Гълъб Донев назначи трима заместник-министри в здравното и финансовото министерство

Катя Ивкова

© Министерството на здравеопазването

Катя ИвковаСлужебният премиер Гълъб Донев е назначил трима заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на правителството.


Уточнява се, че в Министерството на здравеопазването (МЗ) са назначени Катя Ивкова и д-р Динко Странски.
Катя Ивкова е представена като магистър по "Международни отношения" в УНСС. От 2020 г. до момента е била директор на Дирекция "Европейска координация и международно сътрудничество" в МЗ. В периода 2015-2017 г. е била началник отдел "Международни дейности" в същото ведомство. Преди това е заемала експертни длъжности в дирекции на МЗ.


Румен Радев похвали своите министри: Успяхте да спрете свободното падане на държавата
Румен Радев похвали своите министри: Успяхте да спрете свободното падане на държаватаСпоред справката на правителствената пресслужба Динко Странски получава висшето си образование в Медицинския университет в София. Притежава и магистърска степен "Мениджмънт на общественото здраве" в същия университет. Дълги години е работил в Клиниката по кожни и венерически болести в Александровска болница. От август 2022 г до момента е бил съветник на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев.


В Министерството на финансите за заместник-министър е назначен Методи Методиев. Представен е като магистър по "Международни финанси" от университета St. Andrews в Шотландия. Специализирал е в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия.


Методиев е работил в Министерство на финансите (МФ), като в периода от 2010 до 2014 г. е заемал различни експертни позиции в отдел "Макроикономическо и фискално управление на ЕС", като впоследствие става началник на отдела. През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на Министерство на финансите към постоянното представителство на България в Брюксел. В периода от септември 2018 до декември 2022 г., с известно прекъсване, е директор на дирекция "Икономическа и финансова политика" в МФ, като към момента дирекцията е преобразувана в "Европейски въпроси и икономически анализи".


Като заместник-министри на здравеопазването са освободени Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK