Асоциацията на топлофикациите: инфлацията трябва да се отрази в следващите цени на парното и топлата вода

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Отражението ще бъде увеличението.

 2. 2 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 487 Неутрално

  А не трябва ли да има 50% съкращения на персонала в топлофикация София - не говоря за техниците, а за един особено нужен администраивен апарат :) Дъки Фъндъки ви пази, но до кога? :)

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7580 Неутрално

  На софиянци от следващия сезон, макар да дължат над милиард на Булгаргаз, а за нас, битовите потребители, всеки месец поскъпва.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4285 Неутрално

  Аз пък предлагам да им се изземе значителна част от свръхпечалбите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на vspassov
  vspassov
  Рейтинг: 431 Неутрално

  А намаляването на цените на газа с 30-40% не трябва ли да се отрази в следващите цени на парното и топлата вода?!?! Къде е Комисията за защита на потребителите????

 6. 6 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1491 Любопитно

  Какво парно през юли, бе маймунки? Откакто е започнал отоплителният сезон, цените на газа са все надолу. Не би ли трябвало ТОВА да се отрази в сметките ни?

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 7. 7 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Поредна наглост! Топлофикациите трябва да се научат, че потребителите могат и трябва да плащата единствено потребената в жилищата топлинна енергия. Всички загуби по трасето до отоплителните тела трябва да са тяхна сметка. Да мислят как да ги намалят. Хората не са длъжни да плащат заради техният мързел и некомпетентност!!!
  И още нещо, поне всяко новоизградено жилище трябва да е захранено с всички възможни енергийни източници - парно, газ, електричество. Собственика сам да избира вида на потребяваната енергия. Само конкуренцията ще постави топлофикациите на местото им.

  Два дебила это сила!
 8. 8 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Аз пък предлагам да им се изземе значителна част от свръхпечалбите.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Аз пък предлагам направо да ги национализираме.

  Е, Народен съд още не предлагам - засега се радвайте и на това.

  Разказах на децата за демокрацията като направих гласуване за това кой филм да гледаме и каква пица да поръчаме. После избрах филма и пицата, 'щот аз съм тоя с парите дето плаща.
 9. 9 Профил на alx061154739
  alx061154739
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Поредна наглост! Топлофикациите трябва да се научат, че потребителите могат и трябва да плащата единствено потребената в жилищата топлинна енергия. Всички загуби по трасето до отоплителните тела трябва да са тяхна сметка. Да мислят как да ги намалят. Хората не са длъжни да плащат заради техният мързел и некомпетентност!!!И още нещо, поне всяко новоизградено жилище трябва да е захранено с всички възможни енергийни източници - парно, газ, електричество. Собственика сам да избира вида на потребяваната енергия. Само конкуренцията ще постави топлофикациите на местото им.
  —цитат от коментар 7 на Ivan Peev


  защо плащаш тогава загубите на ЕРП-тата по мрежата и високата цена за доставка по мрежата за НН? Цената на тока нощем е два пъти по-ниска от цената за достъп до НН.

 10. 10 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3190 Весело

  А намаляването на цените на газа с 30-40% не трябва ли да се отрази в следващите цени на парното и топлата вода?!?! Къде е Комисията за защита на потребителите????
  —цитат от коментар 5 на vspassov


  Хората ти обясняват, че в момента плащаш ПО-НИСКА от реалната цена, защото в цените е заложена НЕРЕАЛНО НИСКА ЦЕНА на газа (за да могат жълтопаветниците да си изкарат лежерна зима, докато тия дето не сме на ТЕЦ си плащаме като попове всеки месец), ти искаш още да ти я свалят. Избирател на ДеБъ или ПП, да?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 11. 11 Профил на qmi01642051
  qmi01642051
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  Най-хубавото ще е да ги затворим. И да спрем да храним мафията чрез тях. Отоплението с климатици е в пъти по-евтино от топлофикациите. Но мафията печели по-малко от него.

  Терминът "недовзет приход" съществува единствено и само при топлофикациите. Това е тяхна измислица. С него те искат ние да платим всички кражби и беззакония, без да роптаем. Във всички останали бизнеси, такъв термина няма. И винаги се намира "обяснение" защо всичко е по-скъпо, въпреки че трябва да бъде по-евтино.

 12. 12 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#9] от "alx061154739":

  ЕРП-тата за сега са поносими. И на тях ще им дойде реда. Те са си направо за национализация.
  А тези 15% които ползвата топлофикации не са богопомазани, че да се плаче за тях.
  Въпросът е принципен.
  Хората които са на друг вид отопление са много повече, но за тях няма КЕВР.
  То по начало, на кого му пука за народа?

  Два дебила это сила!
 13. 13 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3190 Весело

  До коментар [#11] от "qmi01642051":

  Щото във всички останали бизнеси цените не ги определя държавата. Или поне не ги определя веднъж годишно на база грешни разчети. За кражбите съм съгласен, обаче тук въпросът е друг - цяла България плаща парното на няколко града.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 14. 14 Профил на Още от същото
  Още от същото
  Рейтинг: 1136 Гневно

  Първо да инвестират в намаляване на загубите, в енергийна ефективност по трасетата, да намалят кражбите от нас, пък после да искат други цени.

  Сериозно ли?
 15. 15 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  Аз пък предлагам да им се изземе значителна част от свръхпечалбите.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Тъпа мечта. Трябва да нямат свръхпечалби, щото я ги "изземеш", я не.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 16. 16 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1880 Любопитно

  Трябва със закон да се забрани държавното финансиране (подпомагане и дотиране) на топлофикациите, и пак със закон да се наложи задължително топлофициране само и единствено с хоризонтални щрангове с истински топломер.
  Гарантирам, че още на следващия отоплителен сезон цените ще са нормални, а неплатилите ще са някакъв смешен промил и всичко ще си дойде на мястото.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 17. 17 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#16] от "gost22":

  Напълно съм съгласен с теб! Обаче ние живеем в България, където всички закони подпомагат мошениците и крадците! При нас не събрахме необходимия процент и не махнаха радиаторите в коридорите, които дънят на пълна мощност и това е заради някои (без епитети), които искат да им е топло на цветята! Защо не беше гласуван закон за потреблението на тези радиатори да плащат само тези, които са против изключването им! Освен това не можиш а си сложиш водомери с дистанционно отчитане, понеже програмните продукти на топлофикация и софийска вода са несъвместими! Тоест за топлата вода ти трябват два водомера! После ако рекат да сложат хоризонтални водомери ще трябва всеки да плати по нещо. Да ама има хора дето са професионални бедни и те не искат да плащат нищо! Ако си с печк или на ток, то когато те няма си спираш отоплителния уред и не плащаш нищо, но с парното не е така! Там си плащаш сградна инсталация по 50 - 60 лева без да си живял или си студувал! А какво биха казали "печкаджиите" ако ги накарат да плащат данък замърсяване на възуха, който би трябвало а плащат? Ами ако кажат данък замърсяване в зависимост от големината на къщата ти, независимо дали живееш в тази къща или не?

 18. 18 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#14] от "Още от същото":

  В Германия (преди улавото бабе) топлоенергията беше 3 пъти по-скъпа от при нас, но сметките им за парно и топла вода не бяха по-високи от нашите (дори по-ниски)!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK