Кратки новини

Кратки новини

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
За заблуда на полицаите: трафикант превозва мигранти с линейка

Кратки новини

© Бургаска апелативна прокуратура


Районна прокуратура в Бургас задържала за 72 часа мъж за това, че е подпомогнал 14 мигранти - сирийци, тунизийци и либийци, да преминават през територията на страната. Той е арестуван в района на с. Дюлево, община Средец.


Мигрантите са превозвани с линейка. Задържаният водач пък е бил облечен с бяла медицинска престилка, за да заблуди полицаите в Бургаска област. Мигрантите е трябвало да бъдат превозени до София. Линейката е купена преди дни от търговско дружество, чийто собственик е арестуваният. Той е тестван за употреба на наркотични вещества. Резултатът е показал наличие на амфетамин. Дал е кръв за анализ.

В над една трета от млечните продукти в търговската мрежа има "отклонения"

Кратки новини

© Лили Тоушек


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е взела от 22 ноември 39 проби на млечни продукти от търговската мрежа за лабораторен анализ с цел да се установи наличието на вложени немлечни мазнини и за определяне на количеството сухо вещество в допустимите граници.


Получени са резултатите от 35 от пробите. В 22 от тях нямало установени несъответствия. В 13 от пробите са отчетени отклонения. В една проба е констатирано влагане на немлечна мазнина. Останалите проби са несъответстващи на нормативната уредба по физикохимични показатели. Наложени са 6 глоби. Проверките продължават.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK