Кметът на Пловдив отрича сградата, която строи съпругата му, да е хотел

Кметът на Пловдив отрича сградата, която строи съпругата му, да е хотел

© Ивайло ДерневКметът на Пловдив Здравко Димитров увери по повод разследване на "Под тепето", че съпругата му строи 5-етажен хотел по будещ подозрения начин, че строящата се в близост до зала "Колодрума" сграда не била хотел.


"Не е семеен хотел. Това нещо, което го наричате семеен хотел, преди 20 години купих един автопункт от Бедо Доганян 300 кв.м и работеше като бензиностанция. Спря да работи. Подробен устройствен план (ПУП) вкарах, за който (бившият кмет на Пловдив Иван) Тотев ме вкара в съда, 140 човека влезнаха да разписват два пъти. От 7 или 8 години ПУП, но не ми беше актуално, не ми беше тема. Издадоха ми строително разрешение, но през това време от юг построиха голям блок и не можеше да бъде жилищно. Аз имах готов проект от 5-6 години. Сега дилемата беше дали да е обществено или жилищно. Не може да бъде жилищно, затова същият проект се нарича апартхотел и влезна, и това е", обясни Здравко Димитров на пресконференцията днес, чийто основен повод беше поисканата му оставка от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


След разрива с Борисов кметът на Пловдив Здравко Димитров напуска ГЕРБ
След разрива с Борисов кметът на Пловдив Здравко Димитров напуска ГЕРБДопълни, че е дал парцела за строителство срещу обезщетение. "И го дадох на обезщетение - дори не го строя аз или моята съпруга. А моята съпруга има бизнес от доста време. Печеливш бизнес. Така че не виждам драма. Има документи, може да ги видите. Няма от какво да ме е срам", увери кметът на Пловдив.


Уточни, че темата за семейния хотел, който според него не е хотел, е обсъждана и с Борисов, но не стана известно кога. "Но както е поднесено на г-н Борисов, не знам. Вика "абе, строял си хотел". Викам "да не ме бъркате с Тотев. Не съм, нямам хотел аз". 1000 квадрата е с избата. И не знам колко ще ми се падне като обезщетение на мен, защото е плаващо спрямо цените. Няма такива тяги", настоя Димитров.


Според разследване на "Под тепето" съпругата му Меглена строи 5-етажен хотел върху терен, чийто ПУП е изработен по подозрително бърза процедура, докато десетина други подобни парцели от години са блокирани за инвестиции.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK