"Зари главата си в пясъка": Съдебният съвет няма да изслушва Сарафов, но ще разпита Гешев

Борислав Сарафов

© Велко Ангелов

Борислав СарафовВисшият съдебен съвет (ВСС) гласува да не изслушва началника на Националното следствие Борислав Сарафов по сигнала му срещу главния прокурор Иван Гешев, както и останалите заместниците на главния прокурор.


Това стана след близо час дискусия. Все пак членовете на съвета решиха да зададат въпроси на Иван Гешев за разпространения от него запис с члена на съвета Йордан Стоев.


Според Атанаска Дишева кадровият орган на Темида си е заринал главата в пясъка с отказа да чуе позициите на заместник главните прокурори за това какво е станало на срещата на 15 май в кабинета на Гешев. В сигнала си Сарафов твърди, че тогава пред всички Гешев е пуснал запис на негов разговор със Стоев. За него главният прокурор е заявил, че е направил лично.


В рамките на заседанието главният прокурор обяви, че този запис е бил получен на флашка от негов служител в неделя вечерта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK