Експерт по сигурност посочи, че убийството на Каменов не е типично за българската престъпност

Тихомир Безлов

© Надежда Чипева, Капитал

Тихомир БезловУбийство, в което е включено и семейството на мишената, не е типично за българската престъпност. Има едва едно изключение от Бургас. Това заяви експертът по сигурност Тихомир Безлов пред БНТ по повод разстрела на Красимир Каменов - Къро вчера в Южна Африка.


Според официалната информация от местната полиция четирима души от български произход на видима възраст между 40 и 50 години са разстреляни в предградие на Кейптаун. Би Ти Ви съобщи, че това са Каменов, съпругата му, охранител и икономка.


Безлов заяви, че има хипотези, които са свързани с България, но и такива, които са свързани с Южна Африка и глобалните криминални мрежи.
"Знае се много малко по случая. В Южна Африка сътрудничат много ограничено", посочи той.
Според него убийството му може да бъде обяснено и с участието му в местни кокаинови канали, тъй като е имало подозрения, че той е информатор на южноафриканската полиция.


Безлов заяви, че Каменов е наследник на ВИС-2.


"След убийството на Георги Илиев основните интересни активи на ВИС бяха поставени под контрол на Къро и негов колега от групировката", каза Безлов.


Добави, че е обвинението на прокуратурата за участието на Каменов в убийството на полицай като подбудител е с висока достоверност. Това пък е показало сблъсък в структурата на Каменов. Той беше задочно обвинен от прокуратурата в убийство, заплаха за убийство и изнудване. Според Софийската градска прокуратура е поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР.


Безлов обобщи, че когато в България има дълга политическа нестабилност възникват проблеми с организираната престъпност.


Повече за Каменов четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK