Съдът окончателно обяви и ареста на Владислав Горанов за незаконен

Владислав Горанов беше задържан при акция на МВР на 17 март заедно с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и пиара Севделина Арнаудова.

© Георги Кожухаров

Владислав Горанов беше задържан при акция на МВР на 17 март заедно с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и пиара Севделина Арнаудова.Софийският административен съд реши окончателно, че арестът на бившия министър на финансите Владислав Горанов е незаконен. Съдебното решение е публикувано на 29 декември. От него се разбира, че съставът потвърждава доводите на предишни инстанции, че в заповедта за задържане "не са посочени осъществилите се факти", които да доказват, че Горанов е извършил престъпление.


В решението се припомня, че задържането на Владислав Горанов се е основавало на член от Наказателния кодекс, който е за изнудване, но Министерството на вътрешните работи не разполагало "с данни, от които може да се направи предположение за извършено престъпление".


Владислав Горанов беше задържан при акция на МВР на 17 март заедно с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и пиара Севделина Арнаудова. В края на август съдът окончателно вече обяви ареста на Борисов за незаконен, наскоро такова беше решението и за личния пиар на бившия министър-председател Севделина Арнаудова.


"Момент, бе": историята с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова
"Момент, бе": историята с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK