Кратки новини (3 май)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (16)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на danvan
    danvan
    Рейтинг: 1403 Неутрално

    Щом са си платили лиценза, няма лошо

    Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
  2. 2 Профил на constatator
    constatator
    Рейтинг: 1730 Разстроено

    Отдавна българското кисело мляко не е кисело. Колкото и дни да го държиш то не се вкисва.

  3. 3 Профил на Liberast
    Liberast
    Рейтинг: 429 Неутрално

    Евала. Бях в Япония миналия месец, като кажеш българин, веднага знаят - кисело мляко и розово масло. Елби правят повече пари със закваските за Япония, отколкото с киселите млека тук.

  4. 4 Профил на qqv391093118
    qqv391093118
    Рейтинг: 2471 Неутрално

    Отдавна българското кисело мляко не е кисело. Колкото и дни да го държиш то не се вкисва.
    —цитат от коментар 2 на constatator


    Толкова ти разбира кратуната. Домашното стои по месец в хладилника и нищо му няма. Не стои повече, защото се изяжда.

  5. 5 Профил на qqv391093118
    qqv391093118
    Рейтинг: 2471 Неутрално

    Щом са си платили лиценза, няма лошо
    —цитат от коментар 1 на danvan


    Какви лицензи те гонят, това е бактерия. Единственото, което може да си плащат е за бактерията, че не знам дали е възможно да се размножава там и не трябва да се внася от тук. Освен това не само в България става кисело мляко. Прави се във всички съседни страни. Имам дори приятел то Вилнюс, който каза, че и там имат кисело мляко.

  6. 6 Профил на libretto
    libretto
    Рейтинг: 633 Весело

    Сега дечевците трябва да намерят накаква причина да се заядат и някакси да внушат, че това не е всъщност българско кисело мляко и бактерията не е всъщност българска, а всичко е проява на евтин национализъм и ретроградност

    Let's Go, Brandon! 😁😁😁
  7. 7 Профил на brazza
    brazza
    Рейтинг: 906 Неутрално
  8. 8 Профил на constatator
    constatator
    Рейтинг: 1730 Неутрално

    До коментар [#4] от "qqv391093118":Толкова ти разбира кратуната. Домашното стои по месец в хладилника и нищо му няма. Не стои повече, защото се изяжда."" "" "


    Българското кисело мляко което се продаваше в магазините преди 1990г. ако не го изядеш до три дни се вкисваше и капака на кофичката се надуваше. Сегашното кисело мляко ако искаш една година го дръж, няма да се вкисне.

  9. 9 Профил на xsz45646888
    xsz45646888
    Рейтинг: 187 Неутрално

    Какво пречи ЕлБи Булгарикум да отвори производство в Монголия и Япония, вместо да им продава закваска? Риторичен въпрос.

  10. 10 Профил на Evo K
    Evo K
    Рейтинг: 1359 Неутрално

    да си намерят истинска работа, като искат пари

    За едни благата, за други ла*ната
  11. 11 Профил на traveler1
    traveler1
    Рейтинг: 760 Неутрално

    [quote#4:"qqv391093118"][/quote]

    От 20г ям само кисело мляко правено от мен или домашните. От магазина нито има вкус, нито консистенция на кисело мляко. Да не говорим за грамажа, за полезните бактерии не знам дали ги има изобщо. Важното е едни пари да откраднат.
    На Елби нещата са може би единствено направени по що годе традиционната технология.
    Да след един месец, още не е развалено домшното кисело млеко, ама е резак и става страхотен айрян от него. При квасене 4 до 8 пъти месечно по 4л , наистина трудно изкарва по 1 м домашното млеко...в хладилника.
    :D

    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
  12. 12 Профил на john trivolta
    john trivolta
    Рейтинг: 1071 Неутрално

    Българско кисело мляко и мляко заквасено с помощта на Лактобацилус дебрюкии субсп. булгарикус са 2 съвсем различни неща. Ако млякото се прави в Монголия, то млякото е монголско.

    А сега относно бактерията. Купуват я от България, защото гърците и турците биха им искали повече пари.

  13. 13 Профил на hahohehi
    hahohehi
    Рейтинг: 270 Неутрално

    Служителите от затворите защо не станат служители на "гадните" супермаркети, където предлагат по-високо заплащане и не е толкова опасно?
    Защото ще трябва наистина да работят или защото няма да могат да прибират рушветчета за туй-онуй?

  14. 14 Профил на AdMin
    AdMin
    Рейтинг: 285 Неутрално

    Тоз па цървул, чий ще го дири на царската седянка? Баф гу у селяка, ще оди по царски купони...

  15. 15 Профил на Армеец
    Армеец
    Рейтинг: 489 Неутрално

    До коментар [#5] от "qqv391093118":

    Кисело мляко се прави на доста места, но вкусът му е различен... Българското е с тази бактерия и затова е толкова популярно и вкусно. Гръцкото също, но не е толкова воднисто заради климатичните условия там.

  16. 16 Профил на Elin Elinov
    Elin Elinov
    Рейтинг: 51 Неутрално

    Не само кисело мляко но и износа "' чушкопек"' особено последният -с три чушки наведнъж--- да лицензираме .





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK