Командировъчните се актуализират за първи път от 19 години

Командировъчните се актуализират за първи път от 19 години

© Цветелина Белутова, КапиталСъс свое решение правителството одобри изменение на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина. Тя е приета с постановление на Министерския съвет на 3 юни 2004 година и оттогава не е променяна.


С днешното решение на служебния кабинет са определени нови размери на дневните и квартирните пари, които работниците и служителите имат право да получат при командироване в чужбина.Дневните за България се повишават от 20 на 40 лв. При командировка в чужбина командировъчните ще зависят от стандарта в държавата, в която ще се пътува. Сумата за Европа ще варира от 39 евро за страни като Словакия до 59 евро за Великобритания.


Промяната има за цел да отговори на нуждите на работещите и на бизнеса и едновременно с това да се следват установените социални национални и европейски политики, отнасящи се до правата на командированите, се казва в мотивите за днешното решение на кабинета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK