Повечето украински бежанци в Елхово са напуснали временния център в посока Румъния

Повечето украински бежанци в Елхово са напуснали временния център в посока Румъния

© Омбудсман на РБПовечето от настанените във фургоните в Елхово украински бежанци са напуснали временния център и са заминали за Румъния. Останалите украинци утре ще бъдат транспортирани и настанени в държавна база в Приморско, съобщи за БТА областният управител на Ямбол Георги Чалъков.


Двадесет и един украинци са отпътували на собствени разноски за Румъния със същата туроператорска фирма, с която са пристигнали преди няколко седмици в България. Сами са си организирали транспорта, уточни областният управител. Към момента в транзитния център в Елхово остават 12 украински граждани.


След изпращането на бежанците към базата в Приморско фургонният лагер в Елхово остава в готовност да приема нови украински граждани.


Правителството реши украинци да останат в хотелите до края на февруари
Правителството реши украинци да останат в хотелите до края на февруариЦентърът в района на "Гранична полиция" в Елхово разполага с 221 жилищни фургона и е с капацитет за 1768 души. Той беше изграден през 2019 г. за настаняване на нелегални мигранти, влезли незаконно през държавната граница с Турция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK