Евала. Бях в Япония миналия месец, като кажеш българин, веднага знаят - кисело мляко и розово масло. Елби правят повече пари със закваските за Япония, отколкото с киселите млека тук.
Какви лицензи те гонят, това е бактерия. Единственото, което може да си плащат е за бактерията, че не знам дали е възможно да се размножава там и не трябва да се внася от тук. Освен това не само в България става кисело мляко. Прави се във всички съседни страни. Имам дори приятел то Вилнюс, който каза, че и там имат кисело мляко.
Сега дечевците трябва да намерят накаква причина да се заядат и някакси да внушат, че това не е всъщност българско кисело мляко и бактерията не е всъщност българска, а всичко е проява на евтин национализъм и ретроградност
До коментар [#4] от "qqv391093118":Толкова ти разбира кратуната. Домашното стои по месец в хладилника и нищо му няма. Не стои повече, защото се изяжда."" "" "
Българското кисело мляко което се продаваше в магазините преди 1990г. ако не го изядеш до три дни се вкисваше и капака на кофичката се надуваше. Сегашното кисело мляко ако искаш една година го дръж, няма да се вкисне.
От 20г ям само кисело мляко правено от мен или домашните. От магазина нито има вкус, нито консистенция на кисело мляко. Да не говорим за грамажа, за полезните бактерии не знам дали ги има изобщо. Важното е едни пари да откраднат. На Елби нещата са може би единствено направени по що годе традиционната технология. Да след един месец, още не е развалено домшното кисело млеко, ама е резак и става страхотен айрян от него. При квасене 4 до 8 пъти месечно по 4л , наистина трудно изкарва по 1 м домашното млеко...в хладилника. :D
Българско кисело мляко и мляко заквасено с помощта на Лактобацилус дебрюкии субсп. булгарикус са 2 съвсем различни неща. Ако млякото се прави в Монголия, то млякото е монголско.
А сега относно бактерията. Купуват я от България, защото гърците и турците биха им искали повече пари.
Служителите от затворите защо не станат служители на "гадните" супермаркети, където предлагат по-високо заплащане и не е толкова опасно? Защото ще трябва наистина да работят или защото няма да могат да прибират рушветчета за туй-онуй?
Кисело мляко се прави на доста места, но вкусът му е различен... Българското е с тази бактерия и затова е толкова популярно и вкусно. Гръцкото също, но не е толкова воднисто заради климатичните условия там.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
danvan
Рейтинг: 1403 НеутралноЩом са си платили лиценза, няма лошо
Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Satconstatator
Рейтинг: 1730 РазстроеноОтдавна българското кисело мляко не е кисело. Колкото и дни да го държиш то не се вкисва.
Liberast
Рейтинг: 429 НеутралноЕвала. Бях в Япония миналия месец, като кажеш българин, веднага знаят - кисело мляко и розово масло. Елби правят повече пари със закваските за Япония, отколкото с киселите млека тук.
qqv391093118
Рейтинг: 2471 НеутралноТолкова ти разбира кратуната. Домашното стои по месец в хладилника и нищо му няма. Не стои повече, защото се изяжда.
qqv391093118
Рейтинг: 2471 НеутралноКакви лицензи те гонят, това е бактерия. Единственото, което може да си плащат е за бактерията, че не знам дали е възможно да се размножава там и не трябва да се внася от тук. Освен това не само в България става кисело мляко. Прави се във всички съседни страни. Имам дори приятел то Вилнюс, който каза, че и там имат кисело мляко.
libretto
Рейтинг: 633 ВеселоСега дечевците трябва да намерят накаква причина да се заядат и някакси да внушат, че това не е всъщност българско кисело мляко и бактерията не е всъщност българска, а всичко е проява на евтин национализъм и ретроградност
Let's Go, Brandon! 😁😁😁brazza
Рейтинг: 906 Неутралноххх
constatator
Рейтинг: 1730 НеутралноДо коментар [#4] от "qqv391093118":Толкова ти разбира кратуната. Домашното стои по месец в хладилника и нищо му няма. Не стои повече, защото се изяжда."" "" "
Българското кисело мляко което се продаваше в магазините преди 1990г. ако не го изядеш до три дни се вкисваше и капака на кофичката се надуваше. Сегашното кисело мляко ако искаш една година го дръж, няма да се вкисне.
xsz45646888
Рейтинг: 187 НеутралноКакво пречи ЕлБи Булгарикум да отвори производство в Монголия и Япония, вместо да им продава закваска? Риторичен въпрос.
Evo K
Рейтинг: 1359 Неутралнода си намерят истинска работа, като искат пари
За едни благата, за други ла*натаtraveler1
Рейтинг: 760 Неутрално[quote#4:"qqv391093118"][/quote]
ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВООт 20г ям само кисело мляко правено от мен или домашните. От магазина нито има вкус, нито консистенция на кисело мляко. Да не говорим за грамажа, за полезните бактерии не знам дали ги има изобщо. Важното е едни пари да откраднат.
На Елби нещата са може би единствено направени по що годе традиционната технология.
Да след един месец, още не е развалено домшното кисело млеко, ама е резак и става страхотен айрян от него. При квасене 4 до 8 пъти месечно по 4л , наистина трудно изкарва по 1 м домашното млеко...в хладилника.
:D
john trivolta
Рейтинг: 1071 НеутралноБългарско кисело мляко и мляко заквасено с помощта на Лактобацилус дебрюкии субсп. булгарикус са 2 съвсем различни неща. Ако млякото се прави в Монголия, то млякото е монголско.
А сега относно бактерията. Купуват я от България, защото гърците и турците биха им искали повече пари.
hahohehi
Рейтинг: 270 НеутралноСлужителите от затворите защо не станат служители на "гадните" супермаркети, където предлагат по-високо заплащане и не е толкова опасно?
Защото ще трябва наистина да работят или защото няма да могат да прибират рушветчета за туй-онуй?
AdMin
Рейтинг: 285 НеутралноТоз па цървул, чий ще го дири на царската седянка? Баф гу у селяка, ще оди по царски купони...
Армеец
Рейтинг: 489 НеутралноДо коментар [#5] от "qqv391093118":
Кисело мляко се прави на доста места, но вкусът му е различен... Българското е с тази бактерия и затова е толкова популярно и вкусно. Гръцкото също, но не е толкова воднисто заради климатичните условия там.
Elin Elinov
Рейтинг: 51 НеутралноНе само кисело мляко но и износа "' чушкопек"' особено последният -с три чушки наведнъж--- да лицензираме .