и злобна. Ивчето обаче излетя от хора на мисирките😩. Мъкааааа герберска 🙄

 22. 22 Профил на STALKER
  STALKER
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Правителството на пРезидента е редено от Митрафонова. Позор!

  Евроатлантически Гербер
 23. 23 Профил на Puhon
  Puhon
  Рейтинг: 610 Разстроено

  Посланието на Радев може да се изрази с няколко думи “При Путин и Газпром”. Дано не стане, че ще закопае България още веднъж.

 24. 24 Профил на Johnnie Glupavia
  Johnnie Glupavia
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Радев да си яхва гълъба и да отлита, мръсното крадливо човече…

  Слава на Украйна! Слава на героите!
 25. 25 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5445 Неутрално

  Първи приоритет на служебния кабинет трябва да бъде да не се допусне въвличането на България във военния конфликт

  Пълна тъпотия от Радев, няма кой да се занимава с малка България
  Ако е за износ на оръжия, повечето страни от Европа изнасят и не търпят негативи

 26. 26 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 2229 Весело

  И като се наврете пак на Газпром, сигурността много ли ще е по -голяма?

 27. 27 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 2229 Весело

  До коментар [#1] от "Галя Станчева":

  Оф горкия, те другите му ги пробутват...

 28. 28 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 868 Весело

  Желая на феновете на ПП от все сърце курец, пардон кураж за следващий тираж!

  Някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи възможността на едни хора да правят собствения си избор - Просто Кире за Априлското въстание
 29. 29 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Бъдещата партия на Гълъб Донев ще се казва "Български орел".
  —цитат от коментар 19 на plynii


  Не зная защо в имената на партиите се споменава България . Проксита на изток и на запад се именуват български .

 30. 30 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 75 Неутрално

  Чорапа си следва " решетников 2016"

 31. 31 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1896 Разстроено

  Президентът лъсна с цялата си дребнава отмъстителност.
  Превърна Нинова във великан.
  Служебното правителство е прекалено многобройно, като отряд ревизори. Трябва да подготви и гарантира честни избори, не да преподписва договори с газпроми.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 32. 32 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Stop that pigeon now!

 33. 33 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 3039 Неутрално

  Естествено, шапкарят си мисли първо за сигурност, а не за икономика. Някой го е напомпал с твърдението, че България ще воюва с Русия и той е клъвнал, като шаранче на гола кукичка. Кой ни го натресе изобщо този?!...

 34. 34 Профил на jack90
  jack90
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Рундьо Решетников Руский Радеффф.

 35. 35 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 548 Неутрално

  С други думи основното ви предизвикателство е гъзпром каза извънбрачния син на бай тошо

  харпун
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK