Още трима заместник-министри са назначени в три министерства

Още трима заместник-министри са назначени в три министерства

© Юлия ЛазароваСлужебният министър-председател Гълъб Донев назначи още трима заместник-министри, съобщиха от правителствената информационна служба.


За заместник-министър на земеделието е назначен Тодор Джиков. От правителството посочват, че той притежава голям управленски опит в сферата на производството, преработката и търговията на селскостопански продукти. В периода 2020-2021 г. Джиков е бил съветник на министъра на земеделието Десислава Танева (ГЕРБ) при управлението на третото правителство на Бойко Борисов. Председател е на Националната асоциация на картофопроизводителите.


Красимир Папукчийски е назначен за заместник-министър на транспорта. Той е бил генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) в периода февруари 2017 г. - януари 2022 г. Бил е назначен за директор на НКЖИ по време на първото служебно правителство на президента Румен Радев, чийто премиер беше Огнян Герджиков, останал е на поста през цялото трето управление на ГЕРБ и е бил освободен от правителството, оглавявано от Кирил Петков.


Десислава Георгиева е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Заемала е различни длъжности в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), като от 2018 г. досега е била директор на дирекция "Управление на териториалното сътрудничество" във ведомството.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK