"Лукойл-България" има нов генерален директор

"Лукойл-България" има нов генерален директор

© Велко АнгеловИво Гуидо Хоскенс е вписан като нов генерален директор на "Лукойл-България", съобщи БНР, позовавайки се на справка в Търговския регистър. Той ще смени Андрей Матюхов, който заемаше поста малко повече от две години. В сайта на компанията като генерален директор все още е посочен Матюхов. "Лукойл-България" отговаря за търговията и дистрибуцията на горива, полимери и нефтохимикали, производство на "Лукойл Нефтохим Бургас".


Според информация в сайта LinkedIn от октомври 2021 г. белгиецът Хоскенс е работил за "Литаско", търговско поделение на "Лукойл", базирано в Швейцария, като директор, отговарящ за търговията на дребно в Европа и САЩ. Преди това 21 години е бил директор в "Лукойл", отново отговарящ за продажбите на дребно.


През февруари Комисията за защита на конкуренцията глоби "Лукойл-България" с 67.7 млн. лева за извършено нарушение по чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията. То се изразява в злоупотреба с господстващо положение чрез прилагане на ценова преса спрямо конкурентите на дружеството при търговията на едро с моторни горива на територията на страната, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазарите на горива и да засегне интересите на потребителите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK