Главният секретар на МВР: Не правим показни акции

Главният секретар на МВР: Не правим показни акции

© Георги КожухаровНе правим показни акции, а изпълняваме всички позволени от закона действия. Те са насочени не само към нарушения на изборните права на гражданите, но и към битовата престъпност, защото до голяма степен те се извършват от едни и същи хора, каза днес пред БНТ главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Той се оплака, че заради условните присъдите много от хората, които веднъж са съдени за подобни престъпления, отново ги извършват.


"Амбицирани сме да предотвратим всички възможности за манипулации, които дава хартиената бюлетина. Във всяка областна дирекция е направен анализ кои лица са се занимавали и те са обезпечени, профилактират се", обясни Тодоров. В отговор на въпрос той уточни, че всеки сигнал за съпричастност на служител на МВР към престъпна дейност се проверява максимално бързо. "Най-малкото, което се прави, е ротиране", каза главният секретар на МВР.


Еврокомисията започва пилотен проект с България по охрана на границите
Еврокомисията започва пилотен проект с България по охрана на границитеПо повод мигрантския натиск Тодоров отбеляза, че той е достигнал рекордни нива и продължава да се увеличава. "Хубавото е, че ЕК има нов стратегически подход за опазване на външните си граници и България е приоритет. Над 600 млн. евро са отделени за техническа обезпеченост - камери, сензори, автомобили", каза главният секретар на МВР. Той отбеляза, че в този незаконен бизнес се въртят много пари и се включват хора, които не са криминално проявени. Те били привлечени от бързите печалби и ниските наказания.


"Има какво да се желае по отношение на заплащането на работещите в МВР. За да има увеличение на заплатите, е нужен бюджет. Аз ще предложа такова", каза в край на интервюто си Петър Тодоров.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK