Кратки новини

Кратки новини

© NA"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Правителството одобри обмен на ДНК и други данни със страните в Източна Европа

Кратки новини

© Цветелина Белутова, Капитал


На днешното си заседание правителството одобри проект за решение, с което да предложи Народното събрание да ратифицира споразумение между страните в Източна Европа по Конвенция за полицейско сътрудничество за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на МПС.


В решението е записано, че споразумението е израз на волята на страните за засилване на трансграничното полицейско сътрудничество в борбата с престъпността, тероризма и незаконната
миграция.


Компетентно за прилагане на споразумението от българска страна е Министерство на вътрешните работи.

Красимир Ангелов е назначен за областен управител на Хасково

Кратки новини

© Юлия Лазарова


Служебното правителство назначи Красимир Ангелов за областен управител на Хасково. Той има висше образование по икономика и управление от УНСС. Представен е като притежаващ дългогодишен опит в частния сектор в областта на строителния надзор и управлението на проекти, уточняват от правителствената информационна служба.


На 22 март беше освободен досегашният областен управител Минко Ангелов. Съобщено беше, че той преминава на работа в Министерството на икономиката. Временно функциите изпълняваше заместник областният управител Мартин Узунов. На 30 ноември 2022 г., Ангелов обяви, че е "морално и почтено" да депозира оставката си като областен управител, докато не приключат проверките, образувани срещу него. Поводът беше информация за контрабанден внос от Турция, в която е замесено и неговото име.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK