Кадровата чистка застигна и шефката на строителния контрол

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков

© Велко Ангелов

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИзбори 2022

Деляна Панайотова е назначена за временен началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) от регионалния министър Иван Шишков. Това съобщиха от ведомството. Панайотова заменя на поста Лиляна Петрова, назначена от Гроздан Караджов в края на 2021 г.


Това е поредна кадрова смяна на служебното правителство само за седмица откакто встъпи във власт. Повече за останалите четете тук.


Във визитката на Панайотова, представена от министерството, е посочено, че е завършила Университета по архитектура, строителство и геодезия през 2003 г. Също така има почти 20-годишен стаж в сферата на инвестиционното проектиране в строителството. Притежава и значителен опит в администрацията. Работила е в Направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община. Била е главен архитект в община Хасково. Заемала е длъжността началник на РДНСК - Хасково, и заместник-началник на ДНСК.
Медийни публикации сочат, че Панайотова е назначена за главен архитект на Хасково през 2015 г. , а преди това е работила в екипа на тогавашния главен архитект на София Петър Диков. От поста в Хасково три пъти е уволнявана дисциплинарно от кметове на ГЕРБ, впоследствие възстановявана от съда. За последно през март т.г., но така и не се връща на работа в администрацията.


В интервю пред etv посочва, че причините за уволненията не са в професионалните ѝ качества, а в политически договорки между ГЕРБ и ДПС. Тя е дъщеря на строителния предприемач и дългогодишен общински съветник на ГЕРБ в Хасково Антон Иванов.


Деляна Панайотова

© Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Деляна Панайотова


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK