Енергийният министър прати съветничката си, притежаваща барове, в борда на язовирната компания

Славина Иванова, снимка LinkedIn.

© Linked In

Славина Иванова, снимка LinkedIn.Без проведен конкурс и без ясен опит в управлението на язовири, съветничката на служебния министър на енергетиката и собственик на барове по Южното Черноморие Славина Иванова е станала част от борда на Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовирите" (ДПУСЯ), съобщава "Капитал".


Членовете на управителния съвет на предприятието се назначават от министъра на икономиката по предложение на съответния министър.


Профилът й в професионалната социална мрежа LinkedIn сочи, че е завършила публична администрация в Югозападния университет "Неофит Рилски" през 2015 г., а през август 2022 г. служебният министър на енергетиката Росен Христов я назначава за съветник, като по негови думи тя отговоря за "международните проекти, кооперацията между Европейската комисия, вътрешноминистерски общи проекти, които имаме с другите министерства". На въпрос на "Капитал" какво образование и опит я правят подходящия кандидат за борда на предприятието за язовирите, от Министерството на енергетиката са подчертали единствено бакалавърската й степен и ролята й на съветник на министъра.
В публикацията се напомня, че от началото на февруари 2023 г., таванът на заплатите на 17 дружества, сред които и ДПУСЯ, е премахнат.


От Търговския регистър се вижда, че Иванова ще е в борда на компанията, която управлява язовирите, до 17 юли 2023 г., когато формално изтича мандатът на целия борд, но това не е пречка той да продължи да управлява компанията до назначаването на нов състав.


Още за професионалната биография на Иванова, фирмените й участия и задълженията й в държавното дружество четете тук.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK