Кратки новини

Кратки новини

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани
За шеф на Агенцията по заетостта е назначена дългогодишна служителка на ведомството

Полина Маринова

© Министерство на труда и социалната политика

Полина Маринова


Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров е назначил дългогодишната служителка на Агенцията по заетостта Полина Маринова за изпълнителен директор на ведомството. Тя сменя на поста Смилен Вълов, който беше назначен през януари от предишното коалиционно правителство.


Маринова започва професионалния си път в сферата на пазара на труда през 1997 г. в Бюрото по труда в софийския квартал "Младост". След това е преминала през експертни и ръководни длъжности в системата на Агенцията по заетостта. От 2016 г. до момента е ръководила дирекция "Регионална служба по заетостта" – София, където отговаря за планирането и реализирането на държавната политика на пазара на труда, предоставянето на посреднически услуги по заетост, професионалното ориентиране и обучението на възрастни.

МВР провежда мащабна акция в Асеновград

Кратки новини

© Велко Ангелов


Mащабна спецакция на МВР се провежда на територията на районното управление в Асеновград, съобщава "Нова телевизия". Тя е започнала в 7 ч. и е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и пътна безопасност, превенция и противодействие на битовата престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения.


В специализираната операция участват служители от районното управление, пловдивските отдел "Икономическа полиция" и сектори "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Пътна полиция" и Зонално жандармерийско управление. Включени са и представители на Националната агенция за приходите, Агенция "Митници", Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.


От смесените екипи се проверяват частни адреси, търговски обекти, автомобили и хора на територията на крайните квартали и махали в Асеновград, Садово и селата Болярци и Боянци, а до края на акцията в обхвата им ще влязат и други населени места.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK