Карта на деня: Една област е в тъмнооранжевата COVID зона

Карта на деня: Една област е в тъмнооранжевата COVID зона

© Георги КожухаровИзбори 2022

Първа област в страната попада в тъмнооранжевата COVID зона, към която по новите критерии, които Министерството на здравеопазването прилага, се числят областите със заболеваемост между 480 и 960 души на 100 хил. население за период от две седмици. Това сочат данните на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) към неделя, 7 август.


Силистра е областта с най-висока официално регистрирана заболеваемост, попадаща в тъмнооранжевата зона. Сравнително близо до прага от 480 нови заразени на 100 хил. души са областите София-град, Стара Загора и Варна.В обобщение може да се заключи, че в някои области заболеваемостта расте, в други са отчетени спад или задържане. Или с други думи: данните към 7 август показват, че не продължава доскорошната тенденция заболеваемостта да се повишава бързо навсякъде. Примери за области с покачване на официално регистрираните случаи са: Благоевград, Габрово, Хасково, Русе, Пазарджик и др. Примери за райони, където се смята, че заболеваемостта е започнала да спада, са: Бургас, Добрич, София-град, Монтана.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK