"Дневник" търси редактор

"Дневник" търси редактор

© ДневникОще от началото й 2023-та година е наситена със събития във всички сфери в България. Работата на журналистическите екипи расте с всеки ден, а читателите имат нужда от бърза, точна, проверена и детайлна информация - в текст и картина на екрана на мобилния телефон или лаптопа, в електронната поща или в слушалките, където звучи подкаст. Затова "Дневник" търси редактор с профил новини от България.


Искаме към екипа да се присъедини човек с интерес към вътрешната политика, управлението на публичния сектор, образованието, здравеопазването и пенсионната система. Редактор, който познава добре информационните сайтове и агенции и който може да преценява кои новини за кого са важни и защо. И който има поглед към новините и от други сфери, за да не пропуска нищо наистина важно от света, спорта или културната сфера.


Путин, Борисов, Орлин Алексиев – героите на най-четените анализи в "Дневник" през 2022 г.
Путин, Борисов, Орлин Алексиев – героите на най-четените анализи в "Дневник" през 2022 г.От бъдещите членове на редакционния екип се очаква да уважават фактите, да са любопитни, наблюдателни, добре осведомени и да се ориентират бързо. Трябва да пишат грамотно и да се подготвят за всяко събитие, което ще отразяват независимо дали изглежда голямо или незначително.


Ако имат тези качества, ще се присъединят към екип не само на професионалисти, но и на добри колеги, в който постоянно да се усъвършенстват.


Общи изисквания и предимства:

  • Да можете да предадете новина в рамките на 5 минути
  • Да умеете да редактирате текст до ясно и кратко съдържание.
  • Да имате поне една година опит като редактор в медия.
  • Английският е задължителен, а всеки друг език, който владеете, е плюс.
  • Оценяваме, ако сте активен в социалните мрежи.
  • Интересът към снимане също е предимство.
Можете да кандидатствате, като изпратите CV и мотивационно писмо на адрес [email protected] до 12 февруари 2023 г. вкл. Редакцията ще се свърже само с одобрените кандидати за интервю.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK