Благотворително бягане по тъмно ще се проведе в София, Пловдив и Бургас

Благотворително бягане по тъмно ще се проведе в София, Пловдив и Бургас


На 4 октомври от 20.00 ч. за четвърта поредна година в Борисовата градина в София, както и успоредно в Пловдив и Бургас, ще се проведе благотворителното бягане "Светулки RUN". На предишните издания на инициативата бяха събрани над 20 000 лв., които бяха насочени към дарения.
Каузата на спортното събитие е събиране на средства в подкрепа на фондация "Очи на четири лапи", чиято мисия е да обучава кучета-помощници на хора с увреждания.


Фотогалерия: 15 кучета ще бъдат обучени за водачи на слепи хора
Фотогалерия: 15 кучета ще бъдат обучени за водачи на слепи хора

Конкретната инициатива, към която ще бъдат насочени събраните тази година средства е възпитанието, грижата и отглеждането на нови бебета кучета-водачи, които след преминато обучение да станат "очите" на своите стопани.
Програма
19.00 - 19.50 - Регистрация на място и заплащане на такса (дарение)
20.00 - 20.45 - Бягане по маркирано трасе
20.45 - 21.30 - Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания


Трасета


В София бягането ще се проведе по 5-километрово трасе в Борисовата градина с начало и край езерото "Ариана".


В Бургас бягането с дължина от 5 км ще се проведе по 2,5-километровото трасе на крайбрежната алея в посока Сарафово, като обръщането ще се осъществява в района на Лугата. На мястото ще има представител на СК "Фар", който да направлява участниците.


В Пловдив бягането ще се проведе по 5-километрово трасе около Гребния канал по обособените за целта алеи.
Такса за участие


Желаещите да участват при регистрация правят дарение в размер на 10 лв. на място. Всеки е свободен да дари и по-голяма сума. Всички събрани средства от събитието ще бъдат предоставени на Фондация "Очи на четири лапи" в подкрепа на хора с увреждания и тяхната кауза.


Регламентът на бягането позволява сформирането на фирмен отбор. Всички участници в "Светулки RUN" трябва да бъдат си носят челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK