Шефът на пътната агенция е сменен от министъра на регионалното развитие (обновена)

Венцислав Ангелов

© АПИ

Венцислав АнгеловПо преценка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, считано от понеделник, 12-ти декември, се освобождава от длъжност председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Иво Иванов, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Иванов беше назначен на поста от Шишков на 11 август тази година.


За председател на УС на АПИ се назначава Венцислав Ангелов. Той е завършил Строителен техникум "Ангел Попов" - Велико Търново, специалност "Транспортно строителство". Има придобита инженерна специалност от ССВСУ-ВВИСУ "Любен Каравелов" - София, както и специалност "Стопанско управление" във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".


Ангелов е магистър - инженер от Русенски университет "Ангел Кънчев", специалност "Технология и управление на транспорта". Дипломиран инженер-магистър и от НВУ "В. Левски", със специалност "Защита на населението и инфраструктурата".
Работил е над 10 години в Областното пътно управление във Велико Търново, от които последните 4 като негов директор. Работил е 4 години и във водеща пътностроителна фирма в Германия.


Министърът: Това е силно казано уволнение


"Това е силно казано уволнение, защото човек когато уволнява някого, означава че е много недоволен от него. Истината е, че АПИ не работеше със скоростта, с която на мен ми се искаше. Не мога да кажа, че не се е справил, защото много неща свършихме, но и не мога да кажа, че се е справил с всичко, което аз бях поставил като задачи. Не считайте, че той е уволнен, защото не се е справил изобщо", каза пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие.


Според него проблемите в АПИ са от 2018-2020 г. и за да бъдат отстранени, трябва да се работи на изключително висока скорост.


Като основен пропуск Шишков посочи, че още няма готови поръчки за текущите и основните ремонти на пътища през следващите три-четири години.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK