"Напоителни системи" е с нов изпълнителен директор

"Напоителни системи" е с нов изпълнителен директор

© Надежда Чипева, КапиталИзбори 2022

Атанас Мулетаров е новият изпълнителен директор на "Напоителни системи" ЕАД на мястото на Николай Чалъков. Той е избран с решение на Съвета на директорите на дружеството. Във визитката, предоставена от дружеството, е посочено, че Мулетаров има дългогодишен опит в "Напоителни системи" ЕАД, като от 2011 г. до момента е бил директор на дирекция "Собственост и наеми" в централното му управление.


Вчера бившият министър на земеделието Иван Иванов сигнализира, че развитието на сектор "Земеделие" през последните седмици може да бъде обобщено с няколко думи - назначаване на кадри от служебния кабинет, свързани с ГЕРБ.


На 10 февруари Иванов съобщи, че е избран нов борд на дружеството "Напоителни системи", а за изпълнителен директор е назначен Николай Чалъков. Помолен да коментира медийни публикации, според които Чалъков е уволнен от дружеството по времето на управлението на ГЕРБ за предполагаеми злоупотреби, министър Иванов коментира: "Предполагаеми злоупотреби по времето на ГЕРБ може да му бъде само атестат, че е бил уволнен. Очевидно е пречел на тези управляващи."


Тогава Иванов съобщи още, че вътрешна проверка на дейностите на "Напоителни системи" е установила нарушения по провеждането на обществените поръчки с европейски пари. Заключенията от одита бяха изпратени до МВР и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK