Бивш директор на приходната агенция в Пловдив оглави Държавен фонд "Земеделие"

Бивш директор на приходната агенция в Пловдив оглави Държавен фонд "Земеделие"

© Цветелина Белутова, КапиталИзбори 2022

Бивш директор в различни структури на Националната агенция по приходите (НАП) оглави Държавен фонд "Земеделие". Георги Тахов е назначен за изпълнителен директор с решение на днешното заседание на управителния съвет. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев, съобщиха от Министерството на земеделието.


Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" днес е взел решение, с което е освободен изпълнителният директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев, както и заместниците му Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.


Георги Тахов е доктор по икономика, специалност "Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка". Има магистърски степени по "Счетоводство и контрол" от ВФСИ "Д. А. Ценов", Свищов, "Право" от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", както и "Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред" от Академията на МВР.
Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. Владее немски и английски език, се посочва в официалната му биография.


Тахов бе директор на териториалната дирекция на НАП в Пловдив от април 2013 до април на 2015 г., когато е освободен от поста. Преди това е работил като директор на териториалната дирекция на приходната агенция в Пазарджик, а по-рано е бил зам.-директор на на данъчните в София.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK