Броят на върнатите в училище деца е с 1480 повече от миналата година

Броят на върнатите в училище деца е с 1480 повече от миналата година

© Георги Кожухаров



Броят на върнатите в училище деца през тази година е с 1480 повече от миналата и те са 10 180, съобщиха от министерството на образованието. 1324 от тях никога не са били записвани в детска градина или училище.


Общият дял на необхванатите в образователната система намалява на 5.28%, като в началото на миналата учебна година е бил 5.44 на сто, уточняват от министерството.


Според експерти една от водещите причини за отпадане на децата и учениците в предучилищна възраст от образователната система е липсата на ангажираност и подкрепа от страна на семейството.


Механизмът за обхват, чрез който се връщат децата в училище, включва съвместна работа между експерти от три министерства - на образованието и науката, на вътрешните работи и на труда и социалната политика, заедно с представители на местната власт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK