Кратки новини

Кратки новини

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани
Спукан водопровод спря движението на влакове през гарата в Пловдив

Кратки новини

© Надежда Чипева, Капитал


Преустановено е движението на влакове през гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Аварийни екипи работят по отстраняване на проблема. Движението е преустановено от 17:35 ч.

За шести път няма да бъде спазен срокът за пускане на отсечка от магистрала "Европа"

Кратки новини

© Министерство на регионалното развитие и благоустройството


Осем километра от участък с обща дължина 14.5 км от магистрала "Европа ще бъдат готови до края на май, съобщи регионалният министър Иван Шишков. Преди дни той заяви, че другите 6.5 километра от участъка от граничен пункт "Калотина" в посока Драгоман ще са готови за Великден (16 април).


Подписаният договор със строителя "Щрабаг" за този участък бе с краен срок на изпълнение януари 2022г. Заради пандемията от COVID-19 срокът беше удължен първоначално до май 2022 г. След това пътната агенция съобщи за нов срок - септември 2022 г., след това и до края на годината, но и двата не бяха спазени. Последната заявка на правителството от средата на февруари бе участъкът да е готов до два месеца.


Строителството му започна през февруари 2020 г. и забавянето беше обяснено с пандемията от COVID-19, както и с неприключили отчуждителни процедури.

null

© European commission (audiovisual service)

null

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK