Коронавирусът и ваксинирането: данните на 4 септември

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  Чудесни новини. Проваксърите ридаят от мъка. Кремъл ще им спре рублите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4183 Неутрално

  "България затвърждава лидерската си позиция като най-тежко засегнатата от пандемията страна, като сме №1 и в печалната класация по смъртност на хората в работна възраст. Пандемията у нас остава до голяма степен недокрай документирана – извънредната смъртност е почти два пъти по-голяма от официалната. Това гласи третият препринт в medRxiv на д-р Георги Маринов, Антони Рангачев и Младен Младенов, анализиращ хода на пандемията в България. Д-р Маринов е биолог от Департамента по генетика на Станфордския университет."

  "Кратко обобщение на най-важните резултати:
  Първо, България затвърждава лидерската си позиция като най-тежко засегнатата от пандемията държава сред изследваните такива, за които има данни (но почти сигурно и в целия свят, като се имат предвид особено неблагоприятните демографски фактори у нас). Това заключение се налага и от стандартизираните метрики (ASYR и PYLL), които измерват загубените години живот в резултат на пандемията, и от анализа на общата извънредна смъртност.
  България е първата страна в света, която губи над 1% от населението си -- до края на март 2020 г. централната оценка за надвишената смъртност е 68,569, което, като се вземат предвид резултатите от последното преброяване (според което популацията е намаляла до 6.5 милиона), означава, че 1.05% от населението са умрели, повечето от тях директно от COVID (плюс може би няколко процента в резултат на срива на здравната система по време на пиковете на вълните). Тези 68-69,000 умрели се разбиват както следва:
  -- Първа вълна от края на 2020 г. (движена от B.1.x варианти): ~19,000 жертви
  -- Втора вълна от пролетта на 2021 г. (движена от Алфа варианта) : `15,000 жертви
  -- Трета вълна от втората половина на 2021 г. (Делта вариант): ~28,000 жертви
  -- Четвърта вълна от началото на 2022 г. (Омикрон BA.1): ~7,000 жертви
  Трябва да се отбележи и че тъй като изследваният период е само до края на март 2022 г., следва да се добавят още между хиляда и две хиляди умрели в петте месеца между края на март и сега.
  Второ, още по-драстични разлики се наблюдават на ниво региони. Така например във Видин извънредната смъртност е 1.8%, a при мъжете е 1.95%, като в Монтана е дори по-висока -- 2.1%.
  Това са потресаващи цифри, тъй като в началото на пандемията най-лошите оценки (на база демографската структура и наличните тогава данни за смъртността от COVID като функция на възрастта) за държава като България бяха загуба на 1.5% от популацията при пълно заразяване на цялото население, но повечето прогнози бяха по-близо до 1%. Т.е. най-лошият очакван тогава сценарий се е реализирал на практика у нас. Причините за това са комбинацията от еволюцията на вируса към по-патогенни форми през 2021 г., реинфекциите, ниските нива на ваксинация, и, като основен фактор, тоталната абдикация на серията правителства, които се изредиха у нас по време на пандемията, от контрол върху заразата (и съответно и от извършването на основното им конституционно задължение за опазваме ма здравето и живота на гражданите на държавата).
  Впрочем в това отношение има и по-драстични примери -- демографската структура на държави като Перу и Южна Африка предполагаше там да умрат съответно 0.3% и 0.25% от цялата популация при пълно заразяване, но вместо това извънредната смъртност е 0.7% и 0.55% (като в някои провинции в Южна Африка тя е 0.85%). Причините са същите като и у нас -- по-високопатогенни варианти и реинфекции.
  Трето, сравнението с другите европейски държави показва интересна разлика -- извънредната смъртност в Западна Европа е концентрирана през 2020 г., докато у нас, а и в Източна Европа като цяло, тя е концентрирана през 2021 г. Причините за това са адекватните мерки, които се взеха в Източна Европа първата половина на 2020 г., в резултат на които там сериозна вълна нямаше, но този първоначален успех беше по-късно захвърлен на боклука и в края на 2020 г. и през 2021 г., когато вече циркулираха по-опасни варианти, се мина на политика на насилствено масово заразяване. Което обаче, за разлика от същата политика в Западна Европа, не беше придружено от високи нива на ваксинация, т.е. най-опасният до момента Делта вариант беше посрещнат с голям брой неваксинирани имунологично наивни възрастни хора. И се случи логичното. Графиките на обратната корелация между нивата на ваксинация и извънредната смъртност, особено през 2021 г., са стряскащи, както и точката в горния ляв ъгъл на тях (която е България).
  За това масово заколение трябва да благодарим на един дълъг списък хора, имената на които се знаят и няма нужда да се повтарят тук.
  Четвърто, също така стряскащ е анализът на смъртността сред хората в работна възраст. България е номер едно и в тази печална класация, и то с много голяма преднина -- 70% над следващата държава (Румъния). Общо са умрели ~12,000 души във възрастовия интервал 40-64. Като има райони на страната като например Силистра, където при мъжетe на възраст 40-64 извънредната смъртност надвишава 1%. Отновно, това е при хора от 40 до 64, не за общата популация.
  Средният смъртен случай при хората в тази възраст е настъпил на възраст 55-56 години. Толкова за това как само ``сухите съчки'' умират от COVID. Което впрочем се вижда и от общия анализ на изгубените години живот, които са около 12 и според двете мерки, които пресмятаме (ASYR и PYLL).
  Пето, пандемията в България си остава до голяма степен недокументирана. Извънредната смъртност е 1.9 пъти по-голяма от официалната, което е в резултат на липсата на тестване и на коректно отчитане на причината за смъртта. У нас 95% от официално умрелите от COVID са починали в болница. Но това не означава, че никой не е умрял без лекарска помощ, а че половината умрели не са влезли в болница. След което обаче не са и били регистрирани като умрели от COVID. Липсата на тестване е основен фактор тук -- към края на март 2022 г. вече не са останали много незаразени у нас, но официалният брой случай не надминава 15% в нито един регион на страната. Допускането на няколко срива на болничната система е друг основен фактор -- съотношението между извънредната и официалната смъртност е най-ниско по време на Омикрон BA.1 вълната, когато натискът върху болниците беше най-нисък. Но дори и тогава то е било над 1.5X.
  Надявам се да не се налага да пишем и трета такава статия, но това зависи от вирусната еволюция. Омикрон все още може да се игнорира, но вероятността в недалечното бъдеще да се появи вариант със съвсем различни свойства си остава много голяма и тогава може да се очаква повторение на сцените в болниците от 2020-2021 г., особено съчетано със сегашната политика на обявяване на пандемията за приключила."
  Графики и таблици да искате, за тези, които могат да осмислят:
  https://www.facebook.com/gkmarinov/posts/pfbid02HbUaaK7BQkX6qGaBiXVX9MBoE8pWouXSFqQMJsfm1o1cPJ9kPZAhAzpgdJkko1Pnl

  Остава и да не са потресаващи с толкова полуидиоти в България, полуидиоти, пръскащи лъжлива информация по бг форумите, и подвеждащи полуграмотни хора.

  Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=Olympics
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  За това положение са ВИНОВНИ основно онези лекари и аптекарчета, които предписват безразборно антибиотици и ги продават без рецепта.
  Същите са виновни и за голямата част от постковид състоянията на болните.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  От Центъра за Контрол на Истерията ще предприемат действия за увеличаване драстично броя на тестовете.
  Иначе нещата отиват на провал.
  Следващите дни ще ни бъде обяснено колко е жизненоважно да се тестваш и ще бъдат намерени и показани масови гробове от нелегални погребения в муждублоковите пространства в комплексите.

 5. 5 Профил на 681.
  681.
  Рейтинг: 154 Неутрално

  Няма как да не ви правят впечатление инфарктите от които умират по света и у нас известни и не дотам известни личности. Към това кат добавим и заглавия от рода "36-годишен умря внезапно в трамвая", картинката започва да се изяснява. Тъй като търсачките имат опция да търсиш по конкретен времеви период забелязваш, че новините за внезапно починали млади хора от инфаркти, вкл. и много спортисти, съвпада времево съвсем "случайно" с масовата "ваксинация" срещу ковид и особено забележимо в последните месеци. Заключението истинската наука започва да разкрива в редица научни публикации, а псевдо науката да го отрича. Истинските журналисти пишат по въпроса и се аргументират с като посочват научни доклади, за страничните ефекти на ковид "ваксините", а псевдо журналистите посочват фактчекъри. Това обаче не променя факта, че всеки ден мнозина от онези избрали знакът на Антихриста (в съвременния му контекст) се срещат с отвъдното.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 6. 6 Профил на Infinitum
  Infinitum
  Рейтинг: 2989 Весело

  Цялото кралско войнство е вече на линия и коментира и се дърво един на друг. ДобрЮ утро другари 🤣🤣🤣

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  От няколко месеца си задавам въпроса плоскоземец обида ли еи защо не се трият такива коментари?
  Защото реципрочното и то напълно резонно ще е плоскоумец. При това базирано на факти и поведенчески профили на кремльовците.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Consumer
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  До коментар [#6] от "Infinitum":

  Днес ще се изкаже ли по темата или пак ще хейтиш като правоверен кремльовец?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  До коментар [#8] от "Consumer":

  Би ли пояснил?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Помните ли как ни обясняваха, че mRNA ваксините се разпадали мигновено в тялото? А твърдението на противното те правеше веднага "плоскоземец"? Е, вече е публикувано и в научните журнали - ами не, не се разпадат, тялото продължава да си произвежда спайк протеини месеци наред документирано (което може да означава до края на живота на вакснатия) съгласно инструкциите на "ваксините", причинявайки тежки заболявания:
  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/cia2.12278

 12. 12 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#6] от "Infinitum":

  Ти случайно офлайн ли си, докато пишеш дълбокомъдрото си постингче?

 13. 13 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  Днес антиваксерите са минали метър и облайват ожесточено, наметнати с овча кожа на рософоб.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 14. 14 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Прочети пак последното изречение на коментар No 5, отделно е забил и повтаря едно и също. Има разни сайтове на отвлечена духовна тематика, в които има публикувани подобни дивотии.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 15. 15 Профил на Кирило Гурлеф
  Кирило Гурлеф
  Рейтинг: 373 Любопитно

  Почнаха да измират много ваксъри,аз вече загубих 4 текива "преатели".Социалният дарвинизъм действа.💉💉💉☠☠☠🥳🤡👍

  Много съм прост
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  До коментар [#15] от "Коле Гурлеф":

  И във форума дадоха фира.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5575 Весело

  Какви ти ваксини?
  Най-опасен е кислородът!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2722 Любопитно

  Почнаха да измират много ваксъри,аз вече загубих 4 текива "преатели".Социалният дарвинизъм действа.💉💉💉☠☠☠🥳🤡👍
  —цитат от коментар 15 на Коле Гурлеф


  Да не би някой да е обещавал безсмъртие, независимо от здравословното състояние?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 19. 19 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 563 Весело

  Алоу, пенсиите! Тропането по клавиатура с лявото задно копито по полу медицинските форуми скъсява живота с цели 3.5%. Това важи с пълна сила и за полу не медицинските форуми.

  А иначе в дългосрочен план сите сме били умрели барабар с котарака на дедо Шрьодингер. Ако броим времето от шушумигомермерско време, да речем преди 8000 годин и теоретична продължителност на живота 80 годин, вероятността котакът да е жив е цял 1%. Това средно стъкмистически…

  73! Go Go
 20. 20 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Помните ли ивермектина? А помните ли как бе заклеймяван като "конски илач" и тези, говорещи за ползите от него и как вдига болните от вируса на крак, бяха наричани шарлатани и убийци?
  https://www.theblaze.com/news/ivermectin-covid-treatment-new-study?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  :о)

 21. 21 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Проваксърите ридаят от мъка. Кремъл ще им спре рублите.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Роске, ти забрави ли че си от кремълските духачи? Троленето не ти се отразява добре.
  На възраст си. Ако дядо ми беше путински трол, щях да му спра инсулина.

 22. 22 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1562 Любопитно

  Доброволно сдружение на швейцарски даскали си направили фактчек брошура, и то без помощта на грант от др Сорос. Иде реч за Маските в училище:
  1. Маските водят до опасно високо ниво на СО2 във вдишвания въздух
  2. Микрофибърните частици са опасни при откъсване и попадане в гърлото и белия дроб
  3. Могат да доведат до сериозни нарушения в развитието на децата.
  4. Много изследвания показват, че Маските от нищо не предпазват
  5. Могат да предизвикат главоболие и световъртеж и дразнят кожата и дихателните органи
  6. Могат да са обща опасност за здравето
  7. Директен източник на инфекция за дихателните и храносмилателни органи и кожата понеже са развъдник на бактерии и гъби
  8. След наложената дълга изолация децата си наваксват с пропуснатите болести
  9. Децата ги манипулират че носенето на Маска си е съвсем нормално нещо
  10. Децата страдат особено силно от Мерките
  https://www.lehrernetzwerk-schweiz.ch/kampagnen/fakten/masken-fakten-checker/

 23. 23 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  До коментар [#22] от "dosetliv":

  Колко пъти трябва да напишем, че мерките следва да бъдат адекватни и маските не са панацея.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 24. 24 Профил на gaa521137784
  gaa521137784
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#21] от "Kiril Mitov":

  Оо, Кире, привет. Как са нещата в бодната на 80 % Япония, вчера ново рекордче с 350 пейзана към ловните полета.

  Нещо е изтекло действието ли или?

 25. 25 Профил на gaa521137784
  gaa521137784
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#23] от "Consumer":

  Хах, Консуматорче, и ти ли стана плоскоземец? Маските не са панацея? Ебаси, доживях да го чуя това от виден представител на ваксърите.

  Кое тогава е панацеята, Консуматорче, #stayhomeitcouldsavelives ли? "Работещите" препарати? М?

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Разстроено

  До коментар [#21] от "Kiril Mitov":

  И твойта не е лесна.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  До коментар [#23] от "Consumer":

  Не виждам да си го писал друг път.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  До коментар [#25] от "gaa521137784":

  Кога съм подкрепял къртенето на пейки и КПП, добре е да се различава сарказма. Знаеш отлично моята позиция.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 29. 29 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  Антиваксърските настроения в България са си напълно естествен резултат от състоянието на обществото.
  Представяте ли си ако 80-90% от българите се ваксинираха?
  Не само срещу ковид, и за всичко друго?
  Това щеше да бъде все едно 80-90% да престанат да си “изпускат” мазната хартийка от баничката или фаса!
  Да започнат да се усмихват и поздравяват?
  Да спрат да си завиждат и клюкарстват?
  Разбира се че никой не може да си представи подобни “падения”?
  Може би след 2-3 поколения?

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Весело

  До коментар [#28] от "Consumer":

  Имаш много поучителен профил в Икономедия.Казва всичко за теб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#29] от "Таралеж":

  А, ние ще се оправяме според ситуацията и собствените си преценки.
  Знаем да надписа на плажа в Одеса и онова за теменугите като цъфнат.
  Ама вас дето зяпате постоянно в телевизорите и участвате в упражнението падни-стани ще сте интересна картинка след няколко поколения.

 32. 32 Профил на MH
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#28] от "Consumer":

  Много добре знаем позицията ти.
  Тука всички вече се знаем.
  Представител си на група в обществото, винаги са били свити мишчици, никой никога не ги забелязва, обаче покрай ковида ги сертифицират и не могат да се нарадват на късмета си, че най-после и тях са ги забелязали.

 34. 34 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  До коментар [#33] от "k_":

  До тук Слаб (2)

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 35. 35 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  До коментар [#33] от "k_":

  обаче покрай ковида ги сертифицират и не могат да се нарадват на късмета си, че най-после и тях са ги забелязали.
  ✈️✈️✈️
  Забрави да споменеш как ви обгазяват със самолетите та да ви контролират?
  Или с антените за 5G?
  Ами затопистите?
  Враговете на Путлер?
  На Тръмчо?
  Тоя чип дето не се даваш да ти го мушнат с ваксината да ти е проблемът!

 36. 36 Профил на Прост антиваксър
  Прост антиваксър
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Много руска измет под тия статии бе! Кметове, павури, Хелиани, 1908, Коле, к - елитната росстрол бригада няма почивен ден.. Вие сте дъното бе.

 37. 37 Профил на pavur
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на pavur
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на pavur
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#33] от "k_":До тук Слаб (2)
  —цитат от коментар 34 на Consumer


  На теб отличен 6.
  Айде сега падни-стани и така 20 пъти, защото няма да има лента ОТЛИЧНИК за теб на манифестацията.
  Аз с още някои авери бягахме от тия мероприятия и ви се плезехме в публиката, докато вие или бащите ви се потяха да веят байраците по площадите.
  Падни!
  Като ти кажат ще станеш.
  Да спасиш човечеството от каквото там ги кажат

 41. 41 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Антиваксърските настроения в България са си напълно естествен резултат от състоянието на обществото.Представяте ли си ако 80-90% от българите се ваксинираха?Не само срещу ковид, и за всичко друго?Това щеше да бъде все едно 80-90% да престанат да си “изпускат” мазната хартийка от баничката или фаса!Да започнат да се усмихват и поздравяват?Да спрат да си завиждат и клюкарстват?Разбира се че никой не може да си представи подобни “падения”?Може би след 2-3 поколения?
  —цитат от коментар 29 на Таралеж


  Не знам дали знаеш, но българското общество е вероятно едно от най-ваксинираните (не ти говоря за препаратите срещу Ковид, а за истински ваксини).

 42. 42 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#35] от "Таралеж":

  Ежко, ниска топка си.
  Само Путин и Тръмп ги се въртят в малката главина набучена с игличщи с челце половин пръст
  Нещо като онова адвокатче от Плевен, дето баща му го уреди да стане депутатин, ицдигна се до министер дори, сега при Киро ама стана за майтап на фамилията
  Зализания перчем не може да скрие ниското челце.

 43. 43 Профил на pavur
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Весело

  До коментар [#40] от "k_":

  Не се гледай в огледалото когато пишеш във форума и "авер" от коя дупка си?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Весело

  До коментар [#44] от "Consumer":

  Днес не ти е ден.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  До коментар [#45] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Я кажи пак за профила ми, нещо ако съм изтървал да напиша?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 47. 47 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#44] от "Consumer":

  До коментар [#40] от "k_":Не се гледай в огледалото когато пишеш във форума и "авер" от коя дупка си?
  —цитат от коментар 44 на Consumer

  От дискорда ви.

 48. 48 Профил на mais_qui
  mais_qui
  Рейтинг: 105 Любопитно

  До коментар [#29] от "Таралеж":
  Антиваксърските настроения в България са си напълно естествен резултат от състоянието на обществото.
  Представяте ли си ако 80-90% от българите се ваксинираха?
  ============================

  Ами тогава сигурно щяха да умират 2-3 ПЪТИ (не проценти) повече от ковид, подобно на силно ваксинираните Португалия, Австралия, Нова Зеландия и дори съседите от Гърция.

  Големите и силно ваксинирани Германия, Франция, Италия и Испания също са значително по-напред с едни 50-100%. Дори Швеция и Израел са с по-висока смърност на един милион от нас.

  А силно ваксинираната и спазваща мерките и маските Япония ни застига с бързи темпове и по всяка вероятност ще ни надмине до края на месеца

  Таблицата с данните за смъртност на един милион са от началото на месец май:

  https://bit.ly/3wRyUkL

  Смъртността в България е 99.1 човека на милион, Израел е 110.9 , Швеция е 110,4
  Останалите са значително по-високи, като "рекорда" се държи от Гърция с 314.2 на милион.
  Под нас е Япония с 84.2 но при 200-300 починали на ден този показател ще се увеличава дневно с 2-3 на милион.

  Защо така бе, платени драскачи на Дневник и на външни НОП със скрити коментари!

  https://github.com/pomber/covid19
  Тази гитхъб страница има много и разнообразни софтуери за визуализация на ковид статистиките

  Казват ви го право в лицето: 6uild 6ack 6etter 666
 49. 49 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#36] от "РОССТРОЛ ТЪРСАЧКА":

  Много ви е постен дискорда днес.
  Само Путин, Тръмп и нищо друго.
  Дори псувня не смеете да пуснете да не дразните павура, че нещо му е дошла музата и не прощава.

 50. 50 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  До коментар [#48] от "mais_qui":

  Светлина на ваксината. Човек трябва да се свърже с тази Светлина, за да се изкачи отново в света на боговете.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 51. 51 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#36] от "РОССТРОЛ ТЪРСАЧКА":

  Скъпо Ростролче, темата е ковид. Това, че си неграмотен и дезориентиран, та не знаеш дори какво коментираш, е твърде обезпокоителен симптом. Намери си добър психолог, ако е нужно, и психиатър.

 52. 52 Профил на gaa521137784
  gaa521137784
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#28] от "Consumer":

  Е, подкрепяш сегрегацията със сертификатите, то все тая дали това или КПП и да не може да отидем на Витоша.

  Дори това с хартийките е още по-зле, щото разделя хората, при КПП поне никой не можеше да излиза...

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4687 Весело

  До коментар [#51] от "Хелиана":

  Подобни разтройства са само част от страничните, необратими, ефекти на препаратите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  До коментар [#52] от "gaa521137784":

  Aма е безумно, ходи си в парка колкото искаш, пий бира в кварталното, лятото се набутай на бетономорието, никакви грижи. Но, си стойте тук, щом сами си прецЕняте.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 55. 55 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 1471 Весело

  До коментар [#36] от "РОССТРОЛ ТЪРСАЧКА":

  Ха! Появи се и един Умнокрасив хидеот!

 56. 56 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 1471 Весело

  До коментар [#41] от "Smile":

  Не знае. Той е от милениалите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK