Единственият районен кмет от БСП в София бе изключен от партията

Делян Георгиев, кмет на район "Изгрев".

© Анелия Николова

Делян Георгиев, кмет на район "Изгрев".Кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев е бил изключен от БСП. Решението е на Районния съвет на партията. Това съобщи той в социалната мрежа и посочи мотивите - "моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини". На партийното събрание в района било изтъкнато и прегрешението му, че много хора с "дясна политическа ориентация" заемали ръководни позиции в администрацията на района и реално БСП не управлявало района, ръководен от кмет, издигнат от социалистите.


"Да, в район "Изгрев" управляват хората на "Изток", "Изгрев" и "Дианабад", не партийни централи и номенклатурни безполезници. Политиката, която водя е свободна, независима и професионална и е насочена към добруването на жителите на района", опонира д-р Георгиев.


Изключването на единствения в София районен кмет, издигнат от БСП, не получи подкрепа от председателя на Градския съвет на партията Иван Таков. "Никога не съм одобрявал подобни решения и смятам, че това е разрушително за авторитета и доверието в партията. Ние трябва да се обединяваме, а не да продължаваме по този начин. Против съм това допълнително разделение в партията, което върви от години", коментира той за "Дневник".


Причините за изключването на Георгиев от БСП били вътрешнопартийни, свързани с нарушаване на устава на партията, а не за работата му като кмет, уточни Таков. Предстои казусът да се разгледа и пред градския съвет на социалистите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK