Кратки новини

Кратки новини

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Правителството определи нов председател на надзорния съвет на Здравната каса

Кратки новини

© Велко Ангелов


Правителството определи за член и председател на надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса доц. Момчил Мавров.


Понастоящем той е началник на кабинета на министъра на здравеопазването Асен Меджидиев. Във визитката, представена от правителствената пресслужба, е посочено, че Мавров е магистър по право, магистър по финанси и магистър по здравен мениджмънт. Доцент и доктор е по професионално направление "Право". Притежава повече от 10 години професионален опит като заместник-директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив. Бил е и юрисконсулт на болницата. Асистент е в Медицински университет - Пловдив. Има юридически опит като адвокат.


Мавров поема поста от д-р Александър Златанов, настоящ заместник-министър на здравеопазването.


Здравната каса се управлява от временния управител д-р Йорданка Пенкова, след като Петко Салчев беше освободен през юни 2022 г. с решение на Народното събрание.

Протест срещу внос на стоки от Украйна затвори граничния пункт при Кардам

Кратки новини

© Надежда Чипева


Водачи с над 200 трактора са се включили в ефективни протестни действия на граничните пунктове с Румъния, съобщава БНР. Искането им е да не се удължава за България действието на Регламент (ЕС) 2022/870 на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 година, отнасящ се до безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. В протеста са се включили овощари и овцевъди.


Заради протеста пътят към граничния пункт Кардам е затворен.


Oт Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) съобщиха, че ще протестират на 29, 30 и 31 март на граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK