България отбелязва националния празник трети март

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (627)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1917 Любопитно

  ... Трети март е определен за национален празник с Указ 236 на Държавния съвет от 27 февруари 1990 г., и с Решение на 9-ото Народно събрание от 5 март 1990 г.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Какво беше туй "Държавен съвет" и "9-о Народно събрание" и кои седяха в тия две институции, спомняте ли си?
  Ако си спомняте, ще си отговорите на въпроса защо България е принудена да празнува на 3.3.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8599 Неутрално

  Крайно време е да се преразгледа ролята на 3 март като Национален Празник и да се смени

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1176 Весело

  Аз съм по учуден как заради конфликта в Украйна не сме пренаписали историята все още, че не руснаци са се били с нас, а украйнци всъщност.

  Нали за другите достоверни източници на история си има камини и печки, нали ще е студено тая седмица и всъщност не сме били под робство между другото, били сме под османско владичество, доброволно и по желание :))) Друго сме учили ние ама ся младите учат истинската история :))) А истинската история исторически е онази която се преподава както е удобно според текущите симпатии и антипатии :))

  Както знаем, всички аутисти, които са посмяли да кажат, че всъщност земята е кръгла или земята се върти около слънцето вместо слънцето около земята и разбира се исторически факти с доказателствата, са понесли и съответните последствия ако текущите факти са неудобни за тези на власт

  Не можем да имаме хубави неща, докато не се научим да приемаме историята такава каквато е лоша хубава, неудобна срамна, беше и трябва да се съхрани такава каквато е независимо от текущите събития, най малкото, за да не повторим същите грешки или пък да не опитаме да направим " истински " комунизъм, защото никога не е пробван досега ( Ких ких Венецуела ких, САЩ ких ких ких)

 4. 4 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1176 Весело

  До коментар [#2] от "penetrating":

  Въобще цялата идея за нация трябва да се преосмисли другарю Пенетрат, прекалено е капиталистическа..

  Дай като ще променяме нещата да почнем от корените.. Европа ще стане една маса от .... Хора или пиипълкинд и ще се казва не Европа, тъй като напомня за неудобна история пълна с конфликти, ми Либергейландия

 5. 5 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3111 Разстроено

  Крайно време е да се преразгледа ролята на 3 март като Национален Празник и да се смени
  —цитат от коментар 2 на penetrating


  3-ти Март и 9-ти Септември са дни за национален траур. Само робско племе може да чества като празник датите на своята окупация.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 6. 6 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1176 Весело

  До коментар [#5] от "chichka":

  Еми има едно нещо, че като губиш войни си има последствия, ама все пак България си е останала България, а можеше да я прекръстят в нещо друго

  Смисъл исторически взетото рядко се връща нали

  Урока е, не губи войни

 7. 7 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3111 Любопитно

  До коментар [#3] от "Ramon Asvalda":

  ++++ Чакам деня, в който ще бъде обяснено какво е целяла Ботевата чета. Кой я финансира, къде се е запътила и какви земи е трябвало да приобщи към сръбското кралство.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 8. 8 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3111 Любопитно

  Малей, как боли истината, сега ще ме разчекнат.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 9. 9 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Васил Данов: 3 март е ден с две лица - повече ни разделя.

  - Г-н Данов, в последните години 3 март като че ли започна и да ни разделя, не само да ни обединява? Май все още търсим истината за тази дата? Защо е така?

  В къщата на обесения нали не се говори за въже? В родината на апостола Васил Левски, на Раковски, Ботев, Стамболов, Захари Стоянов и на още хиляди знайни и незнайни поборници за „свобода и човешки правдини” темата за мястото на Русия в злощастната ни история отваря стари рани и прави националния празник още по-горчив.
  Преди две години писах поздравителен адрес в навечерието на 3 март. Докарах го някак официозно и загладено, но се чувствах неуютно. Усещах, че го усуквам по килифарски и се насилвам да пиша полуистини.
  През последните години млади и не толкова млади, но смели и честни историци извадиха на бял свят толкова факти и документи за зловещата роля на Руската империя, на СССР и на Руската федерация в старата и в най-новата ни история, че всеки разговор на тази тема се превръща в идеологическо сражение. Трябваше и аз да реша на чия страна съм. Да, 3 март повече ни разделя, отколкото ни сближава. Както казваше покойният проф. Пламен Цветков, «България е една и съща държава, в която живеят две различни нации. Две паралелни общества, които говорят на български, но не се разбират. Едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а другите се мъчим да бъдем българи. Това състояние е резултат не само от последните 60-70 годин, а от последното половин хилядолетие. То е породено от момента, когато България става някаква допълнителна, досадна пречка пред домогванията на Русия да завладее Цариград, Босфора и Дарданелите».
  Ето доказателство: „На командира на Черноморския порт му е дадена заповед за приготовление на първо време на три военни парахода с боеви припаси за бомбардирване и заемане на гр. Варна. В случай на повтаряне на каквито и да било неприязнени действия от страна на българските незаконни власти по отношение нашите поданици или към тези лица, които са под наше покровителство, аз съм решен веднага да взема още по-строги мерки.
  Най-покорно моля ваше превъзходителство да благоволи и съобщи на одеския временен генерал-губернатор за времето по ваше усмотрение кога да отправи във Варна нашите военни параходи, а тъй също да уведомите и мен.” (Телеграма на руския външен министър Гирс до ген. Каулбарс, 27 септември 1886 г.)
  И преди, и след Освобождението Русия безцеремонно се меси в живота на България, избива и отвлича мирни граждани, трови и коли политически и военни водачи, формира коалиции и насъсква балканските ни съседи срещу нас, купува министри, генерали, учени, кого ли не, за да наложи политическата си воля над „братска” България.
  През 1804 г. руски войски под командването на бъдещия фелдмаршал Кутузов разоряват Свищов, Русе и Силистра, убиват стотици българи и отвличат в робство хиляди. През 1810 г. Свищов отново е разрушен от руски войски. Днес кметът на града се хвали, че заедно с други „родолюбци” щял да вдига паметник на руския император. Засега не придвиждат паметник на избитите и отвлечени българи. Апропо, през 1913 г. руският император награждава командира на румънския полк, който пръв форсира Дунава при Свищов и нахлува в България, разкъсана на три фронта срещу съюзниците-разбойници Сърбия и Гърция. Инициаторът и гарантът на антибългарската коалиция е Русия. Без нейната подкрепа нито Гърция, нито Сърбия биха се осмелили да се изправят срещу непобедените български войски.
  След толкова коварство, подлости и унижения какво остава на националните ни водачи, освен да възкликнат: „Не ви щем ни меда, ни жилото!” Тази фраза, изпълнена с горчиво отчаяние, не е патент на продажника-рублофил Драган Цанков. Тя е изречена от сръбски патриоти, които също сърбат попарата на „големия брат”.
  Строителите на нова България, учили на Запад или в Русия, вдъхнали въздуха на свободата и увлечени от напредничавите идеи на Европейския свят, скоро след освобождението разбират колко агресивна, нагла и двулична е имперската прегръдка на „матушка” Рус.
  Русия измисля, прокарва и изправя на крака фалшивата македонска нация. Заради руската политика днешна България има почти двойно по-малка територия от Българската Екзархия, очертана върху султанската карта като Българска Автономия за Цариградската конференция през 1877 г., провалена от граф Игнатиев. Един от създателите на Търновската Конституция, юристът Татишчев, в прав текст чертае политическата стратегия на „освободителите” срещу млада България:
  “...След като се убедим в предателството и измяната на българите, ние трябва да се отнасяме с тях като с врагове, без да се утешаваме с мнимите различия между настроението на народа и неговите водачи, тъй като в политиката всеки народ отговаря за своето правителство. Всичко, което Русия направи за България, трябва да бъде развалено. Целта на нашите усилия трябва да бъде не „целокупна” България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румъни, сърби и гърци, с изключение на широката полоса по дължината на Черно море, която Русия може да поиска да остави за себе си...” При вестта за кланетата след Априлското въстание председателят на московското Славянско дружество Иван Аксаков възкликва: „Сега вече ще си вземем проливите!”. След Съединението същият „приятел” ще напише, че „всяко тържество на България е смърт за Русия”. На този българомразец са неречени улици в столицата и в други градове.
  Известно е вековното (поне от три века насам) разграничаване на Русия от Европа. Може да се приеме, че това разграничаване и противопоставяне започва от момента, в който Московското царство (бившето угрофинско Москвалско княжество, по-късно за три века улус на Златната монголо-татарска орда) завоюва съседните славянски и не само славянски земи в Източна Европа, а по-късно и цяла Северна Азия. Присвоявайки си името на Киевска Рус, в която са обединени днешните украински, белоруски и западноруски земи, от 1723 г. тази държава започва да се нарича Россия или Российская империя. Кръстю Раковски: "Пътят на Русия към Цариград значи за нас политическа смърт... ако русите влязат още веднъж в България, под един или друг предлог, то те вече не ще излязат. Ний трябва да разберем, че опасността за нас иде от Русия и към нея трябва да водим една систематическа отбранителна политика, като се опираме на всички враждебни ней елементи. В разбирането на тази политика е спасението на България и рано или късно тази политика ще бъде политиката на голямото мнозинство на българския народ."
  Във вековната омраза на официална Русия срещу България прозират елементите на параноя, предизвикана от духовното, интелектуално и морално превъзходство на малка България над гигантската държава- сатрап, станала затвор и палач за стотици малки народи. Защото от малка България изостанала Рус получава книги, духовни водачи и християнски светци. Българи занасят плуг и учат мужиците да орат безплодните северни земи. Дядо Благоев им създава първия социалдемократнически кръжец.
  Завиждат ни още от XV век, когато Иван Грозни разорява втората България на мястото на днешен Казан. България, която с огън и меч принуждават да се нарича Татарска автономна република.
  Онова, което не успява да стори руският царизъм, стократно по-жестоко извършва съветският болшевизъм, нахлул в страната ни през 1944 г. Всяка година през кървавия септември, когато част от националните предатели подсмърчат със сладки спомени за „социалистическата революция”, почтените ни сънародници коленичат пред паметта на стотиците хиляди свои близки, унищожени в комунистическата месомелачка.

  - Какви са уроците от 3 март? Научили ли сме ги, извадили ли сме си поуки от миналото?

  Всъщност уроците от 3 март резюмират цялата история на българския род и на държавата. „Деца на родний край, пазете си земите!”, „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!”, творчеството на Раковски, идейните залпове в писмата на Левски, магическото слово на Ботев, целият духовен и отбранителен потенциал на нацията може да бъде сумиран в раздела „Уроците от 3 март”.

  Другият урок го е синтезирал Стефан Стамболов през 1894 г.: „Ний требва, ако искаме една далекогледна политика на нашето правителство - да намерим един път, който между турското робство и руското освобождение, води към едно свободно бъдеще“. И е платил с живота си това прозрение..................

  https://frognews.bg/inteviu/vasil-danov-3-mart-den-dve-litsa-poveche-razdelia.html

 10. 10 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  Честит празник, българи! Честито Освобождение! Преди 145 години на тази дата слънцето на свободата огря българските земи и се сбъдна мечтата на поколения борци за свобода българите да имат собствена държава.Свободата не дойде със султански ферман или с решение на Берлинският конгрес а бе извоювана от руската императорска армия част от която бяха и нашите опълченци закрили с телата си Шипченският проход от ордите на Сюлейман паша. Поклон пред безпримерната саможертва на всички паднали за свободата ни багодарение на чиято саможертва днес има български народ и държава.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 11. 11 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Предвид засилените национално-освободителни движения през 70-те години на 19-ти век, предвид получената църковна независимост, е било ясно, че България мирно или с въстание ще се освободи до няколко години.
  Русия осъзнава това и ни "освобождава", окупира. Гнилите плодове на това "освобождение" берем до днес.

 12. 12 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Честита Първа Окупация!

  Първо 3 март;
  Второ 9 септември!

  От деня, в който ни влязоха в страната, оттогава са тук! Все са тук и все са същите - българомразци, крепостни селяни и сатрапи!!!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2875 Любопитно

  В по-спокойни времена трябва да се обсъжда евентуална смяна на 3 март с друга подходяща дата - Съединението и Обявяването на независимостта на мен поне ми се виждат далеч по-подходящи. И тъй като консенсус не се очертава, засега - 3 март.
  Честит празник.

 14. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3731 Гневно

  3-ти Март и 9-ти Септември са дни за национален траур. Само робско племе може да чества като празник датите на своята окупация.
  —цитат от коментар 5 на chichka


  Само робско племе може да пренаписва историята си под външен натиск и да нарича турското робство съжителство и присъствие, а Освобождението си от него - руска окупация.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 15. 15 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Този ден разделя България повече от 9 септември!

  Днес всеки мрази Русия! Най-мразената държава за всички времена!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 16. 16 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  [quote#5:"chichka"][/quote]

  Имаш ли някаква идея по царско кой ден е бил националния празник ?

 17. 17 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3731 Гневно

  До коментар [#9] от "constatator":

  "...темата за мястото на Русия в злощастната ни история отваря стари рани и прави националния празник още по-горчив."

  Наистина Трети март е горчива дата за турците прогонени от сърцето на Балканският полуостров който за тях както и Крим винаги ще мечтан да бъде върнат в пределите на бъдещата възродена Османска империя. Затова работи петата турска колона ДПС заедно с полезните идиоти Киряк Стефчовци и русофоби на западни хранилки.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 18. 18 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#15] от "konservator.bg":

  Всеки в твоята махала, град или държава? Защото има цели континенти които не се сещат със дни че Русия съществува пък камо ли да я мразят.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4876 Неутрално

  Айде мерси, ама нема нужда.

  Т.нар. руско-турска “освободителна” война е конфликт между две изостанали империи за контрол върху Проливите, а сан-стефанският договор е приемно-предавателен протокол, с който България преминава от едно робство в друго.

  Нашите празници са Денят на Съединението и Денят на Независимостта.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на sce00647696
  sce00647696
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#12] от "konservator.bg":

  Руснаците са ни освободили от турско робство,
  а украинците с 3-ти Украински Фронт са ни помогнали да накажем справедливо българските фашисти в трудово възпитателните общежития.

 21. 21 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3731 Любопитно

  Предвид засилените национално-освободителни движения през 70-те години на 19-ти век, предвид получената църковна независимост, е било ясно, че България мирно или с въстание ще се освободи до няколко години. Русия осъзнава това и ни "освобождава", окупира. Гнилите плодове на това "освобождение" берем до днес.
  —цитат от коментар 11 на Lazarus


  Какви горчиви плодове береш? Това че имаш собствена държава с излаз на море? Защо не видиш каква е съдбата на арменците или кюрдите и тогава да говориш за горчиви плодове.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Пак да благодарим на братята-освободители!
  "Кат Русия няма втора,
  тъй могъща на света.
  Тя е нашата опора,
  тя е нашта висота.
  Руска сила, руска воля.
  руска кръв и руска пот,
  ще избавят от неволя
  братски български народ."

  Judjuk
 23. 23 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Този ден разделя България повече от 9 септември!Днес всеки мрази Русия! Най-мразената държава за всички времена!
  —цитат от коментар 15 на konservator.bg


  Всеки нещастник като тебе.

  Judjuk
 24. 24 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Червен окупатор, назначен от Русия, вече 4 години издевателства над България и българите - Юмрук РЕШЕТНИКОВ Радев!
  Станахме бедни, грозни и леви!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 25. 25 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  ++++
  Форумните агиткаджии няма да те разберат.
  До коментар [#3] от "Ramon Asvalda":
  "... Не можем да имаме хубави неща, докато не се научим да приемаме историята такава каквато е лоша хубава, неудобна срамна, беше и трябва да се съхрани такава каквато е независимо от текущите събития,..."

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8599 Весело

  До коментар [#4] от "Ramon Asvalda":

  Моля, моля Вие (почитателите на Стали, Путин и компания) сте "Интернационалистите" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8599 Весело

  До коментар [#5] от "chichka":

  Съгласен на 100% !

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4384 Весело

  Даниела Горчева
  2 ч. ·
  "Има едно ужасно унижение, на което съм се нагледала през всичките тези години, откакто живея в чужбина.
  На националния празник на всяка държава се дават дипломатически приеми.
  Канят се посланиците на другите държави.
  И какво правят нашите (с много малко изключения) дипломати на 3 март?
  Държат речи, в които я споменат 2-3 пъти името на България, я не.
  Но поне 30 пъти споменават Русия!
  И един чужд дипломат веднъж ми каза без да крие иронията си:
  "Аз мислех, че съм дошъл н а националния празник на България, а то било националният празник на Русия.".
  Така че съм твърдо за това националният празник на България да бъде Денят на независимостта - 22 септември."

  Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.
 29. 29 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Евтаназията - Евразията 3 март!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 30. 30 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#21] от "Julian Mall":

  Май не сте много наясно с историята. Армения, след Първата световна война, на база на Севърския договор получава цяла Североизточна Турция. Болшевишка Русия, към 1921 г. подпомага Турция с огромно въоръжение, включително и с военни действия. Турция завзема Армения, Русия превзема северна Армения и я разпределя между новосъздадената република и Азербайджан. Останалите и върналите се арменци след Геноцида са разгонени и разселени. Ако четете, ще видите, че точно тогава са дошли в България голямата част от сегашните арменци. Досега Русия води подмолна война срещу Армения, заедно с Турция, като подпомага активно Азербайджан и само на думи Армения.

 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4117 Весело

  До коментар [#25] от "DDR":

  ++++
  =====
  А за следващия му коментар би ли казал същото...?

  Bukalemun
 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4384 Весело

  Интересно четиво, особено за росроби.бг:

  Руският военен кореспондент Евгений Утин за самостоятелността и образоваността на българите:
  "Така беше в градчето Трявна, където пристигнахме на следващия ден.
  В двора на конака, или полицейското управление, се бяха събрали всички жители и пред очите ни стана избора за различни длъжности в общината.
  Изборът протичаше с поразително спокойствие и достойнство. Групите се съвещаваха помежду си, коментираха и след това съобщаваха на всички, че избират еди-кой си за еди-коя си длъжност.
  Избраните отговаряха на всички поставени им въпроси. Те знаеха всичко, което се случва в общината им, а ако някой не знаеше, другите тутакси му подсказваха. Съобщиха, че при тях има толкова турски и толкова български къщи, толкова турски семейства са побягнали, толкова са останали, колко училища има, колко ученици и ученички, колко учители т.н.
  Нито веднъж не чух: "Нямаме училище!"
  Във всяка малко по-голяма община имаше по две-три училища, учители и учителки и навсякъде много ученици.
  Това ме смущаваше, не мога да не призная. Тези училища не са били създадени от турците, но пък нека сме справедливи и по отношение на врага – турците са търпели и позволявали да се откриват училища. Въпреки цялата им грубост и изостаналост, през последните години те не са се бояли от разпространение на образованието. Не са се опитали с инквизиторски методи да ровят в душата на всеки селски учител, за да разберат дали той не крие потайни мисли да свали съществуващия държавен ред."
  А това е книгата, заслужава си:
  https://m.helikon.bg/205898-Писма-от-България.html

  Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.
 33. 33 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Не знам на кой е празник 3 март , но на Пиринска Македония не е.

 34. 34 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  До коментар [#17] от "Julian Mall":

  За русофилите като вас Димитър Благоев - Дядото е написал следното.

  "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".

  Димитър Благоев е написал това в книгата си "Принос към историята на социализма", написана през 1906 г.

 35. 35 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Да живее България!
  Слава на Украйна!

  Смърт за Русия - световния сатрап!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 36. 36 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Времето навън е идеално в синхрон с тая дата... Демек оакано.

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  До коментар [#7] от "chichka":

  Майцепродавец си ти. Национален вредител.
  Честит празник на всички български граждани във всяка точка на света!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Денят на Съединението е спорен празник. Незаконна анексия на чужда международно призната територия с последващо отнемане на правата на част от гражданите на анексираната територия, които са им били гарантирани от Устава на Източна Румелия.
  Обединяващ прсзник би могъл фа бъде Денят на Търновската конституция и 24. май като ден на просветата
  До коментар [#19] от "Norman Granz":
  "Нашите празници са Денят на Съединението и Денят на Независимостта."

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 39. 39 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  До коментар [#10] от "Julian Mall":

  Пропуснал сте украинците които бранят Шипка заедно с българските опълченци. Там на Шипка руснаци е нямало. 60 процента от российската императорска армия са украинци. 100% от защитниците на Шипка са българи и украинци.
  Легендарните защитници на Шипченския проход са:
  1. Българското опълчение - (I, II, III, IV и V опълченски дружини) - редови състав 100% българи.
  2. 35-и пехотен Брянски полк - в състава на IX пехотна дивизия. щаб Кременчуг, Полтавска губерния, Украйна - редови състав 100% украинци. Командир на полка е полковник Александър Липински - полски произход.
  3. 36-и пехотен Орловски полк - в състава на IX пехотна дивизия. Щаб Кременчуг, Полтавска губерния, Украйна - редови състав 100% украинци. Командир на полка е полковник Густав Линдстрьом - швед по народност.

 40. 40 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  До коментар [#30] от "Lazarus":

  Останалите и върналите се арменци след Геноцида са разгонени и разселени. Ако четете, ще видите, че точно тогава са дошли в България голямата част от сегашните арменци.
  ======
  Разгонването и разселването не е геноцид...
  Доколкото арменците...
  И до ден днешен всички по възрастни знаят турски...и то граматично най правилния. За фамилиите им да не говорим.

  Bukalemun
 41. 41 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#31] от "eti mehter":
  Има право на мнение.
  Дълга тема.

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 42. 42 Профил на DeepBlue
  DeepBlue
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  На 3 март 1918г. България подписва като победителка Брест-Литовския мирен договор с победената Съветска Русия , връщайки си отнети територии през Междусъюзническата война.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 43. 43 Профил на Jesus saves
  Jesus saves
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#18] от "aleksandarr":

  Кой не мрази Русия!?! …. Ти и котката ти!

  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! ! CAPS LOCK – error
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  До коментар [#41] от "DDR":

  Дълга тема.
  ======
  В писмото на Алберт Пайк е обяснено всичко...

  Bukalemun
 46. 46 Профил на Jesus saves
  Jesus saves
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#20] от "sce00647696":


  Скоро ще затворим руското посолство, така че си търси друга работа.

  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! ! CAPS LOCK – error
 47. 47 Профил на DeepBlue
  DeepBlue
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  В войната участва и Румъния -НАТО и Филнандия -бъдещо НАТО

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 48. 48 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#43] от "Jesus saves":

  Съжалявам че светът за теб е от Враца до Стара Загора.

 49. 49 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 526 Неутрално

  [quote#1:"дедо Андро"][/quote]

  Буйрум ефенди. Кач бурда?

  Иван Костов е за съд!
 50. 50 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  И за да не бъда голословен и 6 септември не е никакъв празник за Пиринска Македония.

 51. 51 Профил на Иван Колев
  Иван Колев
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Бас тука много фенове на турчулята има бре. Направо да отидат днес на джамия.

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  бахти тъпотиите. Явно си снощен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3740 Гневно

  БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ ЗАСРАХА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на Jesus saves
  Jesus saves
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Скъпи съотечественици, българи, НАРОДЕ (????), да не ви дойде наум ОТНОВО ДА НАВЕДЕТЕ ГЛАВА, ПРЕД ОКУПАТОРА НА 3 МАРТ!

  БЪЛГАРИ, 3 МАРТ Е НАЙ-МАЛКОТО, КОЕТО РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ МОЖЕХА ДА НАПРАВЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ, В ПОМОЩТА ИМ ЗА НАШЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, ЗАЩОТО БЕЗ НАШИЯТ ЕЗИК, ПИСМЕНОСТ И ВЯРА (християнството), КОИТО ИМ ДАДОХМЕ, ТЕ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ!
  НА НАС ОБАЧЕ ТОВА НЕ НИ ДАДЕ ПРАВО ДА ОКУПИРАМЕ РУСИЯ И ДА Я ПРЕВРЪЩАМЕ ВЕЧЕ 150 ГОДИНИ В БЪЛГАРСКА ГУБЕРНИЯ И ВСЕКИ ДЕН ДА ИМ НАТЯКВАМЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СА НИ БЛАГОДАРНИ! ДВА ПЪТИ НИ ОКУПИРАТ И ДВА ПЪТИ НИ ИЗВАЖДАТ ОТ ИСТОРИЯТА!

  ТЕ ТРЯБВА ДА СА НИ БЛАГОДАРНИ, А НЕ НИЕ – ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!
  РУСИЯ ТРЯБВА ДА НИ ДАВА РЕПАРАЦИИ ЗА ВСИЧКИ ЗЛИНИ, КОИТО Е СТОРИЛА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!

  ТОВА КАЗВА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ДРУГОТО Е РУСКАТА И БКП ИСТОРИЯТА (КОМУНИСТИТЕ БЕЗ РУСИЯ СА МЪРТВИ, ЗАТОВА Е ТОЛКОВА ВАЖНА РУСИЯ ЗА ТЯХ "като слънцето и въздуха за всяко комунистическо същество")!

  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! ! CAPS LOCK – error
 55. 55 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3111 Неутрално

  До коментар [#30] от "Lazarus":

  +++ И удобно пропускаме да кажем че Кемал Ататюрк прави младотурска социалистическа революция! Как това става с помоща на Ленин и болшевишка Русия, и как прогонва гърците от Мала Азия пак с военна и финансова помощ на болшевиките. Чак 1923 г успява да превземе Цариград и да овладее османската държава.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 56. 56 Профил на dio161156603
  dio161156603
  Рейтинг: 273 Весело

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Не ти ли е неудобно да си от едната страна с ботове и полезни идиоти? Само погледни що за промити индивиди са.
  Дали ще е 3март или някоя друга историческа дата все е повод за гордост. А до пишищете срещу 3 Март, сигурно не знаете но това е датата на която е подписан Санстефанския мирен договор

 57. 57 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ ЗАСРАХА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК!!!
  —цитат от коментар 53 на КМЕТ В СЯНКА


  Боклук, отивай в Русия или за по-бързо в руското посолство! Скоро няма да има място по света където да можете да се скриете!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СВОБОДАТА !
  Поклон пред братята освободители !
  Поклон на Българското опълчение!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#20] от "sce00647696":

  Опорки на Позитано 20 ! Приключваме с тази "история" – историята на окупатора!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":Не ти ли е неудобно да си от едната страна с ботове и полезни идиоти? Само погледни що за промити индивиди са.Дали ще е 3март или някоя друга историческа дата все е повод за гордост. А до пишищете срещу 3 Март, сигурно не знаете но това е датата на която е подписан Санстефанския мирен договор
  —цитат от коментар 56 на dio161156603


  КАКВА ГОРДОСТ НАМЕРИ ТИ, КРЕПОСТНИ СЕЛЯНДУРЕ ДА СИ ОКУПИРАН, ЕБ@Н И МАЛТРЕТИРАН ОТ САТРАПИТЕ НА ЗЕМЯТА!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 62. 62 Профил на DeepBlue
  DeepBlue
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ ЗАСРАХА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК!!!
  —цитат от коментар 53 на КМЕТ В СЯНКА


  Граф Игнатиевци такива.
  https://terminal3.bg/prestaplenijata-na-graf-ignatiev-sreshtu-balgarija/

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3740 Гневно

  До коментар [#39] от "constatator":

  Нещастнико, Моето име го има на Шипка. Защото съм пряк наследник на опълченец.
  За твое голямо съжаление същият е останал жив и е предал истината на потомците си.
  Същата коренно се различава от гнусните ти лъжи. Имало е всякакви войници от Руската империя по онова време.
  Елементарни лъжи за необразовани хора.
  Я кажи мамино недоразумение нещо за Самара и самарското знаме да ти видя лайняните опорки и лъжи.
  Аман от родиноотстъпници.
  Честит празник българи!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  Бас тука много фенове на турчулята има бре. Направо да отидат днес на джамия.
  —цитат от коментар 51 на Иван Колев


  И българи мюсулмани има, но освобождението е и за тях.
  Както каза един приятел от Турция: "Турският народ последен се освободи от османската империя" ... не мога да си представя какво означава, но явно за него значи нещо.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 65. 65 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  До коментар [#63] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Напиши кой руски полк се е бил на Шипка!

 66. 66 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#64] от "dark'star":

  Кемал не по малко е мразел империята от всички български революционери.

 67. 67 Профил на ivailo igov
  ivailo igov
  Рейтинг: 162 Разстроено

  НА ПЪРВО МЯСТО , ВЕСЕЛ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ ! ! И ВТОРО : ЗА КАКВО РУСИЯ " ОСВОБОДИ " БЪЛГАРИЯ ? ЗА ПОВЕЧЕТО Е ЯСНО , ЧЕ СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ПЛАТИМ 90 000 000 ЗЛАТНИ ЛЕВА / 32 тона злато / , ЗА ОКУПАЦИЯТА И " ОСВОБОЖДЕНИЕТО " СИ ! ОЩЕ ВЕЛИКИЯТ В А З О В Е ПИСАЛ В ИЗ - " НА РУСКИТЕ ВОЙНИ " "О , РУСИ.... ЗАЩО СТЕ ВИЙ ТУКА ? ЗАЩО СТЕ ДОШЛИ НА ПОЛЯТА БАЛКАНСКИ ? НЕМИЛИ , НЕКАНЕНИ ГОСТИ ? НО ИДЕТЕ ВИЙ НАСТЪРВЕНИ , НА ГРОЗНИ ЗОВЕТЕ НИ БИТКИ ! ЗА 140 г. русия НИ Е ВЗЕЛА /присвоила / 895 млд ДОЛАРА ! ЗА МАЛКО ДА " ВЗЕМАТ " И ДОБРУДЖА ПРЕЗ 1916 г. СЛЕД ВОЙНАТА ! НО ТОГАВА СМЕ ГИ БИЛИ И ИЗГОНИЛИ ! четете във " FAKTOR . bg " ! OT ВЕСЕЛА КУЛЕВА !

 68. 68 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#65] от "constatator":

  Два са. Брянский и Орловской.

 69. 69 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#63] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Като го има на Шипка трябва да ти е казал, че Шипка е основно българско дело. Имало е 1000 руснака в първият ден от Орловският полк, а на вторият ден пренасочват 500 руснака от Брянският полк.
  И какво общо има Шипка с 3-ти март. Боевете ся през август. А не сега да са се юрнали.

 70. 70 Профил на DeepBlue
  DeepBlue
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  3 март 1918 г.
  Датата не е случайна. Избрана е от победителя! България!!!

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  До коментар [#55] от "chichka":

  Как това става с помоща на Ленин и болшевишка Русия, и как прогонва гърците от Мала Азия пак с военна и финансова помощ на болшевиките
  =======
  Стават такива работи...
  Това са все въпроси с повишена трудност...

  Днес също има подобни Гео политически аномалии....
  Като например...

  ....как изведнъж Азербайджан си върна Карабах?
  ....как изведнъж САЩ се оттеглиха от Афганистан?
  ....как Англия си направи брекзит
  И т.н...

  Bukalemun
 72. 72 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Честит празник, българи!

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 73. 73 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СВОБОДАТА !Поклон пред братята освободители !Поклон на Българското опълчение!
  —цитат от коментар 58 на dark'star


  Ако за теб Дондуков, Бирюзов, Игнатиев, Ленин, Сталин, Берия, Троцки, Хрушчов, Брежнев, Путин, Лавров, Пригожин, КГБ И ДС СА ТИ БРАТЯ ЗА МЕН НЕ СА!

  НЕ, БЛАГОДАРЯ, БЕЗРОДНИКО ПРИВИЛЕГИРОВАН, ХРАНТУТНИКО ОХРАНЕН НА РУСКАТА ХРАНИЛКА!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 74. 74 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  В войната участва и Румъния -НАТО и Филнандия -бъдещо НАТО
  —цитат от коментар 47 на DeepBlue


  Сърбия и Черна гора също участват > не ги забравяйте !
  :-)
  Може ли линк за документ относно НАТО от 1877-1878 година ??????????

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 75. 75 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  ЕТО ГИ НАШИТЕ БРАТУШКИ:
  Дондуков,
  Бирюзов,
  Игнатиев,
  Ленин,
  Сталин,
  Берия,
  Троцки,
  Хрушчов,
  Брежнев,
  Путин,
  Лавров,
  Пригожин,
  Кадиров,
  КГБ И ДС ! ! !

  НЕ, БЛАГОДАРЯ!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#75] от "konservator.bg":

  Сталин,
  Берия,
  Троцки,
  Хрушчов,
  Брежнев,
  не са руснаци между другото.

 78. 78 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3884 Разстроено

  Честит празник ! И да не допускаме прокраварите да опорочават празника..
  —цитат от коментар 44 на Gogo Gogo


  изтърваха ги пак от психодипансера = луд умора няма

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 79. 79 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  ДОГОДИНА 3 МАРТ НЯМА ДА Е НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК И МОЧА ЩЕ БЪДЕ СЪБОРЕН!

  РУСИЯ КЕ СЕ РАЗПАДНЕ!

  АМИН!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  Да допуснеш коментари под тази статия днес се оправдава единствено с опита насаждайки омраза и разделение да докопаш през 8 партийки 24%

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 82. 82 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  [quote#74:"dark'star"][/quote]

  Смени си снимката бе, човек, не приличаш на нищо!
  АКо трябва сложи една на Брад Пит, ще е по-приемливо!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 83. 83 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#79] от "konservator.bg":

  Биг дил.

 84. 84 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4117 Весело

  До коментар [#77] от "aleksandarr":

  Ленин , Лавров и Кадиров..., също...
  Нали нормане....

  За Бирюзов ....да не говорим....😊
  Него направо фамилията го издава...

  Bukalemun
 85. 85 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Пак да благодарим на братята-освободители! "Кат Русия няма втора,тъй могъща на света.Тя е нашата опора,тя е нашта висота. Руска сила, руска воля.руска кръв и руска пот,ще избавят от неволя братски български народ."
  —цитат от коментар 22 на Judjuk


  РУСНАКЪТ ИСКА ЛИ ВОЙНА?

  „Руснакът иска ли война?”
  не питай тази тишина,
  в която братските могили
  войниците са приютили.

  Ти за това попитай тези,
  които в цинкови ковчези
  тук от земи съседски влачат
  стариците да ги оплачат.

  Попитай храбрите момчета,
  които днес из Кремъл шетат,
  с пагона си го украсяват
  и сопа „мирна” там развяват.

  Литовец питай и поляк –
  за тях кошмарът е руснак,
  попитай пролетта във Прага
  как мир със сила се налага.

  Унгарците попитай как
  войникът руски в руски танк
  из Будапеща мирно гази
  от тях мира за да опази.

  Ще ти отвърне побелял
  финландец доста остарял
  как „мирно” руската войска
  там зиме драпа през снега.

  И братът белорусин даже
  намерил би какво да каже,
  че на изгаряща цена
  дари им братството Москва

  когато с ордата си зла
  Суворов палеше села.
  Попитай техните поля –
  кръв непокорна ги поля.

  Попитай ти Украйна братска
  защо от любовта славянска
  и от прегръдката на брата
  защита търси днес при НАТО.

  Миролюбивият Иван
  обстрелваше Афганистан
  и в градове, и във села
  не мир донесе, а беда.

  Деца, вдовици във Чечня
  руснакът иска ли война
  попитай и ще чуеш сам
  руснак как „миротворства” там.

  Грузинец винаги щастлив
  през сълзи днес ще премълчи,
  че от съсед „миролюбив”
  сега земята му гори

  „Руснакът иска ли война?” –
  от Литва питай до Китай
  съсед дали един поне
  ще отговори твърдо: „Не!”

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#1] от "дедо Андро":

  България не е ,,принудена” да празнува трети март бе ахмак!
  България го празнува още от 1880 година.. къде си бил ти тогава, та си тръгнал да променяш историята и да философстваш?

 88. 88 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3884 Весело

  На 3 март 1918г. България подписва като победителка Брест-Литовския мирен договор с победената Съветска Русия , връщайки си отнети територии през Междусъюзническата война.
  —цитат от коментар 42 на DeepBlue


  Може ли списък на върнатите ни от Съветска Русия територии?
  :-)
  Като пидобивка за Царство България и после за НРБ по Брест-Литовския договор Русия (СССР) беше задължена да изкупува цялата предложена от нас селскостопанска продукция независимо от качеството. Това се изпълняваше от руска страна до 1990.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 89. 89 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално  " РУСНАКЪТ ИСКА ЛИ ВОЙНА?" –

  ОТ ЛИТВА ПИТАЙ ДО КИТАЙ

  СЪСЕД ДАЛИ ЕДИН ПОНЕ

  ЩЕ ОТГОВОРИ ТВЪРДО: "НЕ!"

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 90. 90 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#55] от "chichka":

  Кемал Ататюрк прави република по идеалите на Левски. Парадокс. Единствената република по неговата доктрина. Над 100 етноса в чиста и свята република.

 91. 91 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Крепостните селяндури станали "освободители"!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 92. 92 Профил на Щирлиц от Кайсиева Градина
  Щирлиц от Кайсиева Градина
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Честит празник, българи! Честито Освобождение! Преди 145 години на тази дата слънцето на свободата огря българските земи и се сбъдна мечтата на поколения борци за свобода българите да имат собствена държава.Свободата не дойде със султански ферман или с решение на Берлинският конгрес а бе извоювана от руската императорска армия част от която бяха и нашите опълченци закрили с телата си Шипченският проход от ордите на Сюлейман паша. Поклон пред безпримерната саможертва на всички паднали за свободата ни багодарение на чиято саможертва днес има български народ и държава.
  —цитат от коментар 10 на Julian Mall


  Когато си роб по душа, като вас русоРОБите, за теб слънцето само залязва, цял живот!
  Поради тази причина сте предимно нереализирани несретници!

 93. 93 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  До коментар [#90] от "Да вярваме на истината":

  Малко знаеш за Кемал Ататюрк...
  Или по точно.... само това което е трябвало да знаеш.

  Bukalemun
 94. 94 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3884 Любопитно

  До коментар [#18] от "aleksandarr":Кой не мрази Русия!?! …. Ти и котката ти!
  —цитат от коментар 43 на Jesus saves


  Мрази си я Русия, ама какво търсиш в статия оносно Освобождението където българите празнуват. Отивай в статия на друга тема където Русия се плюе и там си изливай злобата.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 95. 95 Профил на Jesus saves
  Jesus saves
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Да не дава Господ РУСИЯ да ти е "освободител"!

  КОЙ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС ЗНАЕ ТОВА – ДВА ПЪТИ СМЕ "ОСВОБОЖДАВАНИ"!


  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! ! CAPS LOCK – error
 96. 96 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3111 Неутрално

  До коментар [#90] от "Да вярваме на истината":

  Що за илюзии. Точно СОЦИАЛИСТИЧЕСКА се нарича революцията на Ататюрк.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 97. 97 Профил на Щирлиц от Кайсиева Градина
  Щирлиц от Кайсиева Градина
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Да допуснеш коментари под тази статия днес се оправдава единствено с опита насаждайки омраза и разделение да докопаш през 8 партийки 24%
  —цитат от коментар 81 на дерибеев


  Ааахахаха, тегаво, а русоробе?
  България върви и ЩЕ върви с курс към цивилизованият свят, колкото и да не ви харесва капитализма!

 98. 98 Профил на Jesus saves
  Jesus saves
  Рейтинг: 831 Неутрално

  ЧЕСТИТ 3 МАРТ
  И
  ЧЕСТИТ 9 СЕПТЕМВРИ,
  НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО, НА БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ И ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! ! CAPS LOCK – error
 99. 99 Профил на sce00647696
  sce00647696
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#20] от "sce00647696":Опорки на Позитано 20 ! Приключваме с тази "история" – историята на окупатора!
  —цитат от коментар 59 на konservator.bg


  Ще ти припомня само 2 неща, които се опитахте да приключите:
  1. 39-ма се опитаха да оплюят нашата Конституция през 1991г.
  После такива като Иван Костов и Герги Марков ходиха да целуват и да се заклеват в нашата Конституция
  2. През 1992г. се опитахте да приключите с нашия Свети синод.
  Даже такъв като Петър Стоянов се закле като Президент пред някакъв Алтернативен синод. Сега никой не е чувал за това творение на СДС и на Калин Янакиев


  До коментар [#46] от "Jesus saves":

  До коментар [#59] от "konservator.bg":

 100. 100 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5766 Неутрално  БЪЛГАРИЯ е единствената държава в целия Свят,

  която празнува като свой национален празник

  началото на БЕЗСРОЧНАТА Й ОКУПАЦИЯ ОТ РУСИЯ

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK