Убитата жена в София е могло да бъде спасена при подадена жалба, смята организация

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1522 Любопитно

  Ако бяхме подписали Истанбулската конвенция нямаше да я убият!
  Убиецът щеше да си каже: 'О, не мога да я убия, конвенцията не дава!"

  В Русия съм! В Русия съм!
 2. 2 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Точно защото се е обърнала към лъжливи организации, а не към полицията, точно затова е мъртва. Неправителствените организации рушащи доверието към институциите, заради грантове, трябва да бъдат забранени, а членовете и да бъдат съдени, заради съпричастност в престъпления като това. Членовете на тези организации, към които се е обърнала жената, носят косвена отговорност за смъртта ѝ.

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 3. 3 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Разстроено

  Жената много трудно се обърна към нас с голямо недоверие и сподели, че се страхува за живота си. Посъветвана е да се обърне към полицията.
  __________________________________________________________________

  А виеот НПО какво направихте, за да и помогнете?

  Нищо, но касираме грантове!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Весело

  Тя полицията да не мислиш че върши някаква работа 🤣


  До коментар [#2] от "Мощ":

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2581 Любопитно

  "стана известно, че жената е потърсила за помощ организацията, но не и органите на реда" - какво прозрение в "Анимус", за което са узрели най-после? При това наливане на пари, обясненията са като оправдание за безсилието и нищоправенето, въпреки някакви консултации и споделена съпричастност, които всеки получава, въпреки очакваните съдействие, закрила, резултати. Защо да се обръща потенциалната жертва към хора, които със сигурност са имали подобни случаи и знаят за подобно развитие? Не трябва ли да уведомят полицията или писмената жалба е задължителна за действие? Законите били лоши?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4035 Неутрално

  Човек или живее живот на ценности и приема ангели в живота си, или живее като животните в първичните си нагони и познайте какво приема тогава......! Днес е Цветница - влизането на Спасителя в Йерусалим ! Хората може да не вярват в Христос, но делата им винаги изявяват в какво всъщност вярват - злото, в случая убийството, е факт ! А иска ли човек да върши престъпления, виждаме, че малко са нещата, които могат да го спрат ! Ни полицейски протоколи за предупреждения, ни разговори с психолози, ни писаните закони.....Демоните не ги вълнуват тия работи, те искат своето си........

 7. 7 Профил на BHB
  BHB
  Рейтинг: 142 Неутрално

  На седмица 20 души само към една организация? Това не е сериозна ситуация, а критична ситуация. Тези хора трябва да се научат да използват точните думи, ако искат промяна. Изобщо не е сигурно, че полицията щеше да реагира. Спомням си, че преди време мъж с ограничителна заповед застреля жена в Лагера, и това е само един случай, за който си спомням, а сигурно има и други убийства и побои, въпреки ограничителните заповеди. Трябва да е както в други страни - полицията реагира на сигнала, задържа обвинения, разследва, после бързо съдебно производство и присъда, а след като излезе от затвора попада във вечен списък с насилници, пък който работодател се осмели да го вземе на работа след това, да си прави сметката. А1 са знаели, че е осъден, но не са направили нищо, знаели са и за тормоза, но не са направили нищо. Трябва да бъдат разпарчетосани от регулаторите, но това няма да стане, защото операторът е на мутри.

 8. 8 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  И полицията е като всичко останало в тая завладяна от мафията държава. Гарантирано от ГЕРБ!

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 9. 9 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5717 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мощ":

  Мъртва е, защото е застреляна, а не защото се е обърнала към неправилна организация.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 10. 10 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Ако бяхме подписали Истанбулската конвенция нямаше да я убият!Убиецът щеше да си каже: 'О, не мога да я убия, конвенцията не дава!"
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев

  Мне, не става. Истанбулската пази жени и гендери само при домашно насилие. Тея не са живяли заедно. Също така Истанбулската не пази мъже (освен ако не са гендери).
  Другарката ако се беше жалвала в полицията щеше да има известен ефект понеже ексгаджето щяха да го викат да подпише предупредителен протокол и щеше да му светне, че ако я свитне първо него ше търсят. Проблемът е имал 2 изхода: да се покрие, как са я съветвали в непеото "Надежда Стойчева описа и профила на жертвата, на която е предлагано да се укрие и изцяло да промени начина си на живот. „Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, силна жена. Смятала е, че сама може да организира бягството си“ , тоест да си смени името и се пресели в Силистра , или пък (по - сигурно) да предприеме изпреварващ удар и го бастиса.

 11. 11 Профил на myh551140156
  myh551140156
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Заканата за убийство е престъпление от общ характер. Според Наказателно-процесуалния кодекс гражданите и длъжностните лица не само имат право, но са законово задължени, когато узнаят за престъпление, незабавно да информират органите на реда. "Анимус" са узнали, че са налице закани за убийство, кой ги отправя, към кого ги отправя. Те са били задължени незабавно да сигнализират съответните власти.

  НПК
  Задължение на гражданите и длъжностните лица за уведомяване
  Чл. 205. (1) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган.
  (2) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението.
  (3) В случаите на ал. 1 и 2 органът на досъдебното производство незабавно осъществява правомощията си за образуване на наказателното производство.

 12. 12 Профил на S
  S
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  И УБИТИТЕ УКРАИНЦИ ЩЯХА ДА СА ЖИВИ,АКО ИМАШЕ СВЕТОВНА ПСИХИАТРИЯ ДА ПРИБЕРЕ ПУТЬО

 13. 13 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 1506 Любопитно

  До коментар [#2] от "Мощ":

  Така "разсъждавайки" трезво, дали би могъл да си зададеш и логичният въпрос - а защо се е обърнала за помощ към една НПО, вместо към "органите на реда"? Или не разполагаш с чак такава интелектуална "мощ"? Психологът Нав, когото един бивш милиционер застреля със законно притежаваното си оръжие се е обръщал нееднократно към полицията. Това спаси ли му живота? И към коя точно полиция да се обърне - тази дето пази "осемте джуджета" ли?

 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  Имаше много примери за подадени към полицията жалби, но без никакъв ефект.
  Наскоро изперкало бивше ченге застреля комшията си. И това след много жалби. Полицията даже не е сметнала за необходимо да прибере оръжието на бившия си служител.

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Неутрално

  НПО-то е трябвало да уведоми полицията, само с "консултации" работа не се върши!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 16. 16 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Весело

  И полицията е като всичко останало в тая завладяна от мафията държава. Гарантирано от ГЕРБ!
  —цитат от коментар 8 на danvan


  Гарант е Бойко дамаджанков, който около 2 години беше вътрешен министър!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 17. 17 Профил на viktori
  viktori
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Всички са виновни
  И нпо ..ото което не и е помогнало а цица пари и болното общество и ченгетата от булгаристан .Поредното дете ще остане сираче и ще живее със чувството че мама е убита и никой не и помогнал ..Е за това мразя тази деградирала кочина от морални кастрати наречена булгаристан ..Мразя я бе .и съм права

 18. 18 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 138 Неутрално

  Хммм... винаги съм бил против комунистическото управление на страната ни преди 1990 г. Но тези хора не случайно управляваха, но и имаха възможност да изпратят децата си да учат в чужбина, та така... старите комунисти и образованите нови си спретнаха един вътрешен преврат, създадоха турската партия ДПС и обявиха пред Европа и света, че България става демократична и правова държава. Държавата полека потъваше, докато не се организираха по-младите и неуспели, но отказали се се комунисти, спретнаха си партия, която открито се обедени с мафията и прати страната ни на последно място в ЕС и Европа по всички класации с изключение на корупцията. Държим първо място в ЕС (и не само) по корупция и сме на 121 място по свобода на словото, слава на ГЕРБ, слава на избирателите им, до тук докараха страната ни - престъпления, убийства и беззаконие!
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 19. 19 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Разстроено

  И УБИТИТЕ УКРАИНЦИ ЩЯХА ДА СА ЖИВИ,АКО ИМАШЕ СВЕТОВНА ПСИХИАТРИЯ ДА ПРИБЕРЕ ПУТЬО
  —цитат от коментар 12 на S


  Да бяха изпълнили Мински споразумения, с гаранти Германия и Франция, биха били живи!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Вместо тази организация да се оплаква че жената не била сигнализирала в полицията е по-адекватно да се запитат ТЕ ЗАЩО НЕ СА СИГНАЛИЗИРАЛИ ПОЛИЦИЯТА и ЗАЩО НЕ СА И ОСИГУРИЛИ НЯКАКВА ОХРАНА?

 21. 21 Профил на roknor
  roknor
  Рейтинг: 1996 Разстроено

  В България много хора просто не си вършат работата. Затова ако сам не си помогнеш, трудно друг ще го направи. Отделно отвратителната българска черта да си затваряме очите, но да сме първи на сеира, не помага на жертвите. Мъртви души (като Дечев, който пръв се из*рал по темата) с извратено злорадство сочат с пръст "виновниците", но първи ще се покрият и направят на ни чул, ни видял. За съжаление в България няма сигурен и работещ начин за защита на жените. Видно от първите коментари, то и мъже вече няма.

 22. 22 Профил на gpj101139736
  gpj101139736
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Както за съжаление в повечето от случаите!

 23. 23 Профил на Кортик
  Кортик
  Рейтинг: 2997 Весело

  Тя полицията да не мислиш че върши някаква работа 🤣До коментар [#2] от "Мощ":
  —цитат от коментар 4 на Resurrection


  Щеше а свърши работа само ако Дамаджан е начело.

  Червена линия, червен картон
 24. 24 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Споко.. Мусала казва че в Бг престъпността д на ниските нива от 1.3…

 25. 25 Профил на Пералня Перла
  Пералня Перла
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Така звучи сякаш въпросната организация трябва да бъде одитирана и вероятно забранена защото създава фалшиво чувство за сигурност у хората които контактуват с тях.

  Организацията трябва да понесе пълна отговорност затова че е имала информация че живота на човек е застрашен и са допуснали да се случи инцидента.

  Програми за пране: 01. Настоящи корумпирани политици - техния консенсус ни трябват за реформата 02. Семейства на ченгета от ДС - те са млади и кадърни и не са се възползвали от семейната си привилегия - RIP Prado 01/2023-06/2023
 26. 26 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Правилните медии от години са ни проглушили ушите, че в България полицията не върши никаква работа и само НПО-тата са в състояние да помогнат не жертвите. Тук имаме жена, обърнала се към НПО, което не е направило нищо да й помогне, но пък обвинява деликатно жертвата, че не е уведомила полицията!!! Що за наглост! Защо те, които са имали данни за заплахи, не са уведомили полицията?

 27. 27 Профил на BHB
  BHB
  Рейтинг: 142 Неутрално

  До коментар [#10] от "dosetliv":

  Не е точно така. Според тази конвенция полицията е длъжна да реагира веднага на сигнала и да вземе веднага мерки, да задържи обвинения.

 28. 28 Профил на Пералня Перла
  Пералня Перла
  Рейтинг: 1309 Гневно

  Дали не трябва заглавието да звучи като:

  “Убитата жена в София е могло да бъде спасена при подадена жалба, смята организацията от която тя е поискала помощ”

  Програми за пране: 01. Настоящи корумпирани политици - техния консенсус ни трябват за реформата 02. Семейства на ченгета от ДС - те са млади и кадърни и не са се възползвали от семейната си привилегия - RIP Prado 01/2023-06/2023
 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  До коментар [#15] от "Полковник Паликъщов":

  Полицията , специално за този идиот има сигнали , но не може да действа ,защото не са бил в съжителство . Законът трябва да се пиеме , там има решение и за подобни случаи .

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  До коментар [#20] от "Resurrection":

  Как да й осигурят охрана ? Да вземат по една пушка ?

 31. 31 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#29] от "hodounski":

  Що за глупост? И какво като не са били в съжителство? Заплахата за убийство си е заплаха за убийство и няма значение дали заплашващият е съсед, съпруг, бизнес съдружник или нещо друго. Какво трябва да му се пипа на закона? Да не би да твърдиш, че мога спокойно да те заплашвам със смърт и това да е О.К. щото не живеем заедно?

 32. 32 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#30] от "hodounski":

  Да бяха сигнализирали в полицията!

 33. 33 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Ако една организация е на издръжка на някое правителство ( не българското за щастие), какво я прави неправителствена!?

 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#30] от "hodounski":

  Има си начини как се помага в подобни случаи…

 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Весело

  До коментар [#24] от "Resurrection":

  Ох и аз какви ги пиша …,, Мусала” да се мете ,,Мусаши”. .. да не вземе дами се разсърди… че и без друго го ядосаха днес

 36. 36 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Гневно

  До коментар [#31] от "Smile":

  Ти гледа ли какво каза жената . НЯМА пряка заплаха , НЕ живеят заедно . Законът е такъв .

 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#36] от "hodounski":


  Това че не живеят заедно не види до лохическито ти обяснение че няма заплаха. Ясно ти се казва че са били в процес на раздяла… затова не са живеели заедно

 38. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  До коментар [#34] от "Resurrection":

  Кажи ги

 39. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#36] от "hodounski":


  Когато някой те малтретира и не живееш добре с него защо да сте заедно?

 40. 40 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  До коментар [#32] от "Smile":

  Виж пост 29

 41. 41 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  До коментар [#39] от "Resurrection":

  Мен ли питаш ? Питай този ,който е писал закона

 42. 42 Профил на sandor_clegane
  sandor_clegane
  Рейтинг: 467 Гневно

  Тетката грантаджийка защо сама не е алармирала полицията, след като е така загрижена?
  Не че полицията щеше да стори нещо, освен да привика тоя боклук и да му каже повече да не прави така, което боклукът охотно ще обещае.

 43. 43 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#38] от "hodounski":


  Ами ето казвам ти го: четеш примерно че той я е бутал с неговата кола( при все че не е живеел с нея…) което ясно говори че цели да я малтретира, да и отмъщава за нещо, да я тормози..
  И ако на тази жена и сложат охрана… примерно само за седмица .. веднага ще се установи какво е правил този гамен и щяха да го закопчаят преди даже да е помислил да я убие.
  А сега след като вече я е убил… какво може да се направи? Нищо

 44. 44 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#40] от "hodounski":

  Аз постът го видях и вече ти писах, че това са глупости. Я си спомни защо лежа в затвора Цар Киро? Да не би, да беше живял на семейни начала с човека, когото бе заплашвал, че го осъдиха?

 45. 45 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  До коментар [#34] от "Resurrection":


  До коментар [#31] от "Smile":

  имам усещането ,че и двамата правите свободно съчинение по заглавието

 46. 46 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#45] от "hodounski":

  Ма какво сеободно съчинение? Въпросният Калоян е имал криминално минало пише…

 47. 47 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#45] от "hodounski":

  Не, просто ти пишеш глупости. Заплахите за живота могат да идват от всеки, не е нужно да е интимен приятел или да живеете заедно, за да е подсъдно. Това ти го пиша вече трети път и ти все не вдяваш (или ти е изгодно да се правиш на неразбрал).

 48. 48 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#45] от "hodounski":

  Имала съм си работа с хора които са проявявали агресия и се е налагало да им се издава ограничителна заповед… Затова ти ги казвам нещата че ако не се действа своевременно то агресора бързо стига до убийство и до фатален край на жертвата

 49. 49 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  В този случай обаче за мен шизофреничното е самата ,,Анимус” ли там както се нарича да се оплакват че жената не била сигнализирала в полицията.
  Ами когато човек е застрашен е явно че не знае на кого да се довери… и не действа с разумът си а със страхът… и ако те бяха проявили здрав разум сефа тя щеше може би да е жива

 50. 50 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#49] от "Resurrection":

  Въпросните Анимус са срам за професията в този случай, защото много деликатно се опитват да обвинят жертвата, че не е сигнализирала в полицията, за да не излязат те некадърните.

 51. 51 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  Тетката грантаджийка защо сама не е алармирала полицията, след като е така загрижена?Не че полицията щеше да стори нещо, освен да привика тоя боклук и да му каже повече да не прави така, което боклукът охотно ще обещае.
  —цитат от коментар 42 на sandor_clegane


  Организацията изрично е посочила какво и при какви условия е можела да направи.
  Защото НПОто не може без съгласие на жертвата да сезира полицията. НПОто не може без съгласие на жертвите да разгласява техни случи, самоличност и т.н.
  Ако от "Анимус" беха подали сигнал въпреки желанието на жертвата, то днес щяхте да тролите точно обратното.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 52. 52 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#51] от "БОНГО":

  Да, да, ама не е вярно!

  И сега, изведнъж може и без съгласието на жертвата да излизат и да разказват това, което им е доверила. Така ли? И понеже жената е мъртва, спокойно може да твърдят, че тя им е забранила дори да уведомяват полицията... Могат да си твърдят каквото си искат. Жената е предупредила всичко живо, че е заплашвана. Разказала е на колегите си, оставила е в работата си бележка.... Но сигурно много се е дърпала и не е давала на Анимус да уведомят полицията, пък те много са настоявали.... Хайде стига глупости! Анимус не са свършили нищо да помогнат на жената и сега си измиват ръцете с жертвата.

 53. 53 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#50] от "Smile":

  Да

 54. 54 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#27] от "oiv111150045":
  Мне, няма разлика по реагиране. Никъде няма записано, че в един случай се раегира забавно, а в друг - незабавно.
  В конкретния казус нито е имало насилие, нито е било домашно и не попада в обхвата на Истанбулската. Затова и другарите от непеото правилно са обяснили на булката че не могат да й помогнат, понеже земат грант само за нея.

 55. 55 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Любопитно

  До коментар [#51] от "БОНГО":


  А можеш ли да ми кажеш по какъв начин помагат те след като тя се е обърнала за помощ към тях а ефектът е- мъртва?

 56. 56 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Организации като ,,Анимус” са били първата институция с която е имала среща жертвата( просто защото тя се е доверила първо на тях)… от там нататък е било редно да се задействат всичките ,,спящи клетки”… които получават пари за да осигуряват реда спокойствието , сигурността и животът на гражданите БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е БИЛ ДОГОВОРЪТ МЕЖДУ ЖЕРТВАТА И АГРЕСОРЪТ…

 57. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  ,,договорът между жертва и организацията”

 58. 58 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Имам чувството че няма никаква връзка между нашите институции. Всеки си решава самосиндикслно как да помага… и все НЕадекватно и НЕ ефективно

 59. 59 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 849 Неутрално

  При такива психопати има един правилен начин на действие. Преди време един баща след поредното издевателство на изверга върху дъщеря му и внуците му, отиде и застреля изверга в главата. После се предаде сам на полицията. Решил бе, че е по-добре да лежи в затвора, отколкото да погребва детето си. Тогава случаят бързо се замете, а трябваше да му се даде огромна гласност. Щеше да свърши много повече работа от всички НПО-та досега.

 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  хората с криминално минало неслучайно имат досиета…. Защото са опасни

 61. 61 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До кого да подаде молба - до Арменския поп?! Ами ченгетата ще я заведат и направо в дълбокия шкаф! Няма да си мръднат пръста, ако жертвата няма някоя позната кука....

 62. 62 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  хората с криминално минало неслучайно имат досиета…. Защото са опасни
  —цитат от коментар 60 на Resurrection


  Този тип е дори имал две условни /!/ присъди и можел да бъде задържан за изпълнението им защото е нарушил условията за отложено изпълнение...

 63. 63 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  ,,Извършителят е имал криминално минало и е щяло това да се види. Щяхме да включим юристи за ограничителни заповеди. Имаме и наказателни адвокати, с които можехме да помогнем и в полицията да се задействат веднага", коментира днес пред Би Ти Ви Надежда Стойчева от "Анимус".”

  Думи като ,,щяхме” и ,,можехме” е това за което от запад искат да си реформираме съдебната система… но не приемайки истснбулската конвенция, а НСШИТЕ ЗАКОНИ, РАБОТАТА НА ПРИКУРАТУРАТА и АДЕКВАТНИТЕ ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ чиято липса води до подобни фатални последици

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  …и оак до къде опираме? До ПРОКУРАТУРАТА…. До това кой какво и кога си го причинява…

 65. 65 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Много хитър убиецът: един шамар не е отвъртел, а направо разстрелва! На всички е вързал ръцете!

  В Гейропа съм! В Гейропа съм!
 66. 66 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  Тва да не е климат, да го спасиш току-тъй.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 67. 67 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Тя полицията да не мислиш че върши някаква работа 🤣До коментар [#2] от "Мощ":
  —цитат от коментар 4 на Resurrection


  Тоя е осъждан за закана за убийство спрямо предишната си приятелка.Кой мислеш е водил разследването по делото, та да се стигне до присъда?НПО или полицията?

 68. 68 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#65] от "Митко Палаузофф":


  От къде знаеш какво е отвъртявал и колко често… за да се стигне до раздяла?
  Никоя жена няма да тръгне да бие барабана… И именно по тази причина и агресорите започват да се чувстват все по-недосегаеми

 69. 69 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#67] от "Мусаши":


  Аз незнам за какво е бил осъждан преди. Сега го разбирам. Ами ето- Значи в такъв случай фактът че не е получил по-тежко наказание му е помогнал да се почувства недосегаем и ненаказан

 70. 70 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Защо въобще трябва да има виновен, различен от Всевишния?! Той така е преценил, че трябва да стане и полицията и нпо-тата нищо не са могли и нищо не е трябвало да правят срещу намерението Му неговият син да убие неговата дъщеря и сега детето да е сираче.

  В Гейропа съм! В Гейропа съм!
 71. 71 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мощ":Така "разсъждавайки" трезво, дали би могъл да си зададеш и логичният въпрос - а защо се е обърнала за помощ към една НПО, вместо към "органите на реда"? Или не разполагаш с чак такава интелектуална "мощ"? Психологът Нав, когото един бивш милиционер застреля със законно притежаваното си оръжие се е обръщал нееднократно към полицията. Това спаси ли му живота? И към коя точно полиция да се обърне - тази дето пази "осемте джуджета" ли?
  —цитат от коментар 13 на the_librarian


  Психологът е подавал жалби за съседски спорове. При него не е имало закани за убийство или друго престъпление.
  А в случая с тази жена убиецът й се е заканвал.Разликата е огромна.

 72. 72 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#67] от "Мусаши":Аз незнам за какво е бил осъждан преди. Сега го разбирам. Ами ето- Значи в такъв случай фактът че не е получил по-тежко наказание му е помогнал да се почувства недосегаем и ненаказан
  —цитат от коментар 69 на Resurrection


  При първо осъждане обикновено се получава условна присъда.Ако тая жена беше подала жалба тоя щеще да лежи в затвора, защото има условна присъда.

 73. 73 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#71] от "Мусаши":


  То в някакъв момент не е необходимо задължително да има вербални заплахи…

 74. 74 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#72] от "Мусаши":


  Запознат ли ди дали е имал ограничителна заповед?

 75. 75 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#71] от "Мусаши":То в някакъв момент не е необходимо задължително да има вербални заплахи…
  —цитат от коментар 73 на Resurrection


  В НК си има дефиниция за престъпления. Няма как за съседски разпри да осъдят някого.

 76. 76 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Могло е, а вие от това НПО какво направихте освен да отчитате дейност ???

 77. 77 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#72] от "Мусаши":Запознат ли ди дали е имал ограничителна заповед?
  —цитат от коментар 74 на Resurrection


  Нищо не е имал при положение, че жената е търсела помощ единствено от НПО.Които на практика никаква закрила не са й представили. Трябвало е веднага да уведомят полицията.

 78. 78 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#77] от "Мусаши":


  Е ти казваш че е бил осъден условно- това значи пробация или..?

 79. 79 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#77] от "Мусаши":Е ти казваш че е бил осъден условно- това значи пробация или..?
  —цитат от коментар 78 на Resurrection


  Това означава, че примерно го осъждат на 3 години затвор с 5 години изпитателен срок.И ако през тия 5 години извърши ново умишлено престъпление и го осъдят също на лишаване от свобода, то ще лежи и трите години от първата присъда плюс наказанието по втората. А и това ще е основание да го задържат под стража .
  Така че ако беше подала жалба още тогава щяха да го задържат и вкарат в ареста, а след това и в затвора.

 80. 80 Профил на tinati
  tinati
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Само бягство на далеко може да спаси жена от такъв изверг.

 81. 81 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#79] от "Мусаши":

  Да но когато жената е била ЖЕРТВА (ТОЕСТ Е ТОРМОЗЕНА) тя винаги се страхува и не вярва в органите на реда…
  Така че моят въпрос беше ,,Как помага организация ,,Анимус” в подобни случаи?”…

 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#80] от "tinati":


  Не! Само затваряне на топло на агресора може да даде възможност на жертвата да живее спокойно

 83. 83 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#79] от "Мусаши":


  Сега ще видим колко ще лежи… Ще следим случаят с ОСОБЕН ИНТЕРЕС….

 84. 84 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#79] от "Мусаши":Да но когато жената е била ЖЕРТВА (ТОЕСТ Е ТОРМОЗЕНА) тя винаги се страхува и не вярва в органите на реда…Така че моят въпрос беше ,,Как помага организация ,,Анимус” в подобни случаи?”…
  —цитат от коментар 81 на Resurrection


  Ами предишната му приятелка е повярвала в органите на реда,подала е жалба и тоя е бил осъден.

 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Ей този на снимката по-долу.. знаете ли какво сме преживяли от него?
  https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muka-Veche-e-yasno-koi-i-zashto-slozhi-krai-na-zhivota-si-na-Komatevskiya-vuzel-831294
  Не е за разправяне!
  Вестниците го описват едва ли не като отчаян… а моето семейство в продължение на десетилетия беше в АДСКИ СТРЕС ( до моментът в който реши да се самоубие) .
  Всеки път след всеки негов гаф го вкарваха за по някоя година с затвора но щом излезеше- ние първи разбирахме защото ни събуждаше по нощите да тропа за да си търси децата ( за които не се грижеше изобщо)

 86. 86 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Не възразявам да философствате тук колкото си искате, обаче в името на адекватността, не забравяйте, че ежедневно хиляди хора заплашват, че ще бият някоя жена, но много малко го правят наистина. Че ежедневно стотици хора заплашват, че утепат някоя жена и едвам по един на месец го прави. Не може да арестуваш хиляди хора и да изселиш хиляди жени само, защото се заплашват.

  В Гейропа съм! В Гейропа съм!
 87. 87 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  На смолянските полицаи им беше писнало от него

 88. 88 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#84] от "Мусаши":


  Не всички хора са еднакви

 89. 89 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  И ПИТАМ когато един човек видимо има психически проблеми- КОИ ИНСТИТУЦИИ СА ОТГОВОРНИ ЗА НЕГОВИТЕ ДЕЙСТВИЯ?

 90. 90 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#84] от "Мусаши":Не всички хора са еднакви
  —цитат от коментар 88 на Resurrection


  Там е работата, че постоянно се тръби по медиите и форумите как полицията не си вършела работата и затова такива жени и не подават жалби. Най-малкото тоя щяха да го привикат в полицията и щеше да си помисли дали да я убие,щото ще е наясно,че е под подозрение.

 91. 91 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#90] от "Мусаши":


  Аз също съм слушала изповеди на хора които са били жертва на домашно насилие( даже лично познавах една такава Бена която беше бита системно) които са сигнализирали на дежурен и той им казва ,,това е битов проблем и ние не можем да вземем отношение”

 92. 92 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#90] от "Мусаши":Аз също съм слушала изповеди на хора които са били жертва на домашно насилие( даже лично познавах една такава Бена която беше бита системно) които са сигнализирали на дежурен и той им казва ,,това е битов проблем и ние не можем да вземем отношение”
  —цитат от коментар 91 на Resurrection


  Затова се подава писмена жалба. Тя се завежда в деловодството и трябва да има произнасяне на прокурор по нея.

 93. 93 Профил на S
  S
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  [quote#19:"Полковник Паликъщов"][/quote]

  ЧИБА

 94. 94 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#92] от "Мусаши":

  Ами имаше.. Ето племенникът на моя съпруг тормозеше баба си. Няколко пъти се пускаха жалби за принудително лечение. Излиза от лечебното заведение- и пак същото…Докато в един момент не ми писна и подадохме жалба до прокурор и … последва ограничителна заповед… Но и това не го спря- идваше да я търси за пари

 95. 95 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#92] от "Мусаши":


  Страшно е! Разбираш ли че е страшно да се занимаваш с побъркани хора?

 96. 96 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Любопитно

  До коментар [#92] от "Мусаши":

  Прилича ли ти на нормален?
  https://m.facebook.com/profile.php?id=1799924695

 97. 97 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Излиза,че ако тези лапачи на грантове несъществуваха,жената щеше да се обърне към полицията и щеше да е жива.

 98. 98 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#92] от "Мусаши":Ами имаше.. Ето племенникът на моя съпруг тормозеше баба си. Няколко пъти се пускаха жалби за принудително лечение. Излиза от лечебното заведение- и пак същото…Докато в един момент не ми писна и подадохме жалба до прокурор и … последва ограничителна заповед… Но и това не го спря- идваше да я търси за пари
  —цитат от коментар 94 на Resurrection

  Случаите са различни. Ако тоя е невменяем не могат и да го осъдят. С лудите наистина нещата са доста сложни.

 99. 99 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  До коментар [#4] от "Resurrection":

  Ами върши. Убиецът е имал условна присъда или нещо такова от друга жена- но тя е подала жалба и е свидетелствала срещу него и е жива. Моите съболезнования към близките на жената, но кой се очаква да я защити, ако тя не е предприела нищо. Нима е чакала някой друг да подаде жалба заради нея? Оплакала са на НПО и на този и онзи, а да отиде и да пусне жалба до полицията- не. Как да арестуват някого без жалба? Мисли не четат.

 100. 100 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  И винаги когато стане беля( убийство) едва тогава се сещаме колко много шизофренни отксчслки се разхождат сред нас.
  Но психиатричните грижи в България се свеждат до това да вземат един болен и да ги държат месец два в някоя психиатрия и след това да го пуснат решавайки че вече е здрав и годен за обществото….

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK