Кратки новини

Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Министерството на иновациите започва одит на Фонда на фондовете

Кратки новини

© Министерство на иновациите и растежа

Министерството на иновациите и растежа започва одит на Фона на фондовете, обяви оглавяващият го Александър Пулев. Основата на одита ще бъде "без конфликт на интереси и без политически поръчки във Фонда", обяви той, цитиран от БТА. Фондът до неотдавна бе на подчинение на финансовото министерство, но при кабинета "Петков" премина към това ведомство. Фондът управлява парите по оперативните програми на ЕС.


Министърът обяви, че са сезирани всички администрации и в момента, в който има резултат от одита, той ще бъде обявен.

Последните пострадали при катастрофата на "Тракия" деца тръгнаха с линейки към Сърбия

Кратки новини

© Юлия Лазарова


Линейки с последните три останали в България деца, пострадали при автобусната катастрофа на автомагистрала "Тракия", тръгнаха от Стара Загора към Сърбия.


На линейките ще бъде осигурен полицейски ескорт за минаване през граничния пункт "Калотина". Вчера двете най-тежко ранени деца, които бяха оперирани в болница "Пирогов" в София, заминаха за Белград с хеликоптери с реанимационни екипи, изпратени от сръбския министър на здравеопазването.


След като и последните три деца се приберат в родината си, от катастрофиралия автобус в България остава само шофьорът, който вчера районният съд в Стара Загора реши да задържи в ареста.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK