Кратки новини

Кратки новини

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Противоепидемичните мерки са удължени до 12 октомври

Кратки новини

© Велко Ангелов


Служебният здравен министър Асен Меджидиев удължи до 12 октомври противоепидемичните мерки в страната. Съгласно мерките маските са задължителни за всички лечебни заведения, както и за социалните домове в страната, като изключение се допуска за деца до 6-годишна възраст. При големи струпвания на хора трябва да се спазва дистанция от 1.5 м.


Работодателите пък трябва да организират редовно проветряване и дезинфекция, както и да не допускат служителите на работа, ако са с прояви на остри респираторни болести, като същото важи и за висшите учебни заведения. Където е възможно, работодателите трябва да организират работния процес така, че персоналът да работи дистанционно или на смени.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK