Прокуратурата обвини бивш енергиен министър и ексшеф на "Булгаргаз" заради "Газпром" (обновена)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (400)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  "Александър Николов е обвинен за отказа да се плаща в рубли към "Газпром", заяви адвокатът му Ина Лулчева"

  Втори подобен случай след обвиненията срещу Николай Ненчев, че увредил интересите на руската фирма.

 2. 2 Профил на nrf351128655
  nrf351128655
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Хайде пак народа ще плаща за измишльотините на Бухалката-Гешев.

 3. 3 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Прокуратурата пак ли се използва като предизборен инструмент или да?

 4. 4 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Поредния кьорфишек на каскетите. Резултата ще е същия, какъвто се получи и с Вальо Топлото. Пък факт е, че след като фашистка русийка ни врътна едностранно кранчето, максимално бързо ни намериха алтернативни доставки без да се допускат сътресения. Иначе сега щяха да ги разследват защо пък е нямало газ...

  Същата тази каскеттура не разследва какво точно разписаха жиголото и гумен гадев с Турция и не се ли опитват да ни набутат отново с рашистка газ оттам.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 5. 5 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  "На излизане от следствието Николов посочи, че до тук се стига след отказа му да се огъне под натиска на "Газпром" и съвестта му е чиста."

  И джобовете пълни..Неговите и на Кики и Кокору..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 6. 6 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Спомням си навремето Ненчев го бяха обвинили задето е нарушил интересите на РСК МИГ. И сега май е нещо подобно - нарушили са интересите на Газпром.

 7. 7 Профил на RIP BG
  RIP BG
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Илиан Василев
  Прокуратурата утре ще повтори "обвиненията", по които евентуално ще арестува министъра на енергетиката Александър Николов, заместник министъра Данаил Николов и шефа на Булгаргаз Людмил Йоцов, по времето на кабинета Петков, почти дословно повтаряйки публичните "донесения" на Делян Добрев. Той пък се издигна до най-приближен до Борисов енергетик и "топла" връзка с Пеевски и Радев.
  Основното обвинение на Гешев се върти около прекратените доставки на Газпром /Борисов и сие изпищяха, защото заедно с това спряха и комисионните им/. Вероятната теза на прокуратура е, че кабинетът на Петков /заместник министър Николов/ е наредил на Булгаргаз да не приема кабалните условия на Газпром, когато прекъсна едностранно доставките на 26 април 2022 година. Забележете, атаката срещу Петков за това, че не е клекнал на Газпром, идва именно от евроатлантика Борисов и неговия лейтенант Делян Добрев.
  Гешев атакува фронтално и заради унижението, на което бе подложен в САЩ, именно за да представи на САЩ и ЕС "алтернативната визия" за корупцията у нас и за борбата с нея . неговата, на Борисов и на Пеевски.
  По отношение на прекъсването на договора с Газпром.
  Тези "юнаци с умни калпаци" от прокуратурата ще ударят на камък, както винаги, не само защото от една страна и ЕК и Стокхолмския арбитражен съд, имат еднозначни решения, че Газпром няма право на едностранна смяна на валутата на договора за покупко-продажба на природен газ, но и защото съвсем разумно през цялото време ние редовно сме отправяли заявки и сме превеждали суми във валута, както е по договора, които са ни били връщани. Между другото практика, която и служебния Христов продължи, по съвет на адвокатите, именно с оглед на бъдещ арбитраж.
  На Гешевото обвинение припява и служебния енергоминистър, който бе разобличен от Боец в лъжа, че изобщо е предприемал някакви действия за възобновяване на доставките от Газпром, потвърдено и от самите Булгаргаз.
  Допитах се до познати в сферата на международните арбитражи, в този смисъл бе и изказването и адвокат Ангел Калайджиев в предаване на БТВ/ и те категорично опровергаха думите на Росен Христов /върху които също стъпва обвинението на Гешев/, че можело сме да бъдем осъдени за милиарди долари от Газпром ($1,8 милиарда), защото не сме платили в рубли.
  ВСИЧКИ запитани от мен, до един казаха, че не само че няма вероятност Газпром да ни съди, но търсенето на отговорност е в обратен ред, от Булгаргаз към Газпром и то забележете за какво - именно за разликата между цените по които Газпром е трябвало да ни достави газа и цените по които Булгаргаз е трябвало да купува в спешен порядък за да осигури достатъчно природен газ за вътрешното потребление. Тоест размера на щетите, които сега приписват на енергийния екип на правителството на Петков. Най-големият грях, за който следващите дни ще наказват енергийният екип на правителството на Петков е, че те успяха да направят невъзможното и неочакваното от кохортата на Газпром, а именно, да намерят достатъчно количества природен газ, с който да не допуснат криза у нас и незадоволено потребление - при спиране на доставките от монополния доставчик на 90 процента от пазара?!?.
  И тук идваме до най-важното - до кохортата на Газпром от президента до Борисов и Пеевски.
  Вместо да се вслуша в съветите на експертите и наеме международна правна кантора и да заведе иск срещу Газпром, за да си получим няколко стотин милиона долара от щети, същата тази ОПГ, която е на хранилката на Газпром /доказано/, обръща наратива и казва, че не Газпром трябва да плаща тези пари заради свои (без)действия, а "надплатените" суми да се вменяват като отговорност на правителството на Петков и се превръщат в обвинения на енергийния екип на Петков.
  От разговори, които съм водил, от информация която получих, и познания, за начина по който действат Газпром и Кремъл, преди да се вземе решението за спиране на доставките на природен газ в Москва, ръководството на Газпром е съгласувало своите действие и списъка с неприятелските страни с Кремъл /там реално е командния пулт/ и МИД на Лавров. Потърсили са мнението на руското посолство в София от Митрофанова и през неформалните и контакти с Борисов, Пеевски и Радев., са съгласували общи действия, така че свалянето през изкуствено създадената газова криза, да премахне омразното за Москва правителство на Петков, което, както стана ясно, е направило много решителни стъпки, и на практика е изиграло решаваща роля за спасяването на Украйна. За това именно - Москва е решила да си отмъсти, като спре едностранно природния газ и свали Петков, от което да се възползват Радев /след падането на Петков се създаде перманентната криза и се превърнахме в президентска република/ и Борисов, който през Гешев спря разследванията на Петков и Рашков срещу корупционните му схеми. Всички тези български съзаклятници на Кремъл и Газпром са били поставени в известие на намеренията за внезапно спиране на природния газ с преднамерено твърд вариант за плащане в рубли /който само няколко дни по-късно бе омекотен за Германия, Италия и останалите ЕС клиенти на Газпром/. Но за нас нямаше промяна, именно защото целта бе сваляне на правителството на Петков.
  Още по-нелепи са обвиненията, след като Газпром прекрати доставките на природен газ и за плащащи в рубли, с което доказа, че не търговски, а политически са били съображенията му в действията по договорите за доставки на природен газ. Ерго, Гешев ще оформи политическото представителство на интересите на Газпром от страна на Борисов, Пеевски и Радев /през неговия служебен енергоминистър/.
  Тъй като с опита да използват спирането на доставките за да свалят Петков не стана, минаха на резервния вариант, да активират ИТН да се свали правителлството на Петков.
  Истината е, че без намесата на САЩ и ЕС, и разбира се на партньорите от Гърция, кабинетът Петков нямаше да може да отрази този първи опит за преврат на Кремъл. Успяха от втория път - когато се обединиха Радев, Борисов и Пеевски.

 8. 8 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2955 Разстроено

  До коментар [#7] от "RIP BG":

  Баси , агенти на ДС ли взехме да цитираме?!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 9. 9 Профил на alx061154739
  alx061154739
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Ще стане като с Бобоков и Вальо Топлото. Прокуратурата е саката

 10. 10 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel

  Да.

  Все пак Каскета се разхожда до Москва за овладяване на професионални тарикатлъци и до Вашингтон за похапване.


 11. 11 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 2945 Весело

  Бай Ставри е радостно възбуден и трескаво приготвя нови килии

  Къро:"ПП и ДБ са моите хора, малко са малоумни, но вършат работа - ДБ #ВЪРНЕТЕПАРИТЕБЕ 🇷🇺🚢🚶🤬
 12. 12 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Какво искате от Гешев. Ми той си е на ваша страна. Пожали Кирчо и АсЕнчо, техен човек си е. За това АсЕнчо, се тупанеше пред всяка телевизия барабар с Кирето, че те са направили така, че България да не остане без газ. Те сами си го твърдяха, Гешев, КОЙ го накара пак да се занимава с дребните риби и да не закача истинските виновници. Които сами се хвалеха с това с месеци?
  Ми те /ДБ и ПП/, май нищо не направиха за да го махнат или да му ограничат властта.

 13. 13 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Всеки, който наруши интересите на мафията или на Русия, е потенциален престъпник според нашата прокуратура. Да видим съдът какво ще каже. На времето, когато Рефоматорският блок беше в коалиициа с ГЕРБ, всичките му министри се сдобиха с дела, които се точиха сума време. ЦЕЛТА: да се пресече желанието на инакомислещите да влизат в политиката.

 14. 14 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 4570 Весело

  Гешефт като бухалка, ама доста нефела - с Наксо не му се получи, мълчи като мишка за Джемкорп, а ттука има всички условия за бляскав прова и още една причина за намагнитване.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Шолц клекна. Путин - не само. Sapienti Sat
 15. 15 Профил на westfalen
  westfalen
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Другаря Гешефт пак пълзи пред съветските си господари...
  Абе Каскет милиционерски,вземи свърши нещо полезно и напусни докато ти е време!

 16. 16 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Ще има ли писъци за бай Ставри от умно-красивитета? Че месеци наред плащахем руски газ от посредници с 200% надценка.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2515 Гневно

  Прокуратурата що не поиска и тя едно номерче от ЦИК в бюлетината, че така или иначе участва в предизборната кампания.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4347 Весело

  " Повод за обвиненията дават резултатите от проверка на ДАНС, започнала през лятото на миналата година. Според нея след спирането на доставките от "Газпром" за България в края на април руски газ е купуван, но през посредници и при около 30% по-висока цена. Това е причинило финансови щети за "Булгаргаз" в размер на десетки милиони левове."

  Коя прокуратура ? Българската или Кремълската ? Или то разлика няма ?

 20. 20 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 4570 Неутрално

  Илиан ВасилевПрокуратурата утре ще повтори "обвиненията", по които евентуално ще арестува министъра на енергетиката Александър Николов, заместник министъра Данаил Николов и шефа на Булгаргаз Людмил Йоцов, по времето на кабинета Петков, почти дословно повтаряйки публичните "донесения" на Делян Добрев. Той пък се издигна до най-приближен до Борисов енергетик и "топла" връзка с Пеевски и Радев. Основното обвинение на Гешев се върти около прекратените доставки на Газпром /Борисов и сие изпищяха, защото заедно с това спряха и комисионните им/. Вероятната теза на прокуратура е, че кабинетът на Петков /заместник министър Николов/ е наредил на Булгаргаз да не приема кабалните условия на Газпром, когато прекъсна едностранно доставките на 26 април 2022 година. Забележете, атаката срещу Петков за това, че не е клекнал на Газпром, идва именно от евроатлантика Борисов и неговия лейтенант Делян Добрев. Гешев атакува фронтално и заради унижението, на което бе подложен в САЩ, именно за да представи на САЩ и ЕС "алтернативната визия" за корупцията у нас и за борбата с нея . неговата, на Борисов и на Пеевски. По отношение на прекъсването на договора с Газпром. Тези "юнаци с умни калпаци" от прокуратурата ще ударят на камък, както винаги, не само защото от една страна и ЕК и Стокхолмския арбитражен съд, имат еднозначни решения, че Газпром няма право на едностранна смяна на валутата на договора за покупко-продажба на природен газ, но и защото съвсем разумно през цялото време ние редовно сме отправяли заявки и сме превеждали суми във валута, както е по договора, които са ни били връщани. Между другото практика, която и служебния Христов продължи, по съвет на адвокатите, именно с оглед на бъдещ арбитраж. На Гешевото обвинение припява и служебния енергоминистър, който бе разобличен от Боец в лъжа, че изобщо е предприемал някакви действия за възобновяване на доставките от Газпром, потвърдено и от самите Булгаргаз.Допитах се до познати в сферата на международните арбитражи, в този смисъл бе и изказването и адвокат Ангел Калайджиев в предаване на БТВ/ и те категорично опровергаха думите на Росен Христов /върху които също стъпва обвинението на Гешев/, че можело сме да бъдем осъдени за милиарди долари от Газпром ($1,8 милиарда), защото не сме платили в рубли. ВСИЧКИ запитани от мен, до един казаха, че не само че няма вероятност Газпром да ни съди, но търсенето на отговорност е в обратен ред, от Булгаргаз към Газпром и то забележете за какво - именно за разликата между цените по които Газпром е трябвало да ни достави газа и цените по които Булгаргаз е трябвало да купува в спешен порядък за да осигури достатъчно природен газ за вътрешното потребление. Тоест размера на щетите, които сега приписват на енергийния екип на правителството на Петков. Най-големият грях, за който следващите дни ще наказват енергийният екип на правителството на Петков е, че те успяха да направят невъзможното и неочакваното от кохортата на Газпром, а именно, да намерят достатъчно количества природен газ, с който да не допуснат криза у нас и незадоволено потребление - при спиране на доставките от монополния доставчик на 90 процента от пазара?!?. И тук идваме до най-важното - до кохортата на Газпром от президента до Борисов и Пеевски. Вместо да се вслуша в съветите на експертите и наеме международна правна кантора и да заведе иск срещу Газпром, за да си получим няколко стотин милиона долара от щети, същата тази ОПГ, която е на хранилката на Газпром /доказано/, обръща наратива и казва, че не Газпром трябва да плаща тези пари заради свои (без)действия, а "надплатените" суми да се вменяват като отговорност на правителството на Петков и се превръщат в обвинения на енергийния екип на Петков. От разговори, които съм водил, от информация която получих, и познания, за начина по който действат Газпром и Кремъл, преди да се вземе решението за спиране на доставките на природен газ в Москва, ръководството на Газпром е съгласувало своите действие и списъка с неприятелските страни с Кремъл /там реално е командния пулт/ и МИД на Лавров. Потърсили са мнението на руското посолство в София от Митрофанова и през неформалните и контакти с Борисов, Пеевски и Радев., са съгласували общи действия, така че свалянето през изкуствено създадената газова криза, да премахне омразното за Москва правителство на Петков, което, както стана ясно, е направило много решителни стъпки, и на практика е изиграло решаваща роля за спасяването на Украйна. За това именно - Москва е решила да си отмъсти, като спре едностранно природния газ и свали Петков, от което да се възползват Радев /след падането на Петков се създаде перманентната криза и се превърнахме в президентска република/ и Борисов, който през Гешев спря разследванията на Петков и Рашков срещу корупционните му схеми. Всички тези български съзаклятници на Кремъл и Газпром са били поставени в известие на намеренията за внезапно спиране на природния газ с преднамерено твърд вариант за плащане в рубли /който само няколко дни по-късно бе омекотен за Германия, Италия и останалите ЕС клиенти на Газпром/. Но за нас нямаше промяна, именно защото целта бе сваляне на правителството на Петков. Още по-нелепи са обвиненията, след като Газпром прекрати доставките на природен газ и за плащащи в рубли, с което доказа, че не търговски, а политически са били съображенията му в действията по договорите за доставки на природен газ. Ерго, Гешев ще оформи политическото представителство на интересите на Газпром от страна на Борисов, Пеевски и Радев /през неговия служебен енергоминистър/.Тъй като с опита да използват спирането на доставките за да свалят Петков не стана, минаха на резервния вариант, да активират ИТН да се свали правителлството на Петков. Истината е, че без намесата на САЩ и ЕС, и разбира се на партньорите от Гърция, кабинетът Петков нямаше да може да отрази този първи опит за преврат на Кремъл. Успяха от втория път - когато се обединиха Радев, Борисов и Пеевски.
  —цитат от коментар 7 на RIP BG


  Много е прав Илиан Василев, вчера го четох и това и статията му по повод, че Радев вече дава поводи за импичмънт.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Шолц клекна. Путин - не само. Sapienti Sat
 21. 21 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  До коментар [#11] от "The Polite Moose":

  Или пък Николов ще се замогне с някой лев, частица от която ще платиш и ти.

  Донякъде успокояващ е фактът, че няма да са 82-та милиона, които цапардосаха Трактора по кабината.

 22. 22 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  Шайката изпраща послание, което звучи така "Трябваше да плащате в рубли, а не да се правите на нзависещи от Газпром "

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3640 Неутрално

  Така е, как са се осмелили да се опълчат на Газпром.

  Я едно обвинение да им дойде акъла.

  Но какво гледаме Каскетурата v/s Ина Лулчева - рунд пореден.

 24. 24 Профил на vdq361141334
  vdq361141334
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Как да се има доверие на една нечестна прокуратура. Която мълчи за кюлчета и чекмеджета и за милионите подкупи, но се разбърза да повдига обвинения срещу кабинета Петков. Което означава само едно, че изпълнява политически поръчки, в полза не на България, а на страната агресор русия.
  При което здравомислещия българин ще отсъди вярно, кои са добрите и кои трябва да изрита.
  С това си действие те вдигат акциите на Кирил Петков и сие. Точно, както е казано, опитаха се да му извадят очите, а му изписаха веждите. Защото справедливостта възтържествува.

 25. 25 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Неутрално

  Виктор Димчев:

  Един от кирилпетковите министри - този на енергетиката от квотата на ИТН - вече е обвиняем.

  Разследването е на ДАНС, призовките са от НслС, адвокатите са подсигурени корпоративно - същите като тези на Nexo.

  Разследването е за комисионните от газ, разследваните са още двама, също назначени от "почтените братя".

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 26. 26 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Гербавите русопитеци от каскетурата са се размърдали. Щото, нали, избори идат и бай хОй трябва да печели, а пък и гешOFF се чувства унизен след подигравките със "закуската"...

  Мома, събори Альошата!
 27. 27 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 4827 Неутрално

  До коментар [#7] от "RIP BG":

  десе ченгенцето реве - "кеееффф" и "смеееххх".

 28. 28 Профил на westfalen
  westfalen
  Рейтинг: 197 Неутрално

  До коментар [#11] от "The Polite Moose":

  Колега,давай 40-50 поста! Бърдже,че ще те преварят другарите!
  Шумкари!

 29. 29 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Делян Добрев (Дидо Газпромо) се заканваше по сутрешните блокове, че ако не клекнем незабавно да плащаме руския газ в рубли, ще има последствия.

  Ето ги последствията.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 30. 30 Профил на Погребваме Промяната
  Погребваме Промяната
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Най после

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . . . . . . . . .... 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. ......................................................................... 20-03-22 - Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван.............................. 21-03-23 - Кирил Петков: За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков...........................................................
 31. 31 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  Прокуратурата пак ли се използва като предизборен инструмент или да?
  —цитат от коментар 3 на ludiakolio


  Прокурватурата кога се е използвала за друго?!

  Всички гл.прокурори са подчинени или на БСП или на ГЕРБ и ДПС и досега не са свършили грам работа, нито един осъден за корупция.

 32. 32 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Любопитно

  До коментар [#7] от "RIP BG":

  Някой друг агент на Държавна сигурност изказал ли се е по въпроса?

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 33. 33 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Николов беше от квотата на ИТН , но това не ми пречи да призная , че беше лош избор и заедно с Кики, Кокору и Гладната хиена нанесоха щети за стотици милиони, ако не и милиарди на България.

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 34. 34 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Гешев отново с предизборни обвинения. Пълни глупости. Бас хващам, че преди изборите ще има измислени арести.

 35. 35 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Любопитно

  До коментар [#7] от "RIP BG":Баси , агенти на ДС ли взехме да цитираме?!
  —цитат от коментар 8 на Hristov


  Тоя само такива цитира.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 36. 36 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Любопитно

  Бай Ставри е радостно възбуден и трескаво приготвя нови килии
  —цитат от коментар 11 на The Polite Moose


  Тия дали няма да повлекат след себе си и ОПГ ПП, начело с Киро и Асан? За да отърват кожата.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 37. 37 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Да видим сега КирЕто и АсЕнчо, дали ще си мръднат пръста да защият, хората си. Имам в предвид, тези които те си избраха и работеха за тях.
  Дали са мъже и ще застанат пред всички в тяхна защита.
  Защото КОЙ одобри всички тези сделки с газа?

 38. 38 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4568 Любопитно

  Да видим какво ще произлезе от това обвинение?!

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5028 Неутрално

  До коментар [#11] от "The Polite Moose":

  Като за Вальо Топлото и Бобоков ли?

 40. 40 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1339 Любопитно

  " Според нея след спирането на доставките от "Газпром" за България в края на април руски газ е купуван, но през посредници и при около 30% по-висока цена. Това е причинило финансови щети за "Булгаргаз" в размер на десетки милиони левове."
  И какво? Руснаците ни извиваха ръцете да им плащаме с рубли. Трябваше да нарушим единната политика на ЕС ли? При изкуствено създадената от Газпром криза беше нормално цените да скочат нагоре.
  Поредно поръчково разследване с руски привкус.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 41. 41 Профил на Ray
  Ray
  Рейтинг: 656 Любопитно

  предизборно герб развъртя бухалката си, каскетурата чинно изпълнява и козирува

 42. 42 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Хайде пак народа ще плаща за измишльотините на Бухалката-Гешев.
  —цитат от коментар 2 на nrf351128655


  Каскетурата е инструмент на Задкулисието.
  Което пък е на директно управление от КГБ.

  ГазПром си има директни гаулайтери в Задунайская, сега те изпълняват заданието.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 43. 43 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  В последните дни паднаха няколко прокурорски обвинения по знакови “дела”.

  Да изчакаме 2-3 години и ще стане ясно това поредната пушилка ли е или този път някой наистина си е свършил работата.

 44. 44 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#38] от "bat_plamen":

  Да се надяваме присъда, щото щетите са огромни..Да не говорим за очевидният конфликт на интереси и корупция при бившият шеф на Булгаргаз, на който Кики много настояваше..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 45. 45 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 2945 Весело

  [quote#36:"Alarmstufe Rot"][/quote]

  Според мен, да.
  Не вярвам на своя глава да са направили такава далаверка и тия отгоре да не са топнали поне пръстче в кацата с мед.

  Къро:"ПП и ДБ са моите хора, малко са малоумни, но вършат работа - ДБ #ВЪРНЕТЕПАРИТЕБЕ 🇷🇺🚢🚶🤬
 46. 46 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  Алооу, неуките червено лилави шарлатани, проверката е на ДАНС и изводите са

  негови. При това положение какво трябва да направи прокуратурата, освен да повдигне обвинение???

 47. 47 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 4827 Гневно

  "Николов днес се яви в Националната следствена служба, където са му повдигнати обвинения. Те са свързани със закупуването на газ за нуждите на "Булгаргаз" от посредници, включително от фирмата "МЕТ Енерджи". Неин управител е бил Йоцов, малко преди правителството на Кирил Петков да го назначи за шеф на държавната газова компания."

  А киро кога? Нали с аСн-ча набутаха Йоцов Мет-а в Булгаргаз, след като Мет-а заграби всички слотове в Гърция до края на 2022?!!!

  И хиииич да не ми реват пъпъджиите и дъбъджиите за тия тримцата, че видите ли било заради спрения руски газ. Лапачите отиват на съд, защото са лапали покрай ситуацията и подготовката е започнала в края на февруари 2022, веднага след началото на войната.

  Има доказателства с хвалбите на аСан-ча от април (спирането на газа), че се подготвили още през февруари. После всички видяхме как!

 48. 48 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#15] от "westfalen":

  Ми пълзи ми. Не закача хората на Кремъл - Киро И Асен, които трябваше да заедно с другите трима да са в следствието, даже най-отпред

 49. 49 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2889 Весело

  Аз вярвам на Данс, на Нсл и разбира се, лично на Гешев. Готов съм и бас да сложа как ще приключи всичко - както обичайно. Избори идват все пак.

 50. 50 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1536 Любопитно

  Тоз другар не беше ли славист? Слави нали с кастинг ги избираше? Другара Гел и той стана известен, останалите двама какво чакат?

 51. 51 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  " Според нея след спирането на доставките от "Газпром" за България в края на април руски газ е купуван, но през посредници и при около 30% по-висока цена. Това е причинило финансови щети за "Булгаргаз" в размер на десетки милиони левове."И какво? Руснаците ни извиваха ръцете да им плащаме с рубли. Трябваше да нарушим единната политика на ЕС ли? При изкуствено създадената от Газпром криза беше нормално цените да скочат нагоре.Поредно поръчково разследване с руски привкус.
  —цитат от коментар 40 на kvasimodo


  Трябваше да се направи търг. Това изисква законът.

  Къро:"ПП и ДБ са моите хора, малко са малоумни, но вършат работа - ДБ #ВЪРНЕТЕПАРИТЕБЕ 🇷🇺🚢🚶🤬
 52. 52 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Ти да видиш !!!

 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Весело

  До коментар [#23] от "doctor.no":

  Както ти казах, започнахме с арестите. Камионетките ще работят усърдно следващите дни.
  Но ти няма да се притесняваш. Бай Ставри не е лош човек. Малко е строг, но иначе е несправедлив.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 54. 54 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#50] от "dosetliv":

  Да славист е, ама и той се полакоми да прислугва на ПП и това е резултата, употребяват те и те изхвърлят. Защита никому.

 55. 55 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  А Министър #ГаZZпром Росен Христов кУгааа?

  Новите декларации на властта от края на 2022 г.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10161338892971189
  Има интересни находки като апартамента и превозните средства на Министър #ГаZZпром Росен Христов, които не били негови, а ги ползвал срещу скромните 20 бона на месец.

 56. 56 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  Обвинението към Ал. Николов, Д. Николов и Йоцов е заради това, че не е било прието предложението на "Газпром" за доставките да се плаща в рубли, едностранно нарушение на договора от страна на руснаците.
  Тримата трябва да бъдат отличени за защита интересите на държавата и спазване на разпоредбите на ЕК, вместо това след няколко години ще им бъдат отсъдени обезщетения от бюджета, т. е. от всички нас. Но парламентарните избори ще са минало. :(

  "Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн
 57. 57 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Копейка по копейка – 110 хиляди къща изплаща!

  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10161343742066189
  Председателят на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов за около година като депутат е успял да изплати около 110 хиляди лева от кредитите си за къща и кола. Според декларираното това е станало „от заплата”. Сумата обаче надвишава доходите му като депутат. Костадинов, наричан още „Копейкин”, не веднъж е заявявал пред съпартийци, че „докато Гешев е главен прокурор, ние проблеми няма да имаме”.

 58. 58 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 2945 Весело

  Спомням си навремето Ненчев го бяха обвинили задето е нарушил интересите на РСК МИГ. И сега май е нещо подобно - нарушили са интересите на Газпром.
  —цитат от коментар 6 на pafaka22


  Как точно са ги нарушили, като са платили на ГАЗПРОМ с 30% повече ?!

  Къро:"ПП и ДБ са моите хора, малко са малоумни, но вършат работа - ДБ #ВЪРНЕТЕПАРИТЕБЕ 🇷🇺🚢🚶🤬
 59. 59 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Много добре, змията се подава от дупката.

 60. 60 Профил на Atanas Ya
  Atanas Ya
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Пред Шел-бензиностанция има задържани шофьори, че купуват газ и бензин с посредник...

 61. 61 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2949 Весело

  Империята отвръща на удара.

  Тя, тази империя не може да отвърне на ударите на бойното поле в Украйна и си избира бойното поле в България.

  подпис
 62. 62 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Няма да минат и тези избори без активното участие на прокуратурата.

 63. 63 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  До коментар [#25] от "Alarmstufe Rot":

  разбира се и бойко борисов отдавна е обвиняем.
  има повдиганти обвинения за пране на пари,
  и предстои осветяването му по закона магнитски.

  https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8
 64. 64 Профил на шарлатани
  шарлатани
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Защо дребните пионки на киркорите?! Кога двамата големи?

 65. 65 Профил на Atanas Ya
  Atanas Ya
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Българската прокуратура е радост.... Да си спомним 12 споразумения с Б.Ц.с СРП за 12 условни присъди

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3640 Весело

  До коментар [#53] от "Alarmstufe Rot":

  Ина Лулчева няма загубено дело срещу Каскетурата/Цацаратурата и т.н.

  Приготвяй да заделяш пари за поредното обезщетение

 67. 67 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  До коментар [#36] от "Alarmstufe Rot":

  кожата няма да отърве бойко борисов.
  предстои обявяванетро му по закона магнитски.
  е това вече мойто момче ще му поразклати чалгаджийската кочина,
  която се охранява от другия баклук гешев.

  https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8
 68. 68 Профил на Хорейшио Кейн
  Хорейшио Кейн
  Рейтинг: 112 Неутрално

  До коментар [#20] от "danvan":

  Искам само да попитам кой нормален човек чете глупостите на ченгето от ДС Илиан Василев

 69. 69 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Много дълги тази кървави ръце на ,,пасоля", колко хора държат за топките в кочината?

 70. 70 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 2945 Весело

  Тия си заминаха.
  Законът е много ясен - за краткосрочни доставки на газ се организира търг.
  Без търг, има безстопанственост очевидно пренебрегване на закона.
  Сравнявайки и цените, налице е 30% разлика в ущърб на българския бизнес и икономика.
  Подплатено с доклад на ДАНС.
  Това дело няма как да се изгуби от прокуратурата.

  Дали Петков и Василев си купуват билети за Дубай, а ?

  Къро:"ПП и ДБ са моите хора, малко са малоумни, но вършат работа - ДБ #ВЪРНЕТЕПАРИТЕБЕ 🇷🇺🚢🚶🤬
 71. 71 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  От цялата работа с газа спечели само адвокатска кантора обслужвала Булгаргаз във връзка със спирането на руските доставки. Вместо да ги посъветва да прекратят веднага договора те си играеха на заявки. Но ако Николов и сие са руска агентура само ще ги ползват за политическа агитация, няма да ги осъдят.

 72. 72 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2955 Весело

  Жълтопавитета в потрес и пак на грешната страна на историята.. Мачкай!!!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 73. 73 Профил на qrx071132321
  qrx071132321
  Рейтинг: 304 Неутрално

  ПП се налапаха мощно от посредническото купуване на руски газ – 30 % ПО-СКЪП!

  И ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА ТОВА!

 74. 74 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1853 Любопитно

  Няма да минат и тези избори без активното участие на прокуратурата.
  —цитат от коментар 62 на plynii


  @plynii, а би ли ни припомнил кои други избори са били така както твърдиш, че „Няма да минат и тези избори без активното участие на прокуратурата“? Почваш ли да обясняваш, лъчезарни?

 75. 75 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  А че управлението на четворната коалиция беше пълен провал в енергетиката си е ясно, дали ще ги опандизят ха дано, ама надали. Ще ги разкарват като мечки на панаир.

 76. 76 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#49] от "boevbisser":

  Аз пък вярвам на А.Николов, Д. Николов и на Йоцов! Те и тримата имат сертификат за почтеност, разписан лично от просто Киро и няма начин да са извършили нещо незаконно.

 77. 77 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Вече толкова объркахте объркахте жълтопаветниците, че още не могат да разберат тези от нашите ли бяха, от гербавите или от президентсите и чакат опорки от централата :) затова коментарите са толкова малко :)

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 78. 78 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  До коментар [#70] от "The Polite Moose":

  не. я кажи кои са номерата на сметките
  в трезорите на ливан и катара на бойко борисов.
  румен николов пашата и пламен манолов
  са засечени да пернасят със военни самолети
  сакове с милиони евро в близкия изток.
  айде сега бегом обратно в кенефа.

  https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8
 79. 79 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Защо Кирил и Асен не са подведени под отговорност??? Всички знаем, че нещата ги движеха именно те! Другото което е, че Кирил и Асен през цялото време ни убеждаваха, че всичко е наред, няма нищо нередно, и всичко това което се говори,са празни приказки ! На това му се казва, прикриване на престъпление! И сега, знам че за някой хора тук версията, че били ги подгонили, щото видиш ли "прокуратурата защитава руските интереси " е най - удобна,но ощетена ли е държавата, ощетена е!?!?!?!?
  Именно това е проблема! Вкараха посредници, и от там се вдигна и цената ! А който вкара посредниците (Кирил и Асен),той трябва да отговаря сега! И в случая никой не казва, че е трябвало да се продължи да се плаща в рубли, или да се купува руски газ....... Въпроса е кой, защо и как вкара тези посредници,и кой имаше полза от цялата тази работа?!?!? Щото накрая се оказа, че пак купуваме РУСКИ газ, само че на много по - висока цена! Та който може да мисли трезво и реално, ще се сети, че ползата от цялото това упражнение е за Путин и посредниците! А някой в България е бил подобаващо "стимулиран" за това. Въпроса пак е КОЙ? Сега започна ли да ви става ясно, защо ППтата уж много искат съдебна реформа, ама нямат желание! Защо отсъстваха от зала? И всъщност гк. Прокурор пази КОЙ!!!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Поредната прокурорска еднотипна свинщина. В традициите на съветската прокурорска проституция от Вишински до Чайка.

 82. 82 Профил на Катерина Славова
  Катерина Славова
  Рейтинг: 870 Любопитно

  До коментар [#3] от "ludiakolio":

  Април чука на вратата, а гласчетата на Герпнята се топят като пролетен сняг.

  Още долни падения може да се очакват, но няма да им помогнат.

  Мога да стрелям доста точно. Не е хоби за всеки.
 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Неутрално

  До коментар [#63] от "mihail_p":

  Ти нещо пак си предозирал.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 84. 84 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#38] от "bat_plamen":Да се надяваме присъда, щото щетите са огромни..Да не говорим за очевидният конфликт на интереси и корупция при бившият шеф на Булгаргаз, на който Кики много настояваше..
  —цитат от коментар 44 на Hristov


  Ама хубави се оказаха онези самовари, нали? Най-скъпите в света, но хубави. Пийнеш веднъж чайче от тях и ти държи 5-6 години.

 85. 85 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 3029 Неутрално

  Илиан ВасилевПрокуратурата утре ще повтори "обвиненията", по които евентуално ще арестува министъра на енергетиката Александър Николов, заместник министъра Данаил Николов и шефа на Булгаргаз Людмил Йоцов, по времето на кабинета Петков, почти дословно повтаряйки публичните "донесения" на Делян Добрев. Той пък се издигна до най-приближен до Борисов енергетик и "топла" връзка с Пеевски и Радев. Основното обвинение на Гешев се върти около прекратените доставки на Газпром /Борисов и сие изпищяха, защото заедно с това спряха и комисионните им/. Вероятната теза на прокуратура е, че кабинетът на Петков /заместник министър Николов/ е наредил на Булгаргаз да не приема кабалните условия на Газпром, когато прекъсна едностранно доставките на 26 април 2022 година. Забележете, атаката срещу Петков за това, че не е клекнал на Газпром, идва именно от евроатлантика Борисов и неговия лейтенант Делян Добрев. Гешев атакува фронтално и заради унижението, на което бе подложен в САЩ, именно за да представи на САЩ и ЕС "алтернативната визия" за корупцията у нас и за борбата с нея . неговата, на Борисов и на Пеевски. По отношение на прекъсването на договора с Газпром. Тези "юнаци с умни калпаци" от прокуратурата ще ударят на камък, както винаги, не само защото от една страна и ЕК и Стокхолмския арбитражен съд, имат еднозначни решения, че Газпром няма право на едностранна смяна на валутата на договора за покупко-продажба на природен газ, но и защото съвсем разумно през цялото време ние редовно сме отправяли заявки и сме превеждали суми във валута, както е по договора, които са ни били връщани. Между другото практика, която и служебния Христов продължи, по съвет на адвокатите, именно с оглед на бъдещ арбитраж. На Гешевото обвинение припява и служебния енергоминистър, който бе разобличен от Боец в лъжа, че изобщо е предприемал някакви действия за възобновяване на доставките от Газпром, потвърдено и от самите Булгаргаз.Допитах се до познати в сферата на международните арбитражи, в този смисъл бе и изказването и адвокат Ангел Калайджиев в предаване на БТВ/ и те категорично опровергаха думите на Росен Христов /върху които също стъпва обвинението на Гешев/, че можело сме да бъдем осъдени за милиарди долари от Газпром ($1,8 милиарда), защото не сме платили в рубли. ВСИЧКИ запитани от мен, до един казаха, че не само че няма вероятност Газпром да ни съди, но търсенето на отговорност е в обратен ред, от Булгаргаз към Газпром и то забележете за какво - именно за разликата между цените по които Газпром е трябвало да ни достави газа и цените по които Булгаргаз е трябвало да купува в спешен порядък за да осигури достатъчно природен газ за вътрешното потребление. Тоест размера на щетите, които сега приписват на енергийния екип на правителството на Петков. Най-големият грях, за който следващите дни ще наказват енергийният екип на правителството на Петков е, че те успяха да направят невъзможното и неочакваното от кохортата на Газпром, а именно, да намерят достатъчно количества природен газ, с който да не допуснат криза у нас и незадоволено потребление - при спиране на доставките от монополния доставчик на 90 процента от пазара?!?. И тук идваме до най-важното - до кохортата на Газпром от президента до Борисов и Пеевски. Вместо да се вслуша в съветите на експертите и наеме международна правна кантора и да заведе иск срещу Газпром, за да си получим няколко стотин милиона долара от щети, същата тази ОПГ, която е на хранилката на Газпром /доказано/, обръща наратива и казва, че не Газпром трябва да плаща тези пари заради свои (без)действия, а "надплатените" суми да се вменяват като отговорност на правителството на Петков и се превръщат в обвинения на енергийния екип на Петков. От разговори, които съм водил, от информация която получих, и познания, за начина по който действат Газпром и Кремъл, преди да се вземе решението за спиране на доставките на природен газ в Москва, ръководството на Газпром е съгласувало своите действие и списъка с неприятелските страни с Кремъл /там реално е командния пулт/ и МИД на Лавров. Потърсили са мнението на руското посолство в София от Митрофанова и през неформалните и контакти с Борисов, Пеевски и Радев., са съгласували общи действия, така че свалянето през изкуствено създадената газова криза, да премахне омразното за Москва правителство на Петков, което, както стана ясно, е направило много решителни стъпки, и на практика е изиграло решаваща роля за спасяването на Украйна. За това именно - Москва е решила да си отмъсти, като спре едностранно природния газ и свали Петков, от което да се възползват Радев /след падането на Петков се създаде перманентната криза и се превърнахме в президентска република/ и Борисов, който през Гешев спря разследванията на Петков и Рашков срещу корупционните му схеми. Всички тези български съзаклятници на Кремъл и Газпром са били поставени в известие на намеренията за внезапно спиране на природния газ с преднамерено твърд вариант за плащане в рубли /който само няколко дни по-късно бе омекотен за Германия, Италия и останалите ЕС клиенти на Газпром/. Но за нас нямаше промяна, именно защото целта бе сваляне на правителството на Петков. Още по-нелепи са обвиненията, след като Газпром прекрати доставките на природен газ и за плащащи в рубли, с което доказа, че не търговски, а политически са били съображенията му в действията по договорите за доставки на природен газ. Ерго, Гешев ще оформи политическото представителство на интересите на Газпром от страна на Борисов, Пеевски и Радев /през неговия служебен енергоминистър/.Тъй като с опита да използват спирането на доставките за да свалят Петков не стана, минаха на резервния вариант, да активират ИТН да се свали правителлството на Петков. Истината е, че без намесата на САЩ и ЕС, и разбира се на партньорите от Гърция, кабинетът Петков нямаше да може да отрази този първи опит за преврат на Кремъл. Успяха от втория път - когато се обединиха Радев, Борисов и Пеевски.
  —цитат от коментар 7 на RIP BG


  Още Вчера се появи тази информация

  За кой ли път Илиян Василев се оказва прав

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Весело

  До коментар [#66] от "doctor.no":

  Важното е да ви разкарваме с белезници по съдилиата бе. Да усещате непрекъснато жега бе. Да нямате нито ден спокойствие.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 87. 87 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#8] от "Hristov":

  "Баси , агенти на ДС ли взехме да цитираме?!"

  Тука се цитира всичко,или по - скоро се измисля всичко,за да се изчеткат "нашите хора "!

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Весело

  До коментар [#67] от "mihail_p":

  Тая глупост я повтаряш от три години бе.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 89. 89 Профил на Катерина Славова
  Катерина Славова
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#78] от "mihail_p":

  какво да ти каже? по-добре го питай нещо в неговата сфера, например миене на канадски тоалетни

  Мога да стрелям доста точно. Не е хоби за всеки.
 90. 90 Профил на osando
  osando
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  ...................................................................... а са да видиме кой смета ууво!

  Топлото ти крадне 4млн. и го пущат след 14 години...........................................

  ......е тоя, славуцевио министерин, ти крадне дваесе и два пати повечко

  начи следва да го пущат след , чек сметнем 14 : 22 = 0, 636363636363 х 12

  = 7,636363636363 ама, МЕСЕЦИ!................ е, те тогаа че го пущат!

  Подпис: (не се чете)
 91. 91 Профил на Катерина Славова
  Катерина Славова
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#53] от "Alarmstufe Rot":

  кой пък си ти, че си започнал с каквото и да било, бе?

  пиша там по мокър анцунг от хола, за къв се мислиш, лол

  Мога да стрелям доста точно. Не е хоби за всеки.
 92. 92 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 3029 Неутрално

  Изнасям нарушения на назначените от ГЕРБ енергийни началници много по сериозни за които прокуратурата се разсея - и когато правеха далаверите през борсата, и когато, както и сега, уж правят прозрачни търгове, пък те винаги се печелят от ръчно подбрани играчи /голям майтап е анонимния сегмент на борсата/, а пък по темата с посредниците е направо гротеска. Булгаргаз вкарва през МЕТ каргото от февруари
  За март е гръцката фирма, за да не бие на очи. ===


  Без коментар
  За март коя фирма ще е този път - посредник или не ?

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 93. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Весело

  До коментар [#78] от "mihail_p":

  Някой да се обади на 112 и да извика линейка. Тоя пак има пристъп!

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 94. 94 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Това ми звучи като чувалите с пари на Рашков - много шум за нищо. Ще се впечатля ако някой успее да вкара някой от горецитираните в затвора, разследване всеки може да прави, на практика това не означава нищо.

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 95. 95 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2889 Весело

  Гледам, гербтролбриг е направо превъзбуден. А само вчера стана ясно как свършиха нещата с Бобоков.....
  Ноооо, разбира се, сега Прокуратурата ще победи. Как беше, тати ще ми купи колело, ама друг път.

 96. 96 Профил на Ray
  Ray
  Рейтинг: 656 Любопитно

  кой още не е разбрал ,защо гербавите със зъби и нокти пазят каскета , и защо вече 12 години провалят осъществяването на съдебата реформа

 97. 97 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6517 Весело

  До коментар [#85] от "nessarox":

  Ченгетата от Държавна сигурност винаги са прави според теб.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 98. 98 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#33] от "Hristov":

  "Николов беше от квотата на ИТН , но това не ми пречи да призная , че беше лош избор и заедно с Кики, Кокору и Гладната хиена нанесоха щети за стотици милиони, ако не и милиарди на България."

  Единствената грешка на Николов беше, че трябваше да се опъне на Кирил и Асен или да подаде оставка! Всички знаем, че Николов, както и повечето министри в това упражнение, нямаха думата! Там всичко се решаваше от Кирил и Асен и Курнела,а министрите само изпълняваха!
  И сега Макс и Мориц чисти,а министрите виновни!
  Цитат от съдружници на Асен:
  "Той е един мнооого хитър измамник!"

 99. 99 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3032 Весело

  "за България в края на април руски газ е купуван, но през посредници и при около 30% по-висока цена. Това е причинило финансови щети за "Булгаргаз" в размер на десетки милиони левове."
  Цитата е от вашата статия.... Това казва днес редакцията на Дневник, а защо преди година като напишех това в кавичките получавах бан? Сега пак ли ще ми изтриете поста и ще имам бан?

  Русия е проказата на планетата Земя.
 100. 100 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Очевидно жълтопавитета не иска борба с корупцията, а борба срещу определени хора, обвинени в корупция..Явно така си представят и " съдебната реформа"..Да сменим тези , които не ни слушат с наши хора..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK