Открива се 2.3-километров участък от магистрала "Струма"

Открива се 2.3-километров участък от магистрала "Струма"

© МТИТСПоследният участък от Лот 3.1 (дължината на лота е 17 км - между Благоевград и Крупник) на магистрала "Струма" ще бъде открит днес. Той е с дължина 2.3 километра и започва след заведенията срещу село Железница, като свършва при жп надлеза за рудник "Ораново", на входа на Симитли, съобщава БНР.


Същият участък беше пуснат пробно и преди 2 години за около 2 месеца, но след това беше затворен. През април 2021 г. пък свлачище затвори лентата в посока Благоевград - падна скална маса и пръст, което наложи преработка на ската.


България е построила 870 км магистрали, преди 10 г. е трябвало да са 1750 км
България е построила 870 км магистрали, преди 10 г. е трябвало да са 1750 кмВключването от Е-79 в "Струма", за движещите се от Симитли към Благоевград и София, сега ще става след моста под жп линията. Веднага след него следва завой и наклон надолу във формата на буквата "S" заради разликите в нивата на Е-79 и автомагистралата. След завоя движещите се в посока Благоевград ще поемат по автомагистралата, а след 2.3 км. отново ще трябва да завият наляво и да се включат в Е-79.


Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков неотдавна определи като "абсурд" това, че две години след появата на свлачището преди тунел Железница, който е пред завършване, работата по ликвидирането му е стигнала само до изработване на идеен проект.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK