Иван Владимиров допускал, че съседът му може да го убие, а сигналите са без последствия

Иван Владимиров - Нав

© Фейсбук профил на Иван Владимиров

Иван Владимиров - НавЗадържаният за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е подавал сигнали в МВР срещу майка му. Те не са били за насилие, а по-скоро по битови въпроси - шум, цапане на общите части и други подобни. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров, цитиран от БТА.


Психологът Иван Владимиров-Нав е убит след междусъседски спор
Психологът Иван Владимиров-Нав е убит след междусъседски спор


Той обясни, че от 2020 г. и от двете страни са постъпвали сигнали, като общият им брой е 12. Повечето от тях били от задържания.


Тодоров потвърди, че заподозряният за убийството е бивш служител на МВР, но е напуснал системата преди 23 години. По първоначална информация в момента той е на 53 години. Не се разбра обаче дали законно притежаваното от него оръжие, с което е извършено убийството, му е останало от работата му в полицията.
Главният секретар посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.


"Не знам дали утре няма да съм следващият застрелян..."


Преди по-малко от три месеца Иван Владимиров гостува няколко пъти в предаването на Би Ти Ви "Преди обед", където разказва за конфликта си със своя съсед. Няколко пъти заливал вратата му с машинно олио, замерял и прозорците му с яйца. По думите му мъжът се е държал агресивно и с други живущи в сградата, като дори е набил възрастен човек по време на съвещание на блока.

"Ходих много пъти в полицията. Казват, че нищо не може да се направи. А това е бивш полицай, който най-вероятно има и оръжие и аз също не знам дали утре няма да съм поредния случай на застрелян, просто защото на него му е превъртяло.", казва тогава Владимиров.


Психологът добавя, че според него съседът му е с "ментални отклонения", но от МВР му обяснили, че е много трудно човек да бъде освидетелстван, както и да бъде изселен от мястото, където живее.


Проблемът на убилия го съсед бил, че Владимиров му създавал шум, въпреки че той не е имал уредба и телевизор, нито е правил купони, като по думите му единственият шум, който е създавал, е от стола си на колелца, както и че е ходел в стаята си между 14 и 16 часа през деня. Предсказва съдбата си, като казва, че съседът му притежава оръжие и може един ден да го убие.


Психически тормоз от съседи - какви са правата ни
Психически тормоз от съседи - какви са правата ни

По-късно през деня прокуратурата съобщи, че е повдигнала обвинение в убийство срещу съседа на Владимиров. Мъжът е задържан, а оръжието, с което се предполага, че е извършено убийството, е иззето. Повече за обвинението четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK