Администрацията спестила 37 млн. страници хартия за пет месеца от електронните услуги

Администрацията спестила 37 млн. страници хартия за пет месеца от електронните услуги

© Цветелина Белутова45% от административните услуги, или общо 1400, са достъпни онлайн, каза днес пред БНТ служебният министър на електронното управление Георги Тодоров. Според него за 5 месеца от използването на такива услуги са спестени 37 млн. страници хартия.


През портала е-gov били заявени 1.4 млн. различни услуги за времето на служебното правителство. Тодоров уточни, че от днес се предлага нова услугя проверка на всички данъчни задължения. През портала може да се види какви лихви са начислени върху дължимите суми, както и какви отстъпки могат да се получат. Има и възможност да се заплатят задълженията.


Министърът посочи, че до няколко месеца ще станат възможни справки за задължения към митници, Националната агенция за приходи, "Пътна полиция", Агенция "Пътна инфраструктура" и други.
В отговор на въпрос Тодоров каза, че предложението за махане на талона към шофьорската книжка е стигнало до парламента, но след като е одобрено от водещата комисия, е спряло движението си.


Няма изтичане на лични данни при хакерската атака срещу Агенцията по заетостта в неделя вечер, каза Тодоров. "Поразени са доста от масивите на Агенция по заетостта. Предприети са действия по защита на цялата информация, така че да не бъде загубено нищо и да се възстанови дейността на агенцията", посочи той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK