"Да се интересува от вътрешната политика и култура": "Дневник" търси редактори

"Да се интересува от вътрешната политика и култура": "Дневник" търси редактори

© ДневникЖивеем в епохата на гражданската журналистика, когато всички репортерстват през телефоните си в социалните мрежи. Но когато има война, пандемия, политически кризи и безкраен изборен маратон добрите стари и качествени медии се оказват незаменими с тяхната надеждна информация.


Работата на редакционните екипи расте с всеки ден, а читателите имат нужда от бърза, точна, проверена и детайлна информация на екрана на мобилния телефон или лаптопа, в електронната поща или в слушалките, където звучи подкаст.


Сега "Дневник" търси редактори - с профил новини от България и с профил "Култура и развлечение". За първата позиция искаме към екипа да се присъедини човек с интерес към вътрешната политика, съдебната власт, управлението на публичния сектор, образованието, здравеопазването и пенсионната система. За втората - колега с познания в литературата, киното, театъра и музиката, проблемите на културното наследство и държавните политики в сферата на културата. И двамата трябва да познават добре информационните сайтове и агенции и да могат да преценяват кои новини за кого са важни и защо.
От бъдещите членове на редакционния екип се очаква да уважават фактите, да са любопитни, наблюдателни, добре осведомени и да се ориентират бързо. Трябва да пишат грамотно и да се подготвят за всяко събитие, което ще отразяват, независимо дали изглежда голямо или незначително.


Ако имат тези качества, ще се присъединят към екип не само на професионалисти, но и на добри колеги, в който постоянно да се усъвършенстват.


Общи изисквания и предимства:

  • Да имате поне една година опит като редактор в медия.
  • Да можете да предадете новина в рамките на 5 минути
  • Да умеете да редактирате текст до ясно и кратко съдържание.
  • Английският е задължителен, а всеки друг език, който владеете, е плюс.
  • Оценяваме, ако сте активен в социалните мрежи.
  • Интересът към снимане също е предимство.
Можете да кандидатствате, като изпратите CV и мотивационно писмо на адрес [email protected] до 23 октомври 2022 г. вкл. Редакцията ще се свърже само с одобрените кандидати за интервю.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK