Един от спасителите в Турция: Надяваме се да се отворят повече пространства, в които да има оцелели

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  И ние се надяваме.Дано да има повече оцелели. Страшна трагедия!

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  УВАЖЕНИЕ за всички спасители
  работещи в трудни условия
  и често рискувайки живота си!!!

 3. 3 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4430 Неутрално

  14 351

  Bukalemun
 4. 4 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Тоталната корупция води до неспазване на строителните стандарти и когато има голямо земетресение което е неизбежно в земетръсни зони , сградите се превръщат в масови гробници. Така че кариерата на спасители в корумпирани държави е доста перспективна професия.

 5. 5 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 620 Гневно

  Една не толкова фантастична версия на турска медия !
  Програмата за контрол на климата през 2016 г. имаше федерален бюджет от 10 милиарда долара https://fileup.to/m5o0/CIA_Director_speaks_about_Geoengineering_to_fight_Climate_Change.mp4
  HAARP инструмент в тази програма. Много тежък :)

  Спомнете си взривяването на двете кули и 7 Световен търговски център в Ню Йорк!
  не се ли озадачихте - след подобен гаф на най-финансираната армия в света никой от военните не понесе отговорност.
  Но и в Съединените щати армията има устави, нормативи. Например, колко време се дава на военен пилот на изтребител, за да срещне нарушител във въздушното пространство на САЩ и Канада (NORAD е обща команда)!
  Повече от 50 минути нямаше противодействие от страна на сащската армия на "овладените от араби" цивилни боинги.
  Какво, авиацията за ПВО и ВВС на САЩ са толкова небоеспособни?

  Разбира се, че не !
  НО
  Оказа се, че по същото време NORAD организира учение, в което граждански самолети атакуват значими обекти на САЩ!
  И военните се противопоставиха много успешно;)
  в симулатори ;)
  и след това все едно, странно, никой не отговаря за побоя над 3000 души в кулите и града 7!

  Същото се случи и в Лондон, когато имаше експлозии в лондонското метро.
  Колкото и да е странно, по същото време е имало учение със същото предметно действие.

  Така че турците не напразно напомнят за други учения, където мишената е била Турция

  Още с първите новини за мащабите на разрушенията си зададох въпроса - това не е ли наказание за твърде независимата политика на Турция и Ердоган!? И на непокорната Сирия на Асад !
  Спомняме си, че военния преврат срещу Ердоаган се провали! за първи път от създаването на туерската република. Втори преврат не се организира лесно, нито бързо!
  И така - организирате форсмажорни обстоятелства и налагате мерки, които ви устройват

  Това е схемата на американската окупация и агресия!
  И в организирането на нежни революции и кървави граждански войни също

  https://www.dikgazete.com/yazi/teror-bahanesiyle-konsolosluklarin-kapatilmasi-ve-ardindan-deprem-rastlanti-mi-5298.html

 6. 6 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4430 Неутрално

  До коментар [#5] от "eip52315793":

  Има достатъчно данни предизвикващи съмнения...

  Bukalemun
 7. 7 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#5] от "eip52315793":

  превод на текста от статията за сащската следа в катастрофални земетресения в Турция

  Затварянето на американските консулства в Турция в края на януари, земетресението и пристигането на американски военен кораб предния ден не могат да бъдат просто съвпадение. Вашингтон стои зад катастрофата, твърди авторът на статия от dikGAZETE. Това се потвърждава от американските учения в Средиземно море – и не само.
  След предупреждение за сигурност, издадено от посолството на САЩ в Турция на 27 януари тази година, водещи европейски държави направиха подобни изявления и решиха временно да затворят своите консулства в Истанбул, предимно в района на Таксим.
  Прочетете InoSMI в нашия канал в Telegram
  Посланиците и представителите на САЩ, Холандия, Швейцария, Швеция, Великобритания, Германия, Белгия, Франция и Италия, които временно затвориха някои дипломатически и консулски служби в Турция, бяха привикани в турското МВнР, а Чрез тях беше даден сигнал на засегнатите страни: "Такива подходи служат единствено на хитрите планове на терористичните организации."

  Критични изявления относно затварянето на чуждестранни консулства дойдоха от турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу, ход, който се разглежда като "международна операция" срещу Анкара.
  Американски военен кораб, HAARP и земетресението край бреговете на Мраморно море на 17 август 1999 г.
  Сред обществеността е широко разпространено убеждението, че когато американски военни кораби се появят в турски териториални води, със сигурност ще настъпи катастрофа.
  В тази връзка, след земетресението с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер, което разтърси сърцето на Турция с епицентър в Пазарджик, област Кахраманмараш, в социалните мрежи отново започнаха да се обсъждат спекулации за „HAARP“.
  HAARP, който се основава на метода на „високоенергийно предаване с нискочестотно електромагнитно излъчване“, разработен преди много години от американския учен и изобретател от сръбски произход Никола Тесла, е научен проект, известен като „високочестотно активно аврорална изследователска програма“, реализирана в американския щат Аляска.

  Игнорирайте думата "научен", този проект не е толкова безвреден.
  Това е по-скоро военно-технологично оръжие, предназначено да осигури глобално господство на САЩ.
  Какво може да се направи с HAARP?
  Тази програма може да промени климата, да разтопи леда на полюсите и да ги премести, да си играе с озоновия слой, да предизвика земетресение, да контролира океанските вълни, да манипулира земните енергийни полета, да контролира човешкия мозък, да създаде термоядрен взрив, без да разпространява радиация.
  В резултат на земетресението край бреговете на Мраморно море на 17 август 1999 г. и последвалите бедствия в Адапазари и Болу, за които се твърди, че са използвали технологията HAARP, са разрушени общо 285,2 хиляди жилищни сгради и 42,9 хиляди обществени сгради повредени.

  Според резултатите от парламентарно проучване, публикувано през 2010 г., 18,4 хиляди души са загинали, 48,9 хиляди са били ранени. А по неофициална информация са загинали повече от 65 хиляди души, повече от 100 хиляди са ранени с различна тежест. Освен това 133,7 хиляди сгради се срутиха, около 600 хиляди души останаха без дом.
  Криза с турски флаг на американски военен кораб
  USS Nitze, военен кораб на ВМС на САЩ, който също участва в гражданската война в Йемен, хвърли котва край бреговете на Долмабахче в Истанбул предишния ден.
  Американският флаг на кораба, който, противно на всички корабни обичаи, беше непропорционално по-голям от турския флаг, както и снимки на американския посланик на борда, бяха изтълкувани като заплаха за Анкара.
  Когато американският военен кораб минаваше през Босфора, екипажът се качи на палубата.
  Наред с американския флаг на кораба беше издигнат и турският. Вторият обаче беше много малък, докато знамето на САЩ беше твърде голямо. В същото време посланикът на САЩ в Анкара Джефри Л. Флейк и генералният консул на САЩ в Истанбул Джули А. Еадех се качиха и се снимаха пред знамената, което беше нееднозначно тълкувано.
  Голямо американско и малко турско знаме
  По-малко от ден след тези съобщения и тълкувания земетресение с епицентър в Пазарджик и Елбистан в провинция Кахраманмараш на практика заличи Адана, Адияман, Диарбекир, Хатай, Османие, Кахраманмараш и Шанлиурфа....

 8. 8 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#7] от "eip52315793":

  продължение и завършек на статията
  Гласове в социалните медии показват активни опити да се свърже скорошното земетресение с посещението на американски военен кораб в Истанбул.
  От тази гледна точка моментът на пристигането на американски военен кораб, носещ малък турски флаг и гигантски американски флаг, е тясно свързан със земетресението.
  Възможно ли е това да е истина?
  Каква е връзката между учението Millennium Challenge 2002 и земетресението в Турция?
  Не напразно военните учения се наричат ​​игра на война. Сигурно и американските каубои са мислили така, когато на 24 юли 2002 г., годишнината от подписването на Договора от Лозана, американската армия проведе учение, наречено Millennium Challenge (2002) в пустинята на Невада.
  Въпреки това 22-дневните маневри имаха доста интересен сценарий, защото бяха насочени към страна, която имаше проблеми с остров в Средиземно море и беше населена с много етнически малцинства.
  От стратегическа гледна точка целевата страна се намираше на водния път, разделящ два континента, и се намираше едновременно на два континента.
  Как да не е Турция?
  Сценарий: Целевата държава контролира някои морски пътища. Тя има сериозни проблеми с островната държава. В целевата страна възниква много силно земетресение. Гражданското правителство не може да се справи с това и в хаоса се намесва армията.
  Международната общност е помолена за помощ. Съединените щати поставят условие, според което военните ще окажат помощ от тяхна страна.
  Така избухва война между пристигащата в страната американска армия и армията на целевата страна, която е скептична относно числеността и действията на американските военни и страната е окупирана в рамките на 96 часа.
  А според Асошиейтед прес в сценария на ученията е имало информация, че целевата страна е Турция.
  В същото време гръцкият вестник Пентапостагма в статия от 19 юни 2022 г. публикува карта, на която Тракия принадлежи към Гърция, а западната част на Истанбул към „град-държава на Вселенската патриаршия“, и я озаглави както следва: „САЩ ще окупират Анкара след 96 часа“.
  Изданието отбелязва, че френският флот също ще подкрепи Гърция в евентуална турско-гръцка война, като междувременно цялата тази история предполага и американските учения "Предизвикателството на хилядолетието - 2002".
  Кой ще бъде прокълнат за смъртта на хората?
  Кой ще изобличи тези, които пренебрегват разпоредбите за земетресения или раболепно се съобразяват с исканията на партийните изпълнители за увеличаване на броя на етажите извън проекта?
  Засега няма окончателни данни за броя на загиналите и ранените. В такъв момент е препоръчително да се доверявате на официални изявления, за да не създавате паника сред населението.
  Съболезнования на турския народ. Нека Всевишният не допусне гибелта на Турция!
  Автор: Ömür Çelikdönmez

 9. 9 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Жалко за хората и децата, обикновено ние обикновените хора, плащаме за кефа и парите на "необикновените" корупционери...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 10. 10 Профил на lfc
  lfc
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":


  До коментар [#3] от "eti mehter":

  +1

 11. 11 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  До коментар [#7] от "eip52315793":

  Затварянето на американските консулства в Турция в края на януари,
  ========
  👍.... много добре казано...!
  Те са по отделно на няколко държави,но по принцип всички са американски...

  Bukalemun
 12. 13 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4430 Неутрално

  Ето и линкове...
  Някой да не каже ..."пак ли конспирации"

  Bukalemun
 13. 14 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 4827 Разстроено

  Изтича последната капка надежда за откриване на оцелели. Но в този 16 - етажен блок, след всички трусове - само смърт :((((

 14. 15 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4430 Неутрално

  До коментар [#14] от "Галя Станчева":

  А ти продължаваш да разнасяш някакво видео с някаква "змия"....
  Това ли е най важното в момента?

  Bukalemun
 15. 16 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 3019 Любопитно

  Леле само глупотевини са изписани.
  Ако САЩ притежавапе такава сила Светът щеше да е друг.
  Хубавата Дума е Тектонични,
  Па барем да се зайнтересувате Колко енергия се освобождава или е небходима за Този номер Земетресение Вулкан Цунами.
  Скоро четох че Посейдом Мосейдон е изоставен в СССР.
  Зашото и най мощната Бомба ще предизвика малки вълнички по Крайбрежието на САЩ.
  Стига с тея простотйи бе Тате е Класика която е Актуална за всички Псевдотеорйи.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK