Стотици протестираха срещу опита на Георги Гергов да придобие контрол над Пловдивския панаир

Протестът в Пловдив

Протестът в ПловдивСтотици граждани се събраха днес за протест в защита на Пловдивския панаир. Те отправиха исканията си към утрешната поредна извънредна сесия на Общинския съвет, насрочена за утре. На предстоящото си заседание утре местната власт има възможност да активира инструменти, с които да запази контрола си върху дружеството, което притежава и управлява Международния панаир, съобщи електронното издание "Под тепето". В противен случай той ще попадне под пълния контрол на бизнесмена Георги Гергов.


Протестът в Пловдив

Протестът в Пловдив


Протестът започна около 14 часът на площад "Стефан Стамболов" пред Община Пловдив с възгласи "Мафия", "Панаирът е на Пловдив", след това той продължи с шествие до градския площад "Съединение".


Варна тихомълком е помогнала на Георги Гергов да започне овладяването на Пловдивския панаир
Варна тихомълком е помогнала на Георги Гергов да започне овладяването на Пловдивския панаир
Гражданите носеха и плакати с послания, свързани с двете политически сили, подкрепящи преминаването на Панаира в еднолично владение на Гергов - ГЕРБ и контролираната от бизнесмена група в Общинския съвет на Пловдив "Автентична лява БСП". Именно те саботираха в началото на годината сесия на Общински съвет, на която имаше възможност да бъде взето решение за блокиране процедурата, припомня "Под тепето". Тогава те не осигуриха нужния кворум за провеждане на сесията, което се очаква да се случи и утре.
Протестът завърши на площад "Съединение", където гражданите призоваха всички да се съберат отново утре преди началото на сесията на Общинския съвет.


Георги Гергов заплита сложен казус с Пловдивския панаир, за да го придобие
Георги Гергов заплита сложен казус с Пловдивския панаир, за да го придобие

По-рано през деня граждани облепиха със сигнална лента пластиката с логото на панаира, поставена пред входа му. Акцията трябваше да занапомня обезопасителните ленти около сгради, които предстои да съборени. Беше поставен и недвусмислен надпис: "Сбогом, Панаир 1892-2023".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK