Ученик в столичната 9-а Френска гимназия е извадил пистолет в час

Ученик в столичната 9-а Френска гимназия е извадил пистолет в час

© Анелия НиколоваУченик е извадил газов пистолет по време на час по история в столичната 9-та Френска гимназия, съобщи БНТ.
От училището са потвърдили за случая, като заявяват, че 18-годишният гимназист е извадил пълнител и е започнал да зарежда сачми.


Той е бил изведен от класната стая от двама учители. Ученикът е бил разпитан от служители на Първо районно управление, като е представил документ за законно притежание на оръжието.


От училищната управа заявиха, че досега не е имало други сигнали ученикът да е вадил други оръжия като боксове и ножове в сградата. 18-годишният младеж е с проблемно поведение и е търсено съдействие от социалните служби и родителите, но без резултат.
До края на учебния срок ученикът няма да има право на достъп до сградата, заяви директорът на учебното заведение.


"Не, той не е заплашил конкретно никого, по неговия разказ и по разказа на съучениците, но това не е причина децата да не се страхуват. Самият факт, че той притежава оръжие, вече е достатъчна заплаха, затова ние сме действали веднага. Това, което сподели самият ученик, че след училище имал намерение да се разхожда в гората на Горна баня и да стреля за упражнение", заяви пред БНТ Емилия Богданова, директор на 9-та Френска езикова гимназия в София.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK