Антикорупционната комисия загуби дело срещу сина на Ветко Арабаджиев за конфискацията на 6.8 млн. лв.

Вълчо Арабаджиев

© Георги Кожухаров

Вълчо АрабаджиевСинът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев, спечели дело за конфискация срещу антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Това се вижда от електронното деловодство на Окръжния съд в Пловдив, който гледа процеса като първа инстанция, съобщава "Сега".


Решението е на съдия Мариана Димитрова и е взето на 29 март. По силата му е отхвърлен искът на комисията за конфискация на над 6.8 млн. лв. Освен това КПКОНПИ е осъдена да плати на Арабаджиев малко над 11 хил. лева разноски по делото. За сметка на комисията остават и близо 273 хил. лв. държавна такса, които трябва да бъдат внесени по сметката на съда.


Проверката на имуществото на Вълчо Арабаджиев започна, след като беше привлечен като обвиняем за пране на пари. През октомври 2019 г. КПКОНПИ реши, че ще внесе иск за отнемане на имущество срещу него, тъй като има несъответствие между приходи и разходи.


Решението не е окончателно и КПКОНПИ може да го оспори пред Апелативния съд в Пловдив.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK