Служебното правителство продължава с рокадите

Служебното правителство продължава с рокадите

© Юлия ЛазароваИзбори 2022

Служебното правителство продължава с бързата смяна на ключови кадри в администрацията. От Министерския съвет обявиха, че със заповед на премиера Гълъб Донев от длъжността председател на Патентно ведомство е освободена Таня Митова. На нейно място е назначена проф. Владя Борисова.


Тя вече е заемала длъжността, като е била начело на Патентното ведомство в продължение на една година - от средата на 2021 г. до юни 2022. Преди това е била директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС. Има дългогодишен опит в сферата на интелектуалната собственост. От 2018 г. е член на Съюза на учените в България. Притежава юридическо и икономическо образование от УНСС.


Патентно ведомство на България е национален държавен орган за правна закрила на обектите на индустриалната собственост със седалище София, второстепенен разпоредител с бюджет към Министерство на икономиката.


По информация на БНР директорът на "Гранична полиция Деян Моллов е понижен в длъжност. От днес той вече е заместник-директор, а на негово място начело на гранична полиция е назначена досегашният заместник Росица Димитрова. От Министерския съвет не са потвърдили рокадата в дирекцията на МВР.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK